Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Już dawno chciałem pograć sobie w wowa ale jakoś nie uśmiechało mi się wydawać na ten abonament :0 Dowiedziałem się że są serwery prywatne tylko pytanie który wybrać ? Znalazłem takie   http://sunwell.pl/         http://wowcircle.com/en/index.html      i postanowiłem zapytać się was o zdanie . Gracie na którymś z tych serwerów ? Zależy mi na normalnej grze bez jakiś strasznych rat x200 , gdzie można sobie powykonywać questy i poexpic z ludzmi których jest w miarę dużo ;] .  Jak ktoś coś wie to prosze pisać :D

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

A jaki chcesz dodatek? Od 6-7 lat sprawdzam różne serwery także mogę pomóc jeśli akurat będę mieć informacje. Chcesz pograć blizzlike na bardziej sprawnych serwerach, poczuć dawne czasy wowa gdzie było trudniej, droga do celu cieszyła, dawała satysfakcję i gra była bardziej socjalna czy wolisz nowsze dodatki, gdzie wow całkowicie się zmienił i jest bardziej przystępny dla graczy, usprawniony, trafia do większego grona bo wszystko jest szybsze, prostsze do zrozumienia, wymaga mniej czasu i skupiamy się w zasadzie tylko na end game? Odpowiedz sobie na to pytanie a jak zdecydujesz to polecam albo pograć na serwerach Vanilla (wyszedł nowy ostatnio Nostalrius lub Kronos) TBC (ma wyjść jeden od corecrafta drugi od nostalrius) Wotlk bardziej pół na pół (tutaj sunwell raczej najlepszy choć wcale najlepszej opinii o nim nie mam). Nowy wow to już masz serwery na dodatku cataclysm lub mop. Chyba najbardziej znane Molten oraz polski Atlantiss, ale serwery na tych dodatkach są niezbyt grywalne pod kątem technicznym + jeśli o moje zdanie chodzi to mi ten nowy wow nie pasuje po prostu dlatego wolę oldschool, ale to już akurat tylko indywidualna opinia. Miej świadomość, że serwery powyżej wotlka są na prawdę w o wiele gorszym stanie a jak ktoś próbuje twierdzić, że jest inaczej to się po prostu myli bo do teraz nawet Vanilla/TBC nie są idealne. Wotlk też świetnie nie wygląda, ale grywalny jest bez większych problemów.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Chcialbym sie bardziej nauczyc grac , poznac ta gre i jej klimat . Ale tez zeby nie byl zacofany strasznie . Ogolnie to sa jakies bugi na serwerach czy normalnie sie gra ?? Jeszcze zalezy mi na wiekszej liczbie graczy nie mam pojecia jaka jest duza jaka mala ale taka optymalna zeby mozna bylo z kims pograc . Dzieki za odpowiedz :]

c848.jpg

Opublikowano

A ty na jakim serwerze grasz jesli mozna wiedziec ??? :D

Dziekuje serdecznie za 3% :D . Na telefonie byłem i nie dało się postu edytować ... ;/

c848.jpg

Opublikowano

Bugi są i zawsze będą, mniejsze czy większe. Jeśli serwery reklamują się, że wszystko działa w 95% itd. to jest to pic na wodę po prostu. Różnice potrafią być dość duże między różnymi serwerami, szczególnie pomiędzy wersjami gry. Na chwilę obecną na serwerach Vanilli, TBC i powiedzmy jeszcze Wotlka, jesteś w stanie grać gdyż widocznych i wpływających na rozgrywkę bugów praktycznie nie ma. Tym bardziej jeśli jesteś nowym graczem, to nie będziesz ich zauważać, nie będą psuć Ci zabawy ;)

Wiesz co.. dla mnie minimum osób aby dało się grać to 1,500 online. Liczba online jest bardzo ważna i ma spory wpływ na to, jak się bawisz w grze. Ostatnimi czasy siedziałem na jakichś serwerach po 1-2k a teraz gram na serwerze z 6k online i jest niesamowita różnica w tym jak się czujesz w grze jak ją odbierasz, wszędzie wokół Ciebie gracze, każda mapa zawalona ludźmi, masa podróżników czekających na statek czy biegnących z 1 mapy na drugą, coś pięknego. Wierz mi, bo za długo grałem na serwerach, które wyglądały jak wyludnione i wymarłe, mimo iż grało po 1,5k średnio. Tam spotkasz głównie kogoś tylko w miastach i mapach na najwyższy poziom. Pograć się da bez problemu, ale bez porównania.

Podsumowując, proponowałbym Ci zrobić taki "rajd" przez dodatki, w pewnym sensie poczuć się jak gracze retaila kiedyś, którzy grali i blizzard wprowadzał nowe dodatki. Zaczynając od Vanilli (która mało waży i szybko pobierzesz). Pograć, poczuć klimat,  zaznajomić się z gierką. Ogólnie bym Ci teraz Vanilli nie polecał gdyby nie nowiutki serwer gdzie jest średnio 6k online i jest to bardzo dobrze zrobiony serwer pod względem technicznym gdyż prace trwały od wielu lat. Sam teraz go sprawdzam. Następnie gdy wyjdzie serwer TBC (będzie także opcja przeniesienia postaci) to możesz wskoczyć na TBC i znowu zobaczyć jakie zmiany ten dodatek przyniósł itd. Później jak będziesz chciał, to polecisz dalej na wotlk. Do tego czasu może też ogarną bardziej serwery cata i pandy. Ja osobiście czekam na serwer TBC w międzyczasie grając na Vanilli https://en.nostalrius.org/. Jeśli jednak wolisz coś wyżej to mów ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Co do bugów to słyszałem troche ale tak jak mowisz dopiero zaczynam to raczej nie beda mi przeszkadzać :) Pobiorę ta Vanilli'e i obczaje sobie ;p Z tąd pobrać ten instaler 5 gb tak potem sie reszta po aktualizuje czy coś jeszcze trzeba ? i musze coś tam jeszcze konfigurować czy nie bardzo ? http://forum.nostalrius.org/viewtopic.php?f=6&t=638 .

