Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shokugeki no Souma - dyskusja

chaterchater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-45817-0-22641900-1428853343.jpg

Typ widowni: Shounen

Gatunek: Komedia, Ecchi

Tematyka: Gotowanie/Jedzenie, Szkolne życie
Premiera: 4 kwietnia 2015
Status: Emitowane

Souma Yukihira marzy by kiedyś przewyższyć umiejętności swojego ojca i zostać pełnoprawnym szefem kuchni w restauracji będącej ich rodzinnym biznesem. Jednak gdy chłopak kończy gimnazjum, jego ojciec, Jouichirou Yukihira, zamyka firmę, by wyjechać do Europy i tam wykorzystać swój kulinarny talent. Początkowo zawiedziony Souma, koniec końców odzyskuje ducha walki, kiedy podejmuje wyzwanie postawione mu przez Jouichirou – musi przetrwać w elitarnej szkole kulinarnej, którą udaje się ukończyć zaledwie 10% uczniów. Czy podoła on temu zadaniu?

TRAILER:

GDZIE OBEJRZEĆ?

po polskiemu na

http://www.animezone.pl/odcinki-online/shokugeki-no-souma

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

­Wszystko chyba jest w porządku, ale te niektóre sceny : OHY-AHY po zjedzeniu czegoś .... xD

Opublikowano

­Wszystko chyba jest w porządku, ale te niektóre sceny : OHY-AHY po zjedzeniu czegoś .... xD

Czego oczekiwałeś po anime gdzie bohater uczęszcza do elitarnego gastronomika?

Opublikowano

No, 1szy ep mnie trochę wystraszył tymi ohami i ahami bo były abusowane w przeciwieństwie do mangi, oraz menedżerka wyglądała nie za fajnie, ale 2gi ep wraca już na normalny kurs. Seiyuu są dobre, kreska kobitek jest jak powinna, oczka i fajne wyrazy twarzy są, więc oby tak dalej. Czekam na więcej, mimo że no jestem w ch** do przodu z fabułą :D

Opublikowano

2 odc. fajny ale ta egzaminatorka - już jej nie lubię xD ­

Fajna jest, uwierz mi są tam gorsi ludzie, czy to tacy co zostają przy "dobrej stronie" i są tylko rywalami, czy też takimi już z tej ciemnej strony mocy którzy pojawią się tam daaalej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Swoją drogą Shokugeki nie jest pierwszym anime tego typu. Już nie mówiąc o mandze. Bardzo podobnym jest Yakitate!! Japan, a był wydany dużo wcześniej bo w 2006 roku -

14527.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Aktualnie w przeciągu kilku godzin dzisiaj ogarnąłem prawie wszystkie odcinki jakie dotąd wyszły(1-20) i jestem mega pozytywnie zaskoczony tą serią. Z początku podchodziłem do tej serii dość sceptycznie, miała mi posłużyć tylko jako zapychacz czasu podczas oczekiwania na sezon zimowy, ale zostałem strasznie pozytywnie zaskoczony. Ładna kreska, z*******a muzyka(1 op  <3 ), fabuła prosta, przyjemna, postacie genialne, mega komedia - seria idealna do wyluzowania się. Anime cały czas trzyma poziom, a niektóre sytuacje komiczne po prostu niszczą mózg. Seria bardzo dobra i aktualnie idę się zabierać za 21 ep. Polecam!

Opublikowano

Swoją drogą Shokugeki nie jest pierwszym anime tego typu. Już nie mówiąc o mandze. Bardzo podobnym jest Yakitate!! Japan, a był wydany dużo wcześniej bo w 2006 roku -

14527.jpg

Owszem, ale Yakitate wg. mnie nie zasługuje nawet na to, by go pamiętać.

Aktualnie w przeciągu kilku godzin dzisiaj ogarnąłem prawie wszystkie odcinki jakie dotąd wyszły(1-20) i jestem mega pozytywnie zaskoczony tą serią. Z początku podchodziłem do tej serii dość sceptycznie, miała mi posłużyć tylko jako zapychacz czasu podczas oczekiwania na sezon zimowy, ale zostałem strasznie pozytywnie zaskoczony. Ładna kreska, z*******a muzyka(1 op  <3 ), fabuła prosta, przyjemna, postacie genialne, mega komedia - seria idealna do wyluzowania się. Anime cały czas trzyma poziom, a niektóre sytuacje komiczne po prostu niszczą mózg. Seria bardzo dobra i aktualnie idę się zabierać za 21 ep. Polecam!

Jedyne co w anime wyszło lepiej niż w mandze to chyba Erina ;p

Opublikowano

Czy tylko mi OP2 o wiele bardziej sie podoba niż ten pierwszy?

Pierwszy op miał dużo lepszy tekst i animację. :v

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Openingi oba są świetne, ale już nie mogę tego powiedzieć o drugim ED T_T

Przecież drugi ending to parodia. Przeczytaj tekst. Nie można go oceniać jako zwykłą muzykę. :P

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

A więc jest już temat o tym anime.  ^^
Zacząłem też to oglądać od jakiegoś miesiąca i muszę powiedzieć, że anime jest serio dobre. ;p
Humor trzyma poziom, kreska tak samo i fabuła też spoko. Scen ecchi jest dużo tylko na początku, z każdym kolejnym odcinkiem jest ich mniej(albo mi sie zdawalo). :v
Polecam. :D

Opublikowano

Moim zdaniem anime jest o wiele gorzej zrobione od mangi, nawet nie chodzi o fabule etc. tylko ta bajka jest strasznie ciezka w odbiorze(?). Mange o wiele przyjemniej mi sie czytalo.

Opublikowano

Anime nie jest wcale takie złe. Gdyby usunęli momenty "ekstazy" podczas jedzenia tytuł podskoczyłby w ocenie. Aktualnie obejrzałem kilka odcinków i czekam aż wypuszczą cały sezon. Wtedy raz a porządnie obejrzę je do końca :D

IDcncno.png

Opublikowano

Ktoś może to polecić albo zapewnić, że wraz z wypuszczeniem kolejnych epów jest lepiej?

Pytam bo po pierwszym odcinku odpadłem, zdawał mi się nieziemsko gówniany. T_T

Tak jest lepsze niż odczucie zostawione po 1 ep.

TuByłaSygnatura.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

24 odcinek był ostatnim odcinkiem?

Tak, ale sądząc po końvówce i popularności tytułu, na pewno będzie drugi sezon. Za jakiś rok, może dwa, pewnie.
2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...