Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam zamiar stworzyć serwer.

PvP + działki

Na czym miałby polegać serwer?

Otóż tak:

Będą 4 areny:

-hard - 2 sety , 6 refli 5/2 2 koxy ew poty heala 2

-2 pota - 1 set 5/2 1 kox miksturki trucizny, speeda i heala wszystkie rzucane

- 3 1 set 5/2 miecz drugi knock 2 jeden kox 4 refile zarcie jakies i perły

- 4 standard - tylko set i 5/2 moze jakies refile 

( @ lolzere Dzięki)

Sklep:

Po zabiciu gracza będzie sie dostawać ileś tam hajsu i będziecie kupować itemki.

PISAĆ CO I JAKIE!

Działki:

Jeśli ktoś będzie już znudzony, bogaty, lub miał największą z możliwych rang to będzie miał

/warp surowcową i /warp działki.

Dla zabicia nudy będą jeszcze MiniGames w formie treningu rozgrzania przed PvP.

One In The Chamber

Każdy zna tą mini grę.

Mamy 1 strzałę i każde zabicie oddaje nam jedną strzałe.

Więcej info o OITC na YouTube.com

I teraz zadanie do was co wiecej???

Pozwólcie mi  i innym się wypowiedzieć na ten temat.

Wszystkie propozycje albo inne tryby pisać w komentarzach.

Pozdrawiam!

I piszcie!

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

@Zetrzyk Wiem ale jest mało DOBRYCH  . Wszystkie są robione na "odpierdol" a żeby Polska nie zginęła. Ja chce coś więcej.

76561198209779975.png

Opublikowano

Wątpie żeby serwer wypalił :( Dlaczego? Jest zbyt łatwy. Graczom znudzi się po tygodniu...

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

@FastVasePl Jakaś propozycja? Bo z tego co napisałeś mało mogę wywnioskować. Jedyne co to, że drop za duży.

76561198209779975.png

Opublikowano

@bartek190

Wiem ze teraz nie napisze na temat ale moge polecic ci porzucenie aktualnego pomyslu survival + gildie.. Ja aktualnie tworze sam survival+cuboidy ale to z sentymentu do tego trybu. Jesli chcesz serwer ktory by sie spodobał ludziom, nie wymaga wielkiego wkładu własnego (nawet mapy mozesz z neta wgrac widziałem niezle) a  do tego niezle zarabia polecam Ci zrobic serwer pvp. Ale dopracowany oczywiscie. Dzis bylem swiadkiem jak na mypvp srednio gra 35 osob a dzienne transakcje w itemshopie serwera (11.04.12) to z moich obliczej 42 zł i 60 gr po obcieciu procentow w firmie od premium sms. Jak oni to robia? nie wiem zapytaj.. wiekszosc kasy z tego jest za Unban za cheaty (11zl z czego 5 zł leci na konto) Hehe lol xD

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Ja nie chce dla kasy nie mam konta itp. Czyli proponujesz serwer pvp.... Ale jaki Chest PvP czy takie jak dawniej diaxy i kupowanie itemow? @lolzere

76561198209779975.png

Opublikowano

Jesli nie masz konta to troche lipa polecam zrobic sobie serwer na fiberze i ewentualnie jesli nie chcesz z zadnym premium sms robic umowy to fiber oferuje wypłate srodkow z konta (np mozesz wyplacic na twoich rodzicow konto)(bardzo niekorzystna z 50 zl uzbieranych na serwerze zostaje ci 30 zl max przeslane na konto) gdy masz ich za duzo. Bardzo wazne aby serwer miał prostą domene typu koxpvp.pl dostaniesz taka lub podobną nawet za darmo (niektore hostingi oferuja darmowe) i wtedy przekierowujesz adres koxpvp.pl na sklep fiberhosta twojego serwera (jak tego nie zrobisz bedziesz musial graczom taaaaaaaaaaakie dlugie linki wysyłac do sklepu i nikt tam nie wejdzie) oraz podlaczasz pod ten sam adres ip twojego serwera (aby nie było typu koxpvp.fhmc.pl). Wtedy jesli serwer sie spodoba bedziesz mial dobrą reklame, będzie juz z 25 osob na nim grało dziennie to tepasz sie do ludzi i sprawdzasz czy nie cheatują jesli tak to czesc wyłapujesz i czesc zostawiasz. Nagrywasz filmik aby miec dowody jak jakies dziecko ci napisze ze nie ma cheatow. Dziecko sobie mysli hmm fajny serwer szkoda ze juz nie wejde bo tylko 1 rejestracja na ip jest, kupi sobie unbana a ty zarobisz niezle. Nie dosc ze serwer sie utrzyma to jeszcze bedziesz mial srodki aby sobie je kiedys wypłacic :D

Opublikowano

Hahaha dobre xD ale co do serwera i trybu opiszesz dokładnie?

76561198209779975.png

Opublikowano

­hahahha jak może być taki serwer dobry albo zły? Drop jak drop, nic ciekawego. Tego syfu masa jest, lepiej zrób dobry FreeBuild bez plotme itd.. jakieś autorskie działeczki czy coś ( np. SRM ). Brak kopalni itd.. /warp surowcowa i ok, arena pvp osobno a nie na surowcowej. jakieś spleefy, paintBall czy coś. I to były prawdziwy server ;x

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

@up No fajnie za fb bylem prare razy ale opisz dokladnie co i jak pomysle.

