Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące kupna kk na allegro?

Shereen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teoretycznie wszyscy wiemy, że kupno kk lub kont na allegro jest zabronione i grozi banem, ale praktycznie i tak większość woli kupić za około złotówkę 1kk niż pakować w ND.
Gram już... dość długo, 4, prawie 5 lat. Kupiłam tylko 4 razy na allegro (i miałam szczęście, bo nigdy nie zostałam oje**na :rolleyes:), ale nigdy nie zastanawiałam się nad jednym.
Jak oni to wykrywają? (i czy w ogóle)
Gdzieś kiedyś czytałam wypowiedź na forum, że to przez wgląd w handel, jak ktoś np. daje komuś duże sumy, a żeby było śmieszniej był dopisek ,,na odosobnionym ch" :D Coś mi się nie wydaje (masa wymówek, ,,oddaję dług", ,,jestem Samarytaninem"), ale to chyba jedyne rozwiązanie z jakim się spotkałam, choć jakoś średnio w nie wierzę :huh:
Osobiście nigdy nie zostałam zbanowana.

Chyba, że bany dostają tylko i wyłącznie ci, którzy chwalą się na chacie i żadna większa logika.

Lekki chaos, ale wiecie o co mi chodzi. Może trochę głupi temat, ale ostatnio się nad tym zastanawiałam.

­ktjkrmyxya4t.jpg

Opublikowano

No więc z banowaniem kont jest tak jak z loterią. 

Rozmawiając z Niemcami z NT DE bądź Anglikami z UK wiem, iż tam pilnują tego mniej....czemu? bo tam zakup ND jest równie opłacalny jak zakup ND. jedyna różnica jest taka, że kupując złoto masz je od razu....kupując ND musisz je sprzedać za rozsądną cenę.

W polsce zakup ND jest bardzo nieopłacalny. Jeśli chcesz wydać 100zł to masz za to 100kk z allegro, z ND będzie to jakieś 50kk.

Wracając do banowania....Nie chwaląc się na czacie czy w rodzinach bana praktycznie otrzymać nie można. Rzecz jasna wszystkie handle są monitorowane....i jeśli z jednego konta w ciągu kilku dni z salda 800kk robi się 10kk coś jest nie tak. Wtedy bana otrzymać może sprzedawca, NIGDY (ok, w 99%) nie kupujący ;)

z resztą czytając listę banów na BanLiscie widać "sprzedaż złota za realne pieniądze", bardzo ale to naprawdę bardzo rzadko "kupno złota za realne pieniądze"

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Pewnie mają spis wszystkich pakietów użytkownika w pliku lub po prostu GM mają dostęp do statów użytkownika i jeśli zobaczą , że dana ilość golda się zwiększyła np . w 1h w dużej ilości to potem leci ban ;). Powiem ci jedno NIKT tego dokładnie nie wie bo nikt z tego forum nie pracuje w GF'ie . Więc to są tylko przypuszczenia.

nostaleh.png
Opublikowano

A wy (lub ktoś wam znany) dostał bana za kupno?
Ja osobiście znam chociażby z grupy NT PL na FB multum osób, które kupują z allegro od bardzo dawna i jeszcze nikt nawet upomnienia nie dostał, o czymś takim jak ban nie mówiąc. Parę osób nawet otwarcie pisało na chacie, że kupiły kk (serwer finesia xD) z allegro i po kilkunastu miesiącach... nadal nic xD

Skoro bana może dostać prawie wyłącznie sprzedający to dobrze. Bo zaczynam od jutra z PL (grałam na DE ale czas wrócić do siebie, nawet jeśli to w ogóle nieopłacalne, coś mnie do Polaków ciągnie :huh:) i na sam start (1 lvl) chciałabym sobie załatwić jakieś 25kk (później więcej, ale tak na start). Dawno u nas nie grałam, stąd kolejne pytanie - jaka szansa, że dostanę bana? Wiem, że niewielka, ale tak w przybliżeniu w % bo nie wiem czy ryzykować. O 1 lvl nie chodzi, tylko o te dwie dychy z hakiem, które miały pójść na plakat z GoT :rolleyes:

­ktjkrmyxya4t.jpg

Opublikowano

Nie da się powiedzieć w procentach czy dostaniesz bana czy nie , poprostu tego nie wiadomo . Możesz mieć pecha i dostać ale możesz też nie dostać.

nostaleh.png
Opublikowano

A wy (lub ktoś wam znany) dostał bana za kupno?

Ja osobiście znam chociażby z grupy NT PL na FB multum osób, które kupują z allegro od bardzo dawna i jeszcze nikt nawet upomnienia nie dostał, o czymś takim jak ban nie mówiąc. Parę osób nawet otwarcie pisało na chacie, że kupiły kk (serwer finesia xD) z allegro i po kilkunastu miesiącach... nadal nic xD

Skoro bana może dostać prawie wyłącznie sprzedający to dobrze. Bo zaczynam od jutra z PL (grałam na DE ale czas wrócić do siebie, nawet jeśli to w ogóle nieopłacalne, coś mnie do Polaków ciągnie :huh:) i na sam start (1 lvl) chciałabym sobie załatwić jakieś 25kk (później więcej, ale tak na start). Dawno u nas nie grałam, stąd kolejne pytanie - jaka szansa, że dostanę bana? Wiem, że niewielka, ale tak w przybliżeniu w % bo nie wiem czy ryzykować. O 1 lvl nie chodzi, tylko o te dwie dychy z hakiem, które miały pójść na plakat z GoT :rolleyes:

Ahhhh nastolatki (obstawiam xD)

hmm szansa na bana? zero

W razie czego piszesz na support, iż kolega w zamian za przysługę podarował Ci pewną sumkę.

Przy takiej ilości jak 25kk nie ma co się bać

schody zaczynają się przy 300kk lub większej ilości. Wtedy już GM'i chętniej badają sprawę i bany jak są to z reguły za takie handle.

hmmm. sam jeszcze nie wiem na jakim serwerze grać. może również powróciłbym do PL'a? 

jaki serwer Ty planujesz wybrać? Bo na PL'u nie gram od dawna i wiem, że moi koledzy sprzed hmmm 3 lat raczej już nie są aktywnymi plejerami

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Wacham się między Finiesią i Enigmą.
Nie lubię zaludnionych serwerów, tyle fam i ludzi, że można się pogubić. Na np. takiej Finesi bardzo łatwo dobrać sobie jakieś towarzystwo, dużo ludzi się zna, bo jest ich mało :D Dobre czasy, jak jeszcze tam grałam. ^^

25kk nie jest podejrzane, ale na nupka... powiedzmy 10 lvl? xD
Zresztą, tyle osób kupuje... zaraz będę sprawdzać pręgierz.

Nie wiem czy w pręgierzu pokazują się wszystkie bany, ale jeśli tak, to na S3 nigdy nie było bana za kupno golda za realne pieniądze. Raz było coś o kupnie konta i raz o sprzedarzy golda.

­ktjkrmyxya4t.jpg

Opublikowano

Wacham się między Finiesią i Enigmą.

Nie lubię zaludnionych serwerów, tyle fam i ludzi, że można się pogubić. Na np. takiej Finesi bardzo łatwo dobrać sobie jakieś towarzystwo, dużo ludzi się zna, bo jest ich mało :D Dobre czasy, jak jeszcze tam grałam. ^^

25kk nie jest podejrzane, ale na nupka... powiedzmy 10 lvl? xD

Zresztą, tyle osób kupuje... zaraz będę sprawdzać pręgierz.

Nie wiem czy w pręgierzu pokazują się wszystkie bany, ale jeśli tak, to na S3 nigdy nie było bana za kupno golda za realne pieniądze. Raz było coś o kupnie konta i raz o sprzedarzy golda.

O bana martwić serio bym się nie martwił. Raczej opcji na zbanowanie nie ma. Co do sprzedającego - mogę podać Ci gg do osoby zaufanej u której kiedyś brałem gold na fine. 

Hmmmm a co do serwera to ja mimo wszystko teraz widzę i wracam na avalon. Walą mnie dzieci, złodzieje itd. Kupię sinka +15 i będę miał wyje*** na wszystkich bo stanę się taki jak oni (z wyjątkiem kradzieży)

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Jeżeli chodzi o bany to aż zapytam się zaufanego sprzedawcy kk na Fine czy kiedykolwiek go dostał , dam edit jak tylko otrzymam odpowiedz ;]

56685804704469024697.png

Opublikowano

Raczej jest to tak, że sprawdzają czym się handlowało. 
Troche podejrzane jak jakiś "random" daje nam 150kk chociaż, że nie mieliśmy z nim jakiegokolwiek kontaktu wcześniej. :D

Opublikowano

Ja pare razy kupowałem (Ostatnio 30 kk na SP) i bana jeszcze nie dostałem. Kupuj spokojnie lecz fajnie jak np. chcesz kupić peta to koleś ci go kupi wtedy mniejsze podejrzenie bo np. powiesz że od kumpla dostałeś.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...