Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie moby i zbroje, miecze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dopasowuj tego w taki sposób, bo to bez sensu. Jeśli dodajesz nową broń np. od 100 lvl to poprostu patrzysz sobie na jakiś miecz od 80 poziomu, sprawdzasz jaki ma dmg i delikatnie zwiększasz. Z mobami tak samo, bierzesz moba który ma jakiś mniejszy lvl i poprostu trochę zwiększasz według uznania. To i tak bedzie dopasowane, chyba ze sie pobawisz i bedziesz wpisywał jakieś kosmiczne wartości. Podsumowując: wystarczy się wzorować na tym co już jest, tylko delikatnie edytować.

2Ih6ff4.png

Opublikowano

no dobra ok , to sprawa jest taka,  zmienilem wartosc atakuy moba na większą zapisalem pliczek , w kliencie nic nie zmienialem , przywolalem moba , i wbilem psotacią 5lv i jak udeze go to on w mnie wali po 4 , 5  i nie moze mnie dednac a mam 5 lvl , czemu ??

Opublikowano
http://www.mpcforum.pl/topic/427323-tut-precyzyjne-ustawienie-dmg-broni/

3 frazy w google i jest ;)

no dobra ok , to sprawa jest taka,  zmienilem wartosc atakuy moba na większą zapisalem pliczek , w kliencie nic nie zmienialem , przywolalem moba , i wbilem psotacią 5lv i jak udeze go to on w mnie wali po 4 , 5  i nie moze mnie dednac a mam 5 lvl , czemu ??

A jakie pk masz ustawione?

Opublikowano

=,=to ja znam , tylko chodzi mi o sotosunek miedzy mobem a bronia , a zbroja .....

wtf, ustaw temu mobowi większe hp i dmg o kilka razy i będzie ok, możesz do tego pobawić się w int, str itp..

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ja bym to zrobił w ten sposób żeby po prostu dodać do systemu ulepszeń pod exp bon na potwory 300% i podniesiony atak przypuszczając o 150...

Przykład:

Zatruty Miecz +9 >> XXX Miecz +9

XXX Miecz z wbudowanym bonem 300% mob i o 150 wartości ataku większym niż zatruty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...