Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona www Anime

Xie Xie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym zrobić stronę o anime i tutaj pytanie co powinna zawierać taka strona, na pewno dorobił bym forum i może jakiś sklep z koszulkami (biznes XDDD). Ale coś takiego co pozwoli takiemu otaku poczuć się jak w raju :) ???? jakieś pomysły ???? 

Opublikowano

Nie da się zrobić strony o anime, jedynie można wrzucać odcinki na stronę i na tym się opierać, jednak przy złodziejach shitdenie, złodziejach złodziejów animezone, animeon czy też anime-odcinki - nie ma szans na sukces. Koszulki można kupować na kilku stronach i nie wiem czy idzie to za dobrze.

By the way - nie używaj określenia otaku, proszę.

Nawet wrzucanie informacji o konwentach nie da Ci szans na rozsławienie się - praktycznie każda z powyższych stron da Ci powyższe informacje, a bazę anime zawiera MAL.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie da się zrobić strony o anime, jedynie można wrzucać odcinki na stronę i na tym się opierać, jednak przy złodziejach shitdenie, złodziejach złodziejów animezone, animeon czy też anime-odcinki - nie ma szans na sukces. Koszulki można kupować na kilku stronach i nie wiem czy idzie to za dobrze.

By the way - nie używaj określenia otaku, proszę.

Nawet wrzucanie informacji o konwentach nie da Ci szans na rozsławienie się - praktycznie każda z powyższych stron da Ci powyższe informacje, a bazę anime zawiera MAL.

Słyszałem że otaku lubią sobie mówić tak na siebie przynajmniej nie miałem z tym styczności w realu tylko w necie, ale zawsze, chyba że coś z polską społecznością jest nie tak? W sumie niby każdy ma listę na MALu, ale nie widzę problemu zrobić coś podobnego tylko że z polską społecznością :) Dzięki za szczerą opinię, planuje projekt zakończyć do wakacji, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno się nie poddam tylko dla tego że konkurencja jest wysoka :) A jeszcze zapomniałem o najważniejszym nie wiem wgl jak nazwać stronę by się dobrze kojarzyła ;\\\\ 

Opublikowano

Słyszałem że otaku lubią sobie mówić tak na siebie przynajmniej nie miałem z tym styczności w realu tylko w necie, ale zawsze, chyba że coś z polską społecznością jest nie tak? W sumie niby każdy ma listę na MALu, ale nie widzę problemu zrobić coś podobnego tylko że z polską społecznością :) Dzięki za szczerą opinię, planuje projekt zakończyć do wakacji, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, na pewno się nie poddam tylko dla tego że konkurencja jest wysoka :) A jeszcze zapomniałem o najważniejszym nie wiem wgl jak nazwać stronę by się dobrze kojarzyła ;\\\\ 

No lubią, szczególnie wielcy fani, co zobaczyli 10 serii i to głównie same słabe anime, które po prostu mają hype. Osobiście źle mi się to kojarzy, bo kiedyś widziałem "AsunęOtaku", co pisała jakie to wzruszającym i pięknym anime jest SAO - screen nawet gdzieś na MPC jest ;p

Shitden się zmienił w drugiego MALa, więc nie ma co robić czegoś podobnego z polskim community. 

A konkurencji nie można lekceważyć - tam jest masa ludzi i masa uploadowanych serii/newsów, a więc nawet z kilkoma ludźmi nie dałbyś rady czegokolwiek poprowadzić, po prosu nikt nie będzie wchodził. Jedynym wyjątkiem jest wbijam, które mimo swojej biedy (ich baza anime jest znacznie mniejsza od reszty) robi genialne tłumaczenia w krótkim czasie - i to jedna osoba na serię. 

Co do nazwy - nawet nie wiem co chcesz robić, czy to jakieś wiki, czy też stronę z odcinkami/chapterami. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

No lubią, szczególnie wielcy fani, co zobaczyli 10 serii i to głównie same słabe anime, które po prostu mają hype. Osobiście źle mi się to kojarzy, bo kiedyś widziałem "AsunęOtaku", co pisała jakie to wzruszającym i pięknym anime jest SAO - screen nawet gdzieś na MPC jest ;p

Shitden się zmienił w drugiego MALa, więc nie ma co robić czegoś podobnego z polskim community. 

A konkurencji nie można lekceważyć - tam jest masa ludzi i masa uploadowanych serii/newsów, a więc nawet z kilkoma ludźmi nie dałbyś rady czegokolwiek poprowadzić, po prosu nikt nie będzie wchodził. Jedynym wyjątkiem jest wbijam, które mimo swojej biedy (ich baza anime jest znacznie mniejsza od reszty) robi genialne tłumaczenia w krótkim czasie - i to jedna osoba na serię. 

Co do nazwy - nawet nie wiem co chcesz robić, czy to jakieś wiki, czy też stronę z odcinkami/chapterami. 

