Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pawelek1148- Naciągacz, oszust, krętacz!

Koka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przestrzegając innych przed tym typem napiszę jak mnie wykiwał. 

Jeżeli ktokolwiek chce napisać, że jestem naiwny, niech sobie od razu daruje, jestem świadomy swojego błędu, dlatego piszę to, żeby innych nie spotkało to samo.

Kontakt do niejakiego Pawełka (Pawelek1148, 18latek z Warszawy, gg: 51387875) mam, bo grałem kiedyś na jego COD modzie w CS 1.6.

Zorganizował konkurs, w którym do wygrania za pierwsze miejsce w topce był kod do CS:GO, nakręcił ludzi, żeby nakupowali Vipy, klasy premium, itp, a dzień przed konkursem skasował serwer.  o.O

Druga sytuacja spotkała mnie niedawno, tydzień temu- chciałem właśnie kupić kod do CS:Go i skojarzyło mi się, że on (Pawelek) sprzedawał je po sporo obniżonej cenie (na początku mnie to nie zdziwiło, myślałem, właściciel paru serwerów, itp nie będzie sobie reputacji psuł o 20zł (dokładnie sprzedawał za 23zł) ale do rzeczy. 

Napisałem do niego, zapytałem czy ma jeszcze te kody, oczywiście odpisał, że jasne- posiada, poprosiłem więc, żeby zrobił aukcję na Allegro, żebym miał zabezpieczenie, stwierdził że zapomniał ID i hasła (pomyślałem, że jeżeli na koncie nie miał żadnych komentarzy to i tak żadnego zabezpieczenia nie będę miał), a że byłem napalony, bo cena była prawie 50% niższa niż najtańszy kod na allegro, napisałem, że niech poda 'dane' do wysłania SMS, wysłał mi jakąś stronę (wyglądała jak ledwo stworzona, pewnie taka była  :huh: ) i napisał, żebym doładował swoje konto na tej stronie na kwotę 23zł , tak też zrobiłem. 

Po chwili napisał, że pieniądze dostał, ale jednak okazało się, że kodu już nie ma- no cóż za dziwna sytuacja..

Od tygodnia czekam na zwrot pieniędzy przelewem albo chociaż, żeby kupił kod od kogoś i mi go przesłał, to kręci, że nie ma pieniędzy, itp, typowy krętacz i wyłudzacz kasy. 

Mam nadzieję, że komuś pomogą moje doświadczenia, niekoniecznie akurat z tym gościem. 

Jeżeli nie ten dział- przepraszam, ale chciałbym, żeby nie usuwać mojego tematu, a jeżeli do przeniesienia to do takiego działu, żeby zauważyła to jak największa ilość osób. 

NIE DOKONUJCIE TRANSAKCJI, JEŻELI NIE MACIE ZABEZPIECZENIA!! (Nauczyłem się przez tę sytuację) 

Opublikowano

Czy ten temat ma sens -_-?

Nie dość, że 23zł to jeszcze SMSem... Wiesz, że on tylko dostał 50% z tego 23zł? I tak ten typ ma słaby poziom, daleko nie zajdzie.

A ty na drugi raz pomyśl trochę...

Opublikowano

naprawde ciezko bylo poświecić 5min na allegro zeby sprawdzic po ile chodzi cs? nawet dziecko sie skapnie, ze jak ktos wystawia csa za 20zl (jeszcze sms :xD) to znaczy ze cos kreci, ale jak widac sa ludzie i taborety.

co do tematu to naprawde trzeba byc deb&lem zeby nabrac sie na takie cos.

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

O stary temat heh gość który ma 2 posty rzuca słowa na wiatr okej. No to zacznijmy od tego że osoba która Wygrała cały konkurs Mister SpoconYYY otrzymał odemnie konto z cs go tak to było konto nie kod! sprawa 2 sprzedawałem Cs Go ke'a za 23 zł bo potrzebowałem do reklamy a kod mi był zbędny bo akurat wtedy miałem 1 konto na którym miałem 3 kosy oraz parę wartościowych skinów. Kwestia 3 posiadam jedne jedyne konto na Allegro gdzie mam 3 negatywy za to że dla gościa nie dałem gratisu na Yang dokładnie tu chodziło o sumę 80/60kk ale mniejsza. Więc proszę cie abyś mi przedstawił dowody bo też mogę założyć lewe konto oraz napisać bzdury i niszczyć opinie kogoś. 

Nie pozdrawiam .

Opublikowano

O stary temat heh gość który ma 2 posty rzuca słowa na wiatr okej. No to zacznijmy od tego że osoba która Wygrała cały konkurs Mister SpoconYYY otrzymał odemnie konto z cs go tak to było konto nie kod! sprawa 2 sprzedawałem Cs Go ke'a za 23 zł bo potrzebowałem do reklamy a kod mi był zbędny bo akurat wtedy miałem 1 konto na którym miałem 3 kosy oraz parę wartościowych skinów. Kwestia 3 posiadam jedne jedyne konto na Allegro gdzie mam 3 negatywy za to że dla gościa nie dałem gratisu na Yang dokładnie tu chodziło o sumę 80/60kk ale mniejsza. Więc proszę cie abyś mi przedstawił dowody bo też mogę założyć lewe konto oraz napisać bzdury i niszczyć opinie kogoś. 

Nie pozdrawiam .

Po co do tego wracać?

Cls

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...