Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Slim czy Xbox 360 slim / elite jasper ?

Lunner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam konsolowców. 

Bez zbędnego rozpisywania się. Potrzebuję sprzęt aby używać go w większości z kontrolerem ruchu (ważna jest też ilość tytułów oraz ich grywalność). Nie zastanawiałbym się długo, bo na kinect gra mi się zdecydowanie lepiej, ale pojawia się problem dotyczący wytrzymałości urządzonka. Na pewno nie wezmę konsoli bez gwarancji, ale czytając wypowiedzi na forach można stwierdzić, że pod względem awaryjności xbox wypada bardzo słabo. Mogę prosić o wypowiedzi na ten temat osób, które używają tych konsol dłużej niż rok ? Nie chcę kupować w ciemno. 

Opublikowano

Polecam Tobie kupić XBOXA360 wersja E jest to najnowsza wersja XBOXA360. Która się nie przegrzewa i nie ma awarii. Jeśli bym wybierał to bym kupił Xboxa. Mam teraz PS3 i stwierdziłem,że wole XBOXA. Tutaj masz LINK do tego XBOXA http://allegro.pl/promocja-xbox-360-e-250gb-wiedzmin-2-i5255828941.htmlZ góry dziękuje za LIKE 

Witam konsolowców. 

Bez zbędnego rozpisywania się. Potrzebuję sprzęt aby używać go w większości z kontrolerem ruchu (ważna jest też ilość tytułów oraz ich grywalność). Nie zastanawiałbym się długo, bo na kinect gra mi się zdecydowanie lepiej, ale pojawia się problem dotyczący wytrzymałości urządzonka. Na pewno nie wezmę konsoli bez gwarancji, ale czytając wypowiedzi na forach można stwierdzić, że pod względem awaryjności xbox wypada bardzo słabo. Mogę prosić o wypowiedzi na ten temat osób, które używają tych konsol dłużej niż rok ? Nie chcę kupować w ciemno. 

Polecam Tobie kupić XBOXA360 wersja E jest to najnowsza wersja XBOXA360. Która się nie przegrzewa i nie ma awarii. Jeśli bym wybierał to bym kupił Xboxa. Mam teraz PS3 i stwierdziłem,że wole XBOXA. Tutaj masz LINK do tego XBOXA http://allegro.pl/pr...5255828941.htmlZ góry dziękuje za LIKE :) 

Opublikowano

Jeśli chcesz brać konsole typowo pod gry ruchowe, to się nie zastanawiaj i kupuj Xboxa, który ma zdecydowanie lepsze gry pod tym względem.

Fakt jest taki, że PS Move jest bardziej precyzyjnym kontrolerem ale cierpi na brak gier. Awaryjność, to temat rzeka... jak dbasz o sprzęt to będzie Ci służył latami.

819531478353821175209.gif

Opublikowano
Awaryjność, to temat rzeka... jak dbasz o sprzęt to będzie Ci służył latami.

Tak powinno być, ale patrząc po statystykach ilości uszkodzonych BGA wątpię, że jest to wina wyłącznie złego traktowania.

Będę polował na xkloca na gwarancji chociaż temperatura 80 stopni GPU... no cóż, pozostawia wiele do życzenia i zapewne bez modyfikacji chłodzenia się nie obędzie. 

Opublikowano

Tak powinno być, ale patrząc po statystykach ilości uszkodzonych BGA wątpię, że jest to wina wyłącznie złego traktowania.

Będę polował na xkloca na gwarancji chociaż temperatura 80 stopni GPU... no cóż, pozostawia wiele do życzenia i zapewne bez modyfikacji chłodzenia się nie obędzie.

Ja, bym sie jeszcze raz zastanowił. Zawsze byłem fanem playstation, więc ja polecę ci ps3. Jest więcej ciekawych gier, a moim zdaniem PS Move, działa lepiej od kinect (czy jakoś tak).

graphic.png

Opublikowano

No kurcze, trochę za późno, bo zamówiłem kloca przed chwilą. No ale 400zł z 1,5 roczną gwarancją wersja Stingray to raczej dobra cena. 

Szczerze, to PS3 wersja slim wydawała mi się bardziej wytrzymała, sprawiała wrażenie produktu naprawdę solidnego, ale miałem okazję przetestować kontrolery ruchu obu firm i bardziej do gustu przypadł mi kinect, głównie ze względu na brak konieczności trzymania "różdżek", które jednak były bardziej precyzyjne względem ruchów wykrywanych przez kontroler M$. 

W każdym razie dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Bierz Ps3, nie bierz syfu czyli xbox. Będziesz żałować :). Ps3, jest o wiele lepszą konsolą, cichą, lepszy pad i lepsza grafika ( moim zdaniem ). Ja mam Ps3 super slim, od grudnia gry mi się nie zawieszają, konsola cicho chodzi, jedynie przy instalacji czasem "piernie" w sensie głośniej chodzi ale zaraz jest cicho i przyjemnie się gra. Wiem co mówie kupiłam xbox 360, sprzedałam go po około 3 miesięcy bo pada ma do dupy jak i troszku głośniej chodzi od ps3.

Opublikowano

Bierz Ps3, nie bierz syfu czyli xbox. Będziesz żałować :). Ps3, jest o wiele lepszą konsolą, cichą, lepszy pad i lepsza grafika ( moim zdaniem ). Ja mam Ps3 super slim, od grudnia gry mi się nie zawieszają, konsola cicho chodzi, jedynie przy instalacji czasem "piernie" w sensie głośniej chodzi ale zaraz jest cicho i przyjemnie się gra. Wiem co mówie kupiłam xbox 360, sprzedałam go po około 3 miesięcy bo pada ma do dupy jak i troszku głośniej chodzi od ps3.

Uwierz mi. Zarówno PS3 jak i X360 są takimi samymi konsolami. Co do lepszego pada to się z tobą nie zgodzę. Pad od X360 jest o wiele lepszy. Grafika na PS3 lepsza... Ja nie wiem gdzie ty widziałaś różnice. Grałem przez miesiąc na X360 i nie widziałem żadnych różnic w tych konsola. A oprócz tego wszystkiego po co piszesz, że PS3 lepsze jak autor już kupił X360...

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...