76561198209779975.png

Opublikowano

Dajcie sobie z tym spokój. To już się przejadło. Nie umiesz stworzyć czegoś, czego jest mało?

Edytowano przez Renoxeq | 18.00 | Powód: literówka

Opublikowano

Hmm.. A może by tak Harcore? Taki jak kiedyś byś serwer skkf. Na pewno będzie miał o wiele większe szanse. Jak zależy Ci na tym EasyHC, to musisz mieć na pewno b.dobrą reklamę, np. u ytberów ;)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Mi nie zalezy tak bardzo na easy hc no to tak fb hardcore pvp co jeszcze?

76561198209779975.png

Opublikowano

@bartek190 nie tylko o drop chodzi. Ale też ilość serwerów ehc. Wymyśl coś co przyciąganie graczy np rgp survival ;D

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

@bartek190

Dlaczego ktoś miałby podać ci na tacy zarys serwera?
Twoje obietnice o ogarniętej administracji nic nie znaczą bo nigdy nie masz pewności czy ktoś nie będzie dorabiał na boku. Poza tym wątpię, aby ten tryb przeszedł bo zwyczajnie jest dużo serwerów iźi hc, a bez porządnej reklamy na yt się nie przebijesz. Spróbuj może zrobić serwer rp osadzony w przyszłości gdzie gracz dążyłby do automatyzacji wszystkiego.

Opublikowano

Wiem ze nie podacie mi na tacy ale chcecie coś a nie wiecie co? Co do tego rgp to MACIE jakiś pomysł?

76561198209779975.png

Opublikowano

­

Wiem ze nie podacie mi na tacy ale chcecie coś a nie wiecie co? Co do tego rgp to MACIE jakiś pomysł?

Wg mnie, jak tworzysz serwer to albo masz pomysł i robisz, albo nie masz pomysłu i nie robisz...

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

@bartek190

rpg to niewypał, nie słuchaj ludzi zwykle im sie przewróciło we łbie i sobie wymyslaja tryb rpg łohoho. Po 1 tryb rpg wymaga wiele pracy to juz nie jest takie cos jak postawienie easy hc, jebniesz na ryj i nie wstaniesz jesli sam chciałbys taki serwer tworzyć, skrypty, pluginy, pisanie questow godzinami, napisanie strony aby ludziom sie cieszyła morda a na koncu jeszcze trzeba byc "klimatycznym". Po 2 nikt na nich nie gra - Nie znam zadnego ani to zadnego serwera na rpg ktory by miał duzo ludzi, nie tyczy sie to serwow us ktore akurat są na tyle niezłe ze ktos tam gra. Po 3 wiekszosc ludzi ma problem z ogarnieciem samego mc to co myslisz ze oni będa chcieli jeszcze sie uczyc jak grac dana klasa na serwerze np magiem?? powiesz mi ze 8 letnie dziecko jest tak rozumne ze ogarnie o co chodzi? Ja mam z tym problem a co dopiero ono. Pewnie mozesz stworzyc rpga, nic nie stoi na przeszkodzie ale taki serwer sie nie utrzyma ludzie beda zajęci ogarnianiem wszystkiego zanim pomysla ze istnieje takie cos jak itemshop. Ja juz wiele widziałem na arenie mc, nawet takie przekrety jak svip ktory kosztuje 60 zł na jednym serwerze (kupuja go no premki (haha xD)) survival. Taki ktos kupuje svipa na "zawsze" za 60 zl po czym po max 1 mies odchodzi z serwera. Wiec sam widzisz tryb nie jest wazny trzeba miec łeb aby cokolwiek wymyśleć i tak ogarnąc aby wszystko trzymało sie kupy. Nie trzeba miec ytbera w rodzinie czy ojca w polsacie aby twój serwer sie wybił są inne sposoby nie koniecznie bezpieczne ale zawsze warto próbować.

Tryby które są chetnie wybierane przez graczy to survival easy hc i pvp. Co do pvp mozesz pobierac mapy i wklejac sobie mceditem potem wybudowac jakies ladne lobby, połączyc wszystkie areny i zrobic 4 kategorie - poty standard hard i knock, jak tego ci mało to dodatkowo mozesz zrobic sklep i system zarabiania za kazde zabicie. Kasa by była potrzebna do kupienia działki plotme. Gracz ktory by najwiecej zabijał ludzi by mógł sobie pozwolic na jakis domek etc. Co do easy hc to musisz miec duzy kapitał na start, odpały typu ench i lagi nie przejdą. Survival jak to survival nie musze tłumaczyć.

Opublikowano

@up i to ja kurwa nazywam odpowiedzią! Nice ziomek plus na cb! Dobra to z tego najbardziej zpodobal mi się ten pvp dzialki a z tymi arenami to tak ma być jak mysle?

1 arena np na koxy poty

2 arena tylko poty

3 arena na knockbacki?

4 to bez niczego eq same i miecz

76561198209779975.png

Opublikowano

Skoro celujesz w serwer pvp to może pojedynek na łuki, a jeden strzał zabija gracza. Dodatkowo mógłbyś zrobić coś ala survival games tylko z tą różnicą, że tu mógłbyś niszczyć mapę w celu pozyskania surowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...