Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] D3D9 GEN B2 - Modyfikacja DX dodająca FPS (5-15 gdy słabe GPU)!

Hubertus323f

FPS  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak tam z FPSami?

• Nic się nie dzieje.
      0
    • Mam pokaz slajdów./Nie działa.
      1
    • Dodało mi FPSy.
      1
    • Teraz nie mam takich wielkich spadków!
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NOWY TEMAT!!!!
http://www.mpcforum.pl/topic/1399016-wi%C4%99cej-fps-d3d9-generator-b3-aktualizacja/
http://www.mpcforum.pl/topic/1399016-wi%C4%99cej-fps-d3d9-generator-b3-aktualizacja/

Witam. Mało osób używa ten programik ale dobra... Pobieramy program HERE :D Skan: Tutaj :P

Najpierw uruchamiamy program w wersji 32 bitowej (x64 używamy do gier x64 ale u mnie nie działą ta wersja)

187601419018952628423.jpg

Teraz zaznaczamy drugą opcję - Set by text i wybieramy #1: Fast #2 lub #3 :)

536441419018952628423.jpg

Po kliknięciu #1 #2 lub #3 uzupełni nam się puste pole. Teraz pozostaje w programie wcisnąć "Generate DLL". Dostaniemy wiadomość, że plik DLL został zapisany w folderze z programem.

587931419018952628423.jpg

I ostatnia czynność - Ten plik DLL który jest na tym obrazku (z programu) podmieniamy z plikiem DLL który jest w folderze z WoTem (Domyślnie C/Games/World of Tanks) - Oczywiście robimy kopię tamtego pliku w razie czego ;) UWAGA! Plik wyłącza modyfikacje takie jak SweetFX, ENBSeries i inne injectory których nie trzeba uruchamiać ręcznie (Na tundrę to nie wpływa). Mod działa do każdej gry na DirectX 9.

Edit: Jeszcze jedno. Modyfikacja nam nie doda zbyt wieli FPSów gdy mamy kartę np. GF9800GT i procesor AMD Athlon 2 x2 itp. Po prostu wot nie wyrabia na takich procesorach. Inaczej jest jeżeli mamy kartę pokroju GF210 która po prostu nie ogarnia. Btw. Zawsze warto zainstalować. Nawet jeżeli mamy 60fps i nie używamy SweetFXa ;)

GF6150LE OC + Athlon 64 x2 2.6GHz
+ 10 fps w BeamNG Drive Demo + mody

GF8600GT + Phenom x2 2.5GHz
+ 10fps w World Of Tanks 0.9.6 + bez modów

Opublikowano

A działa to na gry z DX10/11? Czy jest jakaś wersja pod nowsze direct'y 

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Brak. Mod robiony specialnie pod 1 grę ale modderzy szybko odkryli, że działa też z innymi.

edit: mod oryginalnie był na nexusmods :) Ja go wrzóciłem na mpc. na nexusie możesz poszukać ale ja szukałem i nic nie było ;-;

Opublikowano

Właściwie to co daje ten programik, czy też podmiana tego dllu?

Optymalizuje DXa dla Twojej karty graficznej. Jakoś tak - ważne, że działa :D

Opublikowano

Właściwie to co daje ten programik, czy też podmiana tego dllu?

Skończ nabijać posty.

"

Modyfikacja DX dodająca FPS (5-15 gdy słabe GPU)!"
Opublikowano

Mam 20 więc jest spoko :D Powinno działać :) Edit: Jeżeli karta to np. Intel HD Graphics 400 to wpisz Intel HD lub HD4000. Możesz też zobaczyć w 1 opcji z listy - jak jest to wybierz tam.

Edit: muszę zrobić małą korektę w poradniku :D #1 #2 #3 to tak jakby 3 opcja... Po prostu klikacie #1 i wam odnajdzie kartę graficzną :D albo w polu drugim wpisujecie pełną nazwę :P - już zrobiona :P

Opublikowano

Skończ nabijać posty.

"

Modyfikacja DX dodająca FPS (5-15 gdy słabe GPU)!"

W sumie to masz więcej postów ode mnie, co jest równoznaczne z tym, że Twoja wypowiedź jest sprzeczna z prawdą. Co ciekawsze, to ona tyczy się właśnie Ciebie, więc skończ nabijać posty.

Co do tematu, to ciekawa sprawa. Zapytałem, ponieważ z racji pracy w branży informatycznej jest ciekawy "co, jak i gdzie". Mam nadzieję, że offtop wybaczy mi autor tematu. Dodam recenzję w późniejszym terminie.

EDIT://

Zauważyłem, że w moim folderze z WoTem nie ma takiego pliku do podmianki, który jest tworzony, więc samo wgranie go nic nie da z racji, że nie zostanie wczytany. Chyba, że się mylę...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mod znalazłem na ruskim forum wota jakeś 2 miesiące temu... na nexusmods znajdziesz go i jego opis... Ja prawie nic nie wiem jak ten mod działa. Juri. albo sie wkurzył albo się wciągnął w wota na większej ilości FPS, że nie wbija na mpc :D

Opublikowano

A to program każdy program patrzy najpierw na DLLki ktore sa w jego folderze. Czyli ok. Ja mialem bo tak bylo kiedys na starym wocie i przy okazji mialem tez sweetfxa. Btw. Do system32 mozna wgrac - wtedy na kazdej grze bedzie lepiej dzialalo (pod warunkiem ze gra nie ma swojego d3d9.dll) :P ide spac -.o :D

Opublikowano

Obojętnie :) #3 się robi najdłużej. Tu chodzi o detekcję karty. Na integrach polecam #3, na starych #2 a na nowych spokojnie #1 :)

Btw. Juri. polubił post i ściągnął 5% = mod działa u niego na integrze ;)

Opublikowano

@Hubertus323f Po dojściu do końca tego paska nie tworzy żadnego pliku. Plik na 64 bit w ogóle nie działa, pomimo tego że mam taki system.

Opublikowano

Wiem, że x64 nie działa ale tak było w paczcie ktora mialem to to wrzocilem ;-; Mi tez x64 nie dziala :| Jaka masz karte? To w miare mozliwosci ci moge przeslac pliczek :) Btw. Niedlugo robie tuta z uruchamianiem blitza na pc :|

Opublikowano

Co zaszkodzi sprawdzic? Jutro ci powiem czy dzial bo bede u kolegi z HD4000+G3450 (normalnie na r7 260x gra) Ale nie powiem z fpsami bo on i tak na integrze ma 60 xD

Opublikowano

To sprawdź. Może szarpniesz się na wyższe wymagania ale to jużchyba problem tego, że integra ma DDR3 a nie (g)DDR5 jak nowe karty.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...