c848.jpg

Opublikowano

Już pobieram :D Teraz musze jakieś poradnki sobie pooglądać ;p Co dają te Addony wspomagają szukanie questów , instancji czy coś ? Bo jak oglądałem to ludzie mieli mase tego zainstalowane :p . Dzieki jeszcze raz za wyczerpanie tematu :p i że ci się chciało tyle pisać :D

c848.jpg

Opublikowano

Nie jestem wielkim fanem addonów i zawalonego ekranu, ale niektóre są niezbędne takie jak addon do questów i mapy na dobry początek. Podpowiadają i mają dodatkowe przydatne informacje. Atlasy pokazują np. przedmioty z jakich instancji, gdzie i co dostaniesz i z jakiego bossa itd. Później coś do skilli, pvp/pve warto jeszcze dorzucić, albo do domu aukcji. Jeszcze może Ci się przydać informacja, że po stronie przymierza gra tutaj więcej polaków i są polskie gildie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pobierz sobie "Questie", addon ciagle "robiony" przez chlopakow z nostalriusa. Jest gdizes w dziale z addonami. Pokazuje co trzeba zrobic i zaznacza na mapie lokacje przeciwnikow/celu questa.

Opublikowano

Dzieki dzieki . Właśnie dzisiaj sędziłem dzień na dodawaniu tych addonów . Działą teraz sprawnie wszystko :D 

c848.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega wyżej piszę, że Cata jest niegrywalne (przynajmniej tak to zrozumiałem). Jest w całkowitym błędzie, albo wysunął swoją opinię na podstawie starych informacji.

Byłem graczem WoWa na dodatku Cataclysm i szczerze mogę powiedzieć, że główne wątki działają. Wiadomo, jeżeli ktoś będzie chciał robić jakieś mało znaczące questy, albo wymagające dużej interakcji to może się rozczarować, ale nie można powiedzieć, że na Cata nie da się grać. Co więcej, WOTLK jest już długo wspierany i można powiedzieć, że da się w nim w pełni grać (na określonych serwerach). Proszę, nie zniechęcaj go do gry na nowych dodatkach, bo tak się rodzą osoby, które narzekają na nowy content i powtarzają, że stare lepsze. Może i tak, lecz na pewno jest wiele osób, którym nowy się podoba.  Nie siejmy marazmu względem nowych dodatków. Niech zobaczy czym każdy dodatek się charakteryzuje, jak wyglądają krainy, raidy, rdfy etc. i niech sam wybierze. Osobiście sam zaczynałem na WOTLK i uważam, że Cata liże mu stopy. Spotkałem też wiele osób, które grały od TBC i mówią, że WOTLK to syf, a TBC to niebo. Każdy będzie miał swoją opinię, dlatego ja proponuje, by zaczął grać na high-rate, aby zobaczyć co z czym się je, a potem niech zdecyduje się na jeden dodatek.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Nie napisałem nigdzie, że na cata nie da się grać. Napisałem, że serwery na dodatkach powyżej wotlka wyglądają niezbyt grywalnie pod kątem technicznym (czyt. dla osób, którym zależy na dobrym stanie tech. małej ilości bugów). Nawet na tak starej Vanilli i serwerach tworzonych kilka lat nadal nie działają w 100% klasy, jest trochę pomniejszych bugów oraz exploitów to samo się tyczny pve, więc zastanów się jak wyglądają pod tym względem serwery cata, mop a o wod nawet nie wspomnę. Nikogo nie zniechęcam i nic nie sieję, zapytałem go czy woli to czy to, co dla niego jest ważniejsze i przedstawiłem jak się sprawy mają po obu stronach bo przecież nie czytam w myślach aby wiedzieć kto ma jakie wymogi. Jednym nie przeszkadzają bugi i chcą być na czasie, inni chcą mieć super sprawny serwer a jeszcze inni dużo online albo jeszcze co innego. Jeśli ktoś nie zwraca większej uwagi na stan techniczny a zależy mu tylko na nowym contencie, to może śmiało grać na cata bo grać się oczywiście da. Choć ja uważam, że w przypadku nowicjusza najlepszy jest taki run przez wszystkie wersje wowa po kolei. Pozna mechanikę gry i fabułę od podstaw, później zobaczy co się zmieniło i sam będzie mógł sobie wyrobić zdanie na swoim własnym doświadczniu ;)
Chyba, że od początku jest pewny, że pasuje mu tylko to co jest w "nowym wowie". Pozdrawiam  :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeśli cenicie sobie stabilność, śladową ilość bugów i klasyczny model gry to zapraszamy do nas bo WOTLK jest i pozostanie najlepszym dodatkiem. Nowsze dodatki wprowadzają zbyt wiele zmian, a ponadto sa okropnie pobugowane na serwerach prywatnych.

• 1 rok później...
Opublikowano

zawsze możesz kupić własny serwer na przykład VPS i takich kilka do gier postawić łącznie z Counter Strikiem itp. problem bardziej jest w tym by stabilnie i długofalowo swój serwer promować i i dbać o niego. Implementacja prawidłowych i nowoczesnych map, segregacja użytkowników itp. taki serwer możesz kupić w każdej hostingowni praktycznie na przykład w https://www.webd.pl/serwery niestety one kosztują już trochę więcej niż normalny serwer pod stronki internetowe : )))

• Aive zmienił(a) tytuł na Jaki serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...