Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wydostać się z ELOHELL - Poradnik :)

CuddleAveJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc na wstępie proszę o konstruktywną krytykę

Jeśli czytasz ten poradnik to znaczy w 80% siedzisz w bronzie/silverze/goldzie mój poradnik nie wykieruje cie samemu ale w pewnym stopniu będzie służył jako narzędzie które będzie ci potrzebne 

1.Rola

Wybieramy linie ktora sie nam najlpiej gra preferuje adc/mid 

ADC - Dobra adc moze spokojnie wygrac gre

MID - Mozna kontrolowac linie oraz snowaballowac 

2.Spokój i opanowanie

Co nam da gdy napiszemy do kogoś ze jest ''noobem'' oraz żeby dostał raka jedynie to pogorszy stan gry i daje wam większą szanse na przegraną,najlepiej zachować spokój i zawsze mieć dobry myśli nie raz wygrywałem gry który były kompletnie przegrane :)

3.Pozycjonowanie 

Gdy wybierzemy adc/midlane trudno nie jest zginąć w teamfight'ie ponieważ dostaniemy szybki focus i po nas.Jak temu zaradzić? Pierwsza zasada jest taka że gdy gramy takimi champami jak Kata/Vayne/Zed/Ahri/Graves to Jestęsmy wtedy squishy czyli papierowi najlepszym rozwiązaniem jest poczekać gdy nasz jungler/supp zainicjują walke 

4.Farma 

Do 10-20 min powinniśmy farmić i mieć przynajmniej 80-100+ cs'ów(czyt.farmy),17 farmy daje gold podobny do killa więc radzę nauczyć się farmić :)

5.Zabić i zginąć oto jest pytanie 

Odpowiedz jest prosta nie.Dlaczego? Po prostu lepiej zframić niż zdive'ować zabić i umrzeć,co ci to da gdy przeciwnik będzie miał taką samą przewagę.

6.Pingi i wardy 

Ważną rolą w grze są wardy które dają nam wizje,najlepiej w ciągu gry zaopatrzyć się w kilka nawet gdy nie jesteśmy supportem oraz trzeba pamiętać o pingowaniu pinguj kiedy  idziecie robić dragona oraz na przykład możemy zpingować gdzie widzielismy enemy takim sposobem można uratować komus życie 

Mam nadzieję ze komuś poradnik się przyda liczę na 5 + poradnik będzie wizualnie edytowany cya :)

Najlepszy mag na s1  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

­Myślę, że każdy o tym wie, tylko trudniej mu to zastosować przy ludziach bez mózgu. Btw > co Ci da, gdy przeciwnik będzie miał taką samą przewagę. Przewaga to przewaga, nie może być taka sama xD.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

­Myślę, że każdy o tym wie, tylko trudniej mu to zastosować przy ludziach bez mózgu. Btw > co Ci da, gdy przeciwnik będzie miał taką samą przewagę. Przewaga to przewaga, nie może być taka sama xD.

Przewaga nad kimś może być równa jeżeli mają te same itemy, te samą postać, te same mastery, ten sam poziom, te same runy - wtedy przewaga jest równa :v Co do ludzi bez mózgu, to już coś o tym wiemy, co nie? :]

#topic

Conajmniej do 20minut powinno się farmić(#LCPLAYZ), ale cóż. Co do umierania, to lepiej umrzeć zrobić ace'a niż paść i nie zrobić nic :3

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Zed i Vayne? :DD

Powodzenia, pozniej sie widzi takie pizdy w  brazie ktore nie potrafia chodzic taka Vayne. W takich dywizjach lepiej sie uczyc takich rzeczy ale na prostych championach, przeciez to w oczy boli jak ja widze Vayne ktora nie potrafi orbwalkowac, wlatuje we wszystko i mysli, ze cos ugra a nawet prostego combo nie moze zrobic.

Zed to samo, zbyt ciezki champion jak do brazu, mozna niby grac pod split push ale nadal useless gdy gra nim jakis random.

Reszta jest OK. poniewaz Graves i Annie to dosc latwe championy, chociaz spieralbym sie z Katarina, w brazie gracze nie wiedza o smartcastach lub po prostu combo robia z odstepami 5s/spell wiec czyms takim tez nic nie ugra, tu trzeba troche myslec bo wpierdolenie sie 1v5 duzo nie zmieni.

Graves tez powoli wychodzi z mety dlatego polecilbym tez tutaj Jinx. Zauwazylem, ze nawet w tych slabszych dywizjach bez wiekszego wysilku Jinx robi sieczke, nie trzeba nawet umiec specjalnie orbwalkowac, wystarczy podstawowa znajomosc pozycjonowania-zeby za szybko nie pasc.

///

Ogolnie cala reszta jest OK, jak na kazdy-nieoryginalny-zwykly poradnik. Bardziej szczegolowo jest to opisane tutaj;http://www.mpcforum.pl/topic/1292173-nie-potrafisz-wyjsc-z-swojej-ligi-twoj-team-ciagle-feedujeafkuje-koniecznie-to-przeczytaj/

Ten poradnik chyba tylko dla %%% xD

Btw. Ciagle pisalem braz poniewaz dla mnie braz=silver=gold. You know.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Zed i Vayne? :DD

Powodzenia, pozniej sie widzi takie pizdy w  brazie ktore nie potrafia chodzic taka Vayne. W takich dywizjach lepiej sie uczyc takich rzeczy ale na prostych championach, przeciez to w oczy boli jak ja widze Vayne ktora nie potrafi orbwalkowac, wlatuje we wszystko i mysli, ze cos ugra a nawet prostego combo nie moze zrobic.

Zed to samo, zbyt ciezki champion jak do brazu, mozna niby grac pod split push ale nadal useless gdy gra nim jakis random.

Reszta jest OK. poniewaz Graves i Annie to dosc latwe championy, chociaz spieralbym sie z Katarina, w brazie gracze nie wiedza o smartcastach lub po prostu combo robia z odstepami 5s/spell wiec czyms takim tez nic nie ugra, tu trzeba troche myslec bo wpierdolenie sie 1v5 duzo nie zmieni.

Graves tez powoli wychodzi z mety dlatego polecilbym tez tutaj Jinx. Zauwazylem, ze nawet w tych slabszych dywizjach bez wiekszego wysilku Jinx robi sieczke, nie trzeba nawet umiec specjalnie orbwalkowac, wystarczy podstawowa znajomosc pozycjonowania-zeby za szybko nie pasc.

///

Ogolnie cala reszta jest OK, jak na kazdy-nieoryginalny-zwykly poradnik. Bardziej szczegolowo jest to opisane tutaj;http://www.mpcforum.pl/topic/1292173-nie-potrafisz-wyjsc-z-swojej-ligi-twoj-team-ciagle-feedujeafkuje-koniecznie-to-przeczytaj/

Ten poradnik chyba tylko dla %%% xD

Btw. Ciagle pisalem braz poniewaz dla mnie braz=silver=gold. You know.

Nie zgodze się do co Vayne gdy smurfowałem w bronzie widziałem dużo dobrych vayne które potrafiły coś ugrać :)

Opublikowano

Nie zgodze się do co Vayne gdy smurfowałem w bronzie widziałem dużo dobrych vayne które potrafiły coś ugrać :)

To dziwne bo ja nawet w d+ nie moge znalezc dobrych. Moze trafiales na samych smurfow/skrypterow  B)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

To dziwne bo ja nawet w d+ nie moge znalezc dobrych. Moze trafiales na samych smurfow/skrypterow  B)

To też trzeba uwzględnić 

Opublikowano

czemu co tydzien ktos takie gowno produkuje? na co to komu?

swietnie, ze w punkcie 1. podales tez junglerow. rozumiem ze mam isc do lasu z vayne lub annie, tak?

wiecznym brazom to i tak nie pomoze, bo oni mentalnie ponad challengerem siedza, a Ci co chca wyjsc, to zrobia to bez gownianych tekstow w tym stylu.

Opublikowano

Elo hell istnieje tylko w dywizjach V. Co do poradnika...dużo takich było a na dodatek w punkcie 1 napisałeś "Najlepiej grać na midzie adc oraz jungli" a nie wymieniłeś żadnych junglerów.

PS. Zedem i Vayne nie jest tak łatwo kernąć :)

Opublikowano

Poradnik 2/10, podałeś postacie które są dosyć ciężkie bez wytłumaczenia jak się nimi gra, ale mam sposób na wygraną, wystarczy przeczytać spoiler!

Drogi Bronzie/silverze
Jeżeli nie dbasz o wizję, nie potrafisz grać na objectivsy, nie grasz teamworkowo oraz ogólnie jesteś słaby, odstąp carry linię innym graczom, którzy lepiej je wykorzystają!

Pozdrawiam

"Daj mi kontrolę nad podażą pieniądza narodu, a nie będzie mnie obchodzić kto tworzy jego prawa."
-Mayer Amschel Rothschild

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zmodyfikuj 4 punkt ,bo raki będą robić 80 farmy w 20 minucie i pisać ,że to jest ok. ,bo tak było w poradniku. Na 20 minutę by wypadało mieć minimum 140 cs na ciężkiej linii.

Opublikowano

adc nie najłątwiej wycarrować, jak c*****y support się trafi to ciężko. Najlepiej mid/jungla. Poza tym Zed i przez to na rankedach jak widze zeda to mam ochotę wyjść, ludzie tragicznie nim grają. Ubije przeciwnego carry i często sam przy tym padnie albo nie zabije adc, zostawi go z 300hp i tyle :/

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak zwane "elohell" nie istnieje, a poza tym poradnik przydatny, jednak postacie, które wymieniłes są bardzo często banowane, przydałaby się jakaś alternatywa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Markus na jakiej podstawie twierdzisz że elohell nie istnieje ? Po rozegraniu placementa w tym sezonie i po dobiciu golda 1 w dwa dni jakoś odpuściłem granie rankedów na rzecz gry customów ze znajomymi, ale przede wszystkim grałem w inne gry. Spadłem do golda 3 za nieaktywność, po czym każdy mój ranked był męką z afkami, ew "noobami". Gram o różnych porach rano w nocy kiedy najdzie mnie ochota nie było szans na wygranie gry nawet po wygraniu linii czy wycarrowaniu innych z jungli. Elo Hell jak najbardziej istnieje :)

Brak :(

Opublikowano

Polecanie bobom nie potrafiącym wyjść z gównoligi postaci takich jak kata/zed/vayne to mega głupi pomysł.

Nie ma czegoś takiego jak elohell - są tylko słabi gracze. Każdą postacią można pocarryować mecz

możecie pisać i spinać, że hurr durr noob team feedują wszyscy - jakoś profesjonalni boosterzy mają winratio na poziomie >95% - więc jednak da się wygrać z "noob teamem" ;)

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Postacie dobre jak się umie nimi grać :D

Według mnie wystarczy dobra komunikacja z drużyną (jeśli jest to możliwe) oraz granie tym co się umie :)

Tu niedługo będzie sygnatura :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...