W sumie podobne do tego:

http://www.anime-planet.com/

tylko że inne wizualnie etc 

Opublikowano

Otaku to w Japonii można by rzecz, że obraźliwe określenie. Nie definiuje fana mangi i anime, tylko powstało po kilku brutalnych morderstwach młodych dziewcząt z rak japonczyka, który trochę za bardzo wczuł się w swoje ulubione anime i nie zauważył różnicy między fikcją, a światem realnym... Jednym słowem w Japonii otaku = świr.

Co do sprzedaży koszulek itp. Jak pewnie zauważyłeś takie gadżety sa bardzo drogie. Cena wiaże sie z tym, że tego typu sklepy płacą ogromną ilość gotówki na wykorzystywanie praw autorskich. To nie działa na tej zasadzie, że wygooglujesz sobie obrazek anime, wydrukjujesz go na koszulce, czy w formie plakatu i sprzedaż. Takie obrazki, czy też postacie są własnością ich twórcy. Dla przykładu postać SonGoku jest własnością Akiry T. I nie możesz na niej zarabiać jeżeli nie wykupiłeś takiego pozwolenia. No chyba, że robiłbyś to nielegalnie...

igNMhIy.png

Opublikowano

Zgadzam się z @KlauS. oraz @1361622928-U485574.pngAyahime

Nazwę wymyślić trudno, Ja wiem ale jak z tym masz nieco większe problemy ( nic kreatywnego nie możesz wymyślić ) to później może być tylko gorzej.

Konkurencja jest wielka ( animezone, kreskóweczki, kreskówki, animeon, wbijam, shinden - tam gdzie można obejrzeć odcinki ) + MAL, anime-planet, anime24, shippuuden, on-anime, tanuki, Otaku a to tylko kilka. Tego jest od cholery. Twoja strona musiałaby się jakoś specjalnie wyróżniać. W taki sposób aby zachęciła innych ludzi do odwiedzania

Musisz umieć, lubić tworzyć strony itp. Utrzymanie strony kosztuje ( nie wiem ile dokładnie. Ze 100+ na miesiąc )

Musisz mieć pozwolenie na robienie koszulek, umieszczanie odcinków na stronie 

Najlepiej jakbyś miał dobrze zgraną ekipę - ktoś by tłumaczył odcinki ( no chyba że byś kradł jak to robią niektóre strony, chociaż mi tam nie zależy. Chce w miarę jak najszybciej obejrzeć najnowszy odcinek ) 

Polecam zrobić jakiegoś bloga 

Opublikowano

Raczej nie ma szans się wybić i dla takiego 'otaku' Twoja strona nic nie zmieni bo tego jest pełno, a wszystko o tym samym. Co ludzie potrzebują to tłumaczy lub pomocników pod web novelkowe i inne tego typu projekty, gdzie zapotrzebowanie jest wielkie, a tempo trzeba zwiększyć.

Opublikowano

­Nie powiedziałbym że aż tak mało ludzi, a wręcz przeciwnie. Jakby miał BARDZO DOBRY pomysł ( potrafiłby się wybić ) w co raczej trochę wątpię to mógłby być z tego nawet niezły biznesik xD Zawsze by coś wpadło do kieszeni :D

Opublikowano

­Nie powiedziałbym że aż tak mało ludzi, a wręcz przeciwnie. Jakby miał BARDZO DOBRY pomysł ( potrafiłby się wybić ) w co raczej trochę wątpię to mógłby być z tego nawet niezły biznesik xD Zawsze by coś wpadło do kieszeni :D

Heloł, ogarniać wystarczy chiński/koreański, wziąć projekt do tłumaczenia (web novelki) i też będzie hajsu ciągnął jak skurwesyn przez chociażby donacje czy reklamy. I ile duszek by uszczęśliwiono w taki sposób.. ;]

Opublikowano

Społeczność jest właśnie duża, ale ludzie nie zamierzają się zapoznawać/asymilować (czy jak to tam zwał), tylko wolą sobie obejrzeć dane anime w spokoju niż użerać się z bandą debili, która kłóci się o każdą pierodłe i o wyższość jednego tytułu nad drugim. Drugą sprawą jest, że istniejące strony tak jak to @KlauS. wspomniał na potęgę podpieralają sobie zuploadowane odcinki więc jakikolwiek wkład pracy w stronę będzie bezczelnie zajebany, no bo shitden wg. nowej polityki prowadzenia portalu nie odpowiada za to co jest zuploadowane na ich stronę.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Jak się znasz to możesz zrobić portal typu facebook + dodać japońskie gry planszowe, tworzenie grup + dodać bazę anime i na profilu było by widać kto co oglądał - to by pomagało w rozpoczęciu rozmowy. Jakbyś odniósł w tym sukces organizatorzy konwentów mogli by robić wydarzenia ( coś ala fb). Mogło by to też wyglądać na zasadzie spotkań grupowych jakichkolwiek fanów japońskiej twórczości.

784091427630431250239.png
:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...