Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będzie działać?

szczpek21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mam odpowiedni komp aby mieć tą karte graficzną Gigabyte GeForce GT610 2GB DDR3 64bit
Procesor AMD X4 840 3,2ghz
Ram 4gb
Płyta główna: ASROCK N68-GE3 
Zasilacz:LC-Power 480W

Opublikowano

Jedna sprawa tak poza tematem. Jeżeli myślisz, że ta karta jest do gier, to nie, bo nie liczy się tylko to ile ma [GB], tylko jej ogólna szybkość a na tej w nic nie pograsz, bo mimo iż jest już z szóstej generacji, to wiem, że moja GT430 jest na podobnym poziomie (mogę się mylić, ale ta co podałeś do gier jak pegazus do grania w gta5).

A karta będzie działać, bo jest gniazdo PCI-E w płycie głównej i każdą kartę z takim slotem ci obsłuży ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Wiedziałem, że chcesz ją do gier... huh najpierw powiedz ile możesz dać maksymalnie, nie orientacyjna, tylko jeżeli ci powiem, że na czymś dasz radę odpalić gta5 na minimalnych, ale kosztuje trochę więcej, to ile możesz dać. I druga sprawa to, czy karta może być używana?

Opublikowano

Bo masz 7 postów, po tym jaką kartę graficzną wybrałeś, widać że nie znasz się w ogóle na komputerach i już kupił byś gówno. A skąd wiem, że do gta5? Bo ma premierę jutro i każdy teraz będzie pytał o to, jak każde dziecko (bez obrazy, wiem że niektórzy się po prostu nie znają).

Skoro nie może być używana to będzie bardzo ciężko, a możesz używaną kupić zamiast za 400 to za 200 właśnie. Albo kupić coś np. GTX480 (która ma wydajność jak GTX650), i spokojnie pójdzie ci gta5. Tylko, że właśnie cena jest trochę wyższa i zasilacz musisz wymienić chyba. Ale teraz do każdej karty graficznej niemal potrzebujesz dodatkowe jedno (lub dwa) zasilania 6-pinowe.

#edit ok właśnie sprawdziłem i GTX480 kosztuje ponad 300zł na ten moment (kiedyś jak sprawdzałem z 4-5 miesięcy temu to były okazje i po 250zł, ale teraz jak gta wychodzi to może i ceny wyższe). Zaraz zobaczę na inne modele, ale z nowych to nie masz co liczyć na gta 5, więc się z tym pogódź.

Opublikowano

Co słabe, możesz wyjaśnić?

btw. jeżeli po tym poście wyżej nie rozumiesz dalej, to ja spadam, bo nie płacą mi za pomoc czy wychowywanie dzieci, co wszystko chcą.

#edit, stwierdzam, że jesteś co najmniej upośledzony, więc odpuszczę sobie dalszą rozmowę.

Opublikowano

huh... jedyna dobra i zostawiająca ci zapas, która da serio kopa, to ta:

http://allegro.pl/zotak-geforce-gtx-260-896mb-448bit-ddr3-192-core-i5258378349.html

Ciasteczko, co myślisz, czy coś innego? Ta karta to prawie legenda haha

Jeśli chodzi o używane to jest idealna :P Jeszcze lepsza 216 core http://allegro.pl/xfx-gtx-260-896mb-448-bit-216-cuda-hdcp-sli-gw-i5260791744.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...