Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czas.

kopyteczkoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co o tym wszystkim sądzić... Czas leci jak zawsze, minuta za minutą. Ostatnio (rok temu) zdałem sobie sprawę, że nagle przyśpieszył. Pamiętam jakbym wczoraj był w 5 klasie podstawówki. Prawdę mówiąc do 5 klasy owy czas wlekł się, wszystko mnie nudziło. W 6 klasie zacząłem patrzeć na  to z innej strony, ponieważ wtedy wychodziłem do gimnazjum. Tutaj to już w ogóle czas zapie#dala, dopiero co rozpoczął się rok szkolny, a już jest 2 klasa gimnazjum. Im bardziej jestem szczęśliwy, tym czas płynie szybciej, dlaczego? Czy należy być ciągle smutnym i spoglądać na zegarek?

Wyczytałem niedawno, że:

Wszystko, co nas zajmuje i odwraca naszą uwagę od zegarków, powoduje, że psychologiczny czas płynie szybciej. 

Co o tym wszystkim sądzicie. Czy was też coś takiego spotyka?

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Najgorsze jest to kiedy na coś czekasz to czas się dłuży, a kiedy już to się stanie to 5 minut i koniec (lol, jak to brzmi), ale tak jest xD

Ja nie mam takiego uczucia, czas płynie mi tak samo, ale jak gadałem z dziadkiem to mi mówił, że czas do emerytury zleciał mu wolno, a po emeryturze wszystko jakby naglę przyśpieszyło. Coś w tym jest. ;)

Opublikowano

Istnieje teoria, że im jest się starszym, tym czas szybciej płynie, ponieważ ta godzina, która była dla Ciebie udręką w 4 klasie podstawówki jest o wiele większą częścią Twojego życia, niż teraz. Trochę chaotycznie to wytłumaczyłem, ale mam nadzieję, że rozumiesz.

Opublikowano

Dużo racji w zaznaczonym tekście, kiedyś będąc w podstawówce patrzyło się byle do dzwonka, gimnazjum czas kiedy zaczyna się 'cwaniakowanie i kozaczenie' dlatego też czas nieco szybciej leci, szkoła średnia w zależności gdzie są większe śmiania, bardziej poważniejsza szkoła za czym idą ciekawsze lekcje. Wiadomo że czas wtedy mija bardzo ale to bardzo szybko.

Jak mawiają starsi : '' Całe życie Ci szybko zleci, dlatego korzystaj z niego dopóki możesz''.

Opublikowano

Jeszcze  pamiętam jak chciałem skończyć gimbaze i zacząć dorosłe życie.. tera mam 18.5 i c**j... jeszcze szkoły nie skończyłem xD został rok (jak się uda :P)  chciałbym wrócić do dzieciństwa.. (mojego .. co komputery nie były zbyt często używane if you know what i mean :P)

Opublikowano

niedawno byłem w podstawówce, a już jestem prawie absolwentem technikum :)

ogólnie chciałbym być dorosłym dzieckiem.. czyli pić, ćpać, ruchać itd. na koszt rodziców :D bo mnie nie stać i do pracy jakoś mi się nie pali :c

chyba że na stanowisko kierownika zamieszania xD

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Nie wydaje Ci się to dziwne? Porównaj sobie 2 czasy:

-Czas spędzony w łazience (mycie się).

-Czas spędzony na ostatniej lekcji/godzinie pracy w piątek.

Czas nr. 1 wg. umysłu czy tak jakiś reakcji zleci szybciej w naszej podświadomości, ale dlaczego?

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Opublikowano

Z ciekawości popytałem się kilku znajomych i o dziwo(!) wszyscy się ze mną zgodzili, że ten i kilka kolejnych lat im szybko zleciały.

Czuje, że to robi się co raz dziwniejsze. Może jakaś siłą wyższa tym manipuluje? 

Opublikowano

Szczęśliwi czasu nie liczą.

Z naukowego punktu widzenia nie trzeba być profesorem żeby twierdzić, że godzina trwa godzinę w każdym wypadku. 

Dobrze spędzany czas mija szybciej a ten nudny wolniej tacy po prostu jesteśmy, ponieważ gdy dobrze się bawimy nie spoglądamy na zegarek/nie zawracamy sobie głowy czasem.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Szczęśliwi czasu nie liczą.

Ale spójrz na to z innej strony. Im jest się szczęśliwszym tym czas szybciej mija. Nie znam się na budowie ciała(?), ale może owy czas jest zależny od jakiś bodźców? 

Opublikowano

Ale spójrz na to z innej strony. Im jest się szczęśliwszym tym czas szybciej mija. Nie znam się na budowie ciała(?), ale może owy czas jest zależny od jakiś bodźców? 

Tak, od mózgu.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

ja zauważyłem u siebie tak że do 18 roku się ciągnie, później do 22 tak sobie, a potem chwila momentu i już 26 aż strach pomyśleć co dalej....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...