Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika zintegrowana

GalaxyPL1991

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem że chce kupić laptopa i chce aby chodziło Gta v, i tu znalazłem laptop za 1,500zł i mnie zdziwilo że i7 procesor ;o

Ale zauważylem jeden haczyk acz kolwiek zobaczcie sami:

Stan:Nowy
Procesor :Intel Core i7
Liczba rdzeni procesora:Cztery
Taktowanie procesora (MHz): 3300
Pamięć RAM (MB):4096
Pojemność dysku (GB): 500.00
Karta graficzna:Grafika zintegrowana
Wielkość matrycy :15" - 15.9"
Rozdzielczość matrycy :1366 x 768
Rodzaj matrycy:Matryca błyszcząca
System operacyjny: Windows 8, Inny,
Dodatkowe informacje:Czytnik kart pamięci, HDMI, Kamera, Matryca LED, Obsługa standardu 802.11n, USB 3.0, Podświetlana klawiatura,

O co chodzi? Czy jeśli jest zintegrowana to znaczy że mniej fps czy coś? Długo szukałem i lipa, nic nie znalazłem ,wytłumaczy mi ktoś? Bo chce aby gta bylo 40fps min. 

Karta Graficzna: Intel HD graphics 4000 

Opublikowano

ja mam intel hd 4600 w i7

i na niej nawet bf 3 za dobrze nie chodzi w low detalach na 1600 900 mam 40 fps, a co dopiero starszy model do gta 5: P

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Bo pewnie masz ośmio  rdzeniowego a nie czerto, na dodatek z lepszą grafiką,  i nie w takim laptopiku za grosze dla gospodyni domowej jak on chce. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zintegrowana karta graficzna czyli karta zespojona z plyta glowna.Karty intela to dno.Nadaja sie tylko do uzytku biurowego/domowego ale napewno nie do gier.Na takiej karcie napewno w nic fajnego nie zagrasz.

Opublikowano

Naucz się lepiej i dopiero nauczaj innych, zintegrowana karta graficzna jest w PROCESORZE by ją zmienić wystarczy wymienić procesor. W nowym laptopie to raczej odpada  tymbardzie ze wymiana na lepszy kosztowała by go prawie tyle co zakup nowego laptopa. 

Zresztą nic nowego nie wnosisz poza powtarzaniem wszystkiego co napisano wcześniej.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zintegrowana karta graficzna czyli karta zespojona z plyta glowna.Karty intela to dno.Nadaja sie tylko do uzytku biurowego/domowego ale napewno nie do gier.Na takiej karcie napewno w nic fajnego nie zagrasz.

Idź się utop.

http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_processing_unit

Każda integra nadaje się tylko do biura, czy do komputera, który służy tylko do przeglądania internetu, albo tego typu pierdół.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...