Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Więcej FPS! D3D9 Generator B3 - Aktualizacja!

Hubertus323f

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni wątek znajdował się tutaj: D3D9 GEN B2 - Modyfikacja DX dodająca FPS (5-15 gdy słabe GPU)!

Obecny download: Zippyshare

Skan: Virustotal

Oczywiście instalacja tego:

Uruchamiamy program w wersji zależnej od Twojej wersji javy (wersja systemu tu nie ma znaczenia)

187601419018952628423.jpg

Wybieramy tą opcję oraz #1 #2 #3 (#1 Jest najszybsze. Skuteczność mają taką samą.) Gdy wykryje nam kartę wybieramy "Generate DLL"
536441419018952628423.jpg

Na końcu w folderze z programem pojawi się plik d3d9.dll - należy go skopiować(nadpisać) do folderu z grą - działa z każdą grą na DX9.
587931419018952628423.jpg

Program powinien zmniejszyć spadki, poprawić fpsy lub zrobić z twojej gry totalny pokaz slajdów (jeżeli nie współpracuje)
Testowane na:
GF6150LE OC + Athlon 64 x2 2.6GHz
+ 10 fps w BeamNG Drive Demo + modyfikacje

GF8600GT + Phenom x2 2.5GHz
+ 10fps w World Of Tanks 0.9.6 + bez modyfikacji

HD7770 OC + Athlon 2 x4 4.5GHz
+ Większa stabilność gry na 0.9.5 + 2GB modyfikacji

HD7850 OC + Athlon 2 x4 4.5GHz
+ Większa stabilność gry na 0.9.6 + 2GB modyfikacji

HD7670M OC + i5 3210M 2.5GHz
+ 15fps na 0.9.6 + modyfikacje

Dopisywać w komentarzach! Dodam do spisu.

Opublikowano

Gdzie to dokladnie wkleic? W C:\Games\World_of_Tanks nie ma takiej .dll ktora moge to zastapic. Przeszukalem caly folder i nie ma zadnych takich.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Ludzie... Jeżeli plik jest to go zastąpcie... Jak go nie ma to po prostu wklejcie (folder z grą)
@Juri. B3 mial poprawione bugi a nie poprawioną wydajność w stosunku do B2. Czyli jak ktoś na B2 miał 1-5 fps (z 20-30) to na tym prawdopodobnie ten problem został rozwiązany.

Opublikowano

Ludzie... Jeżeli plik jest to go zastąpcie... Jak go nie ma to po prostu wklejcie (folder z grą)

@Juri. B3 mial poprawione bugi a nie poprawioną wydajność w stosunku do B2. Czyli jak ktoś na B2 miał 1-5 fps (z 20-30) to na tym prawdopodobnie ten problem został rozwiązany.

Reinstalowałem grę po ostatnim wgraniu, tym razem nie podmieniałem, tylko dodałem ten plik. 0 różnicy.

Opublikowano

No wiem... Tego pliku oryginalnie w grze nie ma - moze sie znaleźć za sprawą modyfikacji directx ;) kazdy program ZAWSZE wczystuje najpierw DLLki ze swojego folderu a jezeli ich nie ma to szuka w systemie (system32....) wiec nawet wystarczy podmienic ten pliczek w system32... Ale jak mowisz - Ci to nic nie pomaga... Ale jestes jednym z niewielu... chociaz... Moze WG juz dodalo optymalizacje ktore robi sam ten plik dll dlatego daje 0 efektu... :P

Opublikowano

Właśnie przetestowałem ten plik, i liczba FPS wzrosła o kilka ( ok 5) ale duża różnica jest w stabilności, przed zaimportowaniem pliku miałem ogromne przeskoki FPS teraz jest bardzo stabilnie ( wachania maks. o 4-3 FPS)

Opublikowano

Właśnie przetestowałem ten plik, i liczba FPS wzrosła o kilka ( ok 5) ale duża różnica jest w stabilności, przed zaimportowaniem pliku miałem ogromne przeskoki FPS teraz jest bardzo stabilnie ( wachania maks. o 4-3 FPS)

@wojtekkronek można prosić o Twoje parametry? Dodatkowo użyj defragglera - powinieneś odczuś +10fps (+5 dzięki defragglerowi i +5 dla tego, że po użyciu defragglera generator lepiej działa)

Opublikowano

Gram na laptopie Lenovo L 430 z prockiem i3 2370M  8GB RAM i niestety zintegrowana karta Intel HD 3000

Do defragmentacji ( i nie tylko) używam programu " AVG Tune UP 2015"

Gram na ustawieniach grafiki "poprawiona" ale reszta jest na "minimum", i po wstawieniu pliczku FPS ustabilizowały się na poziomie ok. 40 ( +,- 1), wczesniej były ogromne przeskoki

Opublikowano

Gram na laptopie Lenovo L 430 z prockiem i3 2370M  8GB RAM i niestety zintegrowana karta Intel HD 3000

Do defragmentacji ( i nie tylko) używam programu " AVG Tune UP 2015"

Gram na ustawieniach grafiki "poprawiona" ale reszta jest na "minimum", i po wstawieniu pliczku FPS ustabilizowały się na poziomie ok. 40 ( +,- 1), wczesniej były ogromne przeskoki

Czyli wychodzi na to, że moja HD7670M nigdy nie była wykorzystywana w WoT... Ojoj... Musze pisać do supportu ;)

AVG słaby jest do defragmentacji (szczegówlnie po tym, jak AVG wykupił TuneUpa)... Użykj defragglera - pokazał mi 20% podczas gdy avg pokazywał 1%

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@ref
Ludzie mod jest tyle razy pobierany... wczoraj ostatni download o 18:24 (dziennie przynajmniej raz) a nikt nie pisze jak mu działa. Jak zakladacie konta żeby to pobrać to chociaż napiszcie 1 post jak działa, J**e pijawki -.-

Opublikowano

No to masz pecha
OStatnio na jakimś intelu to sprawdzałem (HD2000?) i +10fps. Kuzyn się ucieszył, że nie musi grać na 15 fps xDD

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

sprawdziłem u siebie i nie ma zadnej różnicy z czy bez, wiec raczej zbędne

Dla Ciebie zbędne, dla innych nie. Jak już pisałem, na kilku testowanych przez moją osobę konfiguracjach mod ten dodawał przynajmniej większą stabilność... Niech zostanie @Refresh @odkop :D

Opublikowano

@Hubertus323f

Czy w cs go też zadziała?

@Forges owszem, ale więcej poprawy da jedna z tych komend (testuj) startowych:

-nod3d9ex

-dxlevel 80

-dxlevel 81

-dxlevel 90

-dxlevel 95

-dxlevel 98

następnym razem pisz w dziale CSa, nie chce warnów za offtopic.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Więcej FPS! D3D9 Generator B3 - Aktualizacja!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...