Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego nie instant casty?

Maroks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi, czemu na przykład CaptainTwig albo SamDaDude nie używają instant castów tylko zwykłe normalne casty. Bez głupich odpowiedzi typu bo im tak wygodnie, ktoś wie, domyśla się to niech napisze. I drugie pytanie? Na jakich wy gracie castach i przede wszystkim powiedzcie lige w jakiej jesteście (bo to ma dla mnie znaczenie)? Przydatne odpowiedzi nagradzam lajkami, b. wyczerpującą i dobrą daje naj.

Opublikowano

Powiedzcie mi, czemu na przykład CaptainTwig albo SamDaDude nie używają instant castów tylko zwykłe normalne casty. Bez głupich odpowiedzi typu bo im tak wygodnie, ktoś wie, domyśla się to niech napisze. I drugie pytanie? Na jakich wy gracie castach i przede wszystkim powiedzcie lige w jakiej jesteście (bo to ma dla mnie znaczenie)? Przydatne odpowiedzi nagradzam lajkami, b. wyczerpującą i dobrą daje naj.

oni tak jak 90% ludzi na wyższym poziomie używają quick castow tak btw. a gra sie na quickach a nie na insta bo wrazie co można anulować spella

Opublikowano

Na quickach się gra bo szybciej rzuca się skilla i jest to po prostu korzystniejsze. 

No ja bym powiedział że szybciej się rzuca na instach.

oni tak jak 90% ludzi na wyższym poziomie używają quick castow tak btw. a gra sie na quickach a nie na insta bo wrazie co można anulować spella

Kolego, po co mam anulować spella? Moment wciśnięcia skilla na insta to jest ułamek sekundy, to w tym ułamku sekundy się rozmyślę?

Btw. To SamDaDude i CptTwig grają na normal castach. Dlaczego? Rzeczywiście SamDaDude gra czasem na quick ale cpttwig zawsze na normal, a jest jednym z lepszy na świecie. Jak to możliwe? Z instantami to nie ma od niego lepszych chyba....

Opublikowano

No ja bym powiedział że szybciej się rzuca na instach.

Kolego, po co mam anulować spella? Moment wciśnięcia skilla na insta to jest ułamek sekundy, to w tym ułamku sekundy się rozmyślę?

Btw. To SamDaDude i CptTwig grają na normal castach. Dlaczego? Rzeczywiście SamDaDude gra czasem na quick ale cpttwig zawsze na normal, a jest jednym z lepszy na świecie. Jak to możliwe? Z instantami to nie ma od niego lepszych chyba....

Powiedziałam Ci dlaczego ludzie grają na quick castach a nie na normal. Jeśli ktoś gra na normal i jest dobry to po prostu kwestia wprawy w postać. Wszystko jest możliwe, czasem lepiej ''polować'' skilem na enemy niż nie trafić np. ultem w bardzo ważnym dla teamu meczu. Dlatego ten gościu gra na normal.  

Zdania są podzielone, niektórzy uważają, że lepiej grać na insta/quick i rzucać skille szybciej i sprawniej (niekoniecznie celnie - to jest minus, ale dobrzy gracze mają wprawę w postać) a niektórzy (przeważnie Ci mniej wprawieni) uważają, że lepiej jest skillem sobie celować dowolną ilość czasu i polować na przeciwnika tak aby trafić. 

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie do Ciebie Koleżanko. Ustawiając celownik do skilli (wysoki kontrast albo strzałka) mieści sie on w samym środku rzucanego skilla. Gdy jestem np. vulcanem i używam 3 na instant castach, celownik jest dużo dalej niż maksymalny zasięg środka tego skilla. Dlaczego tak jest, albo może ten maksymalny zasięg celownika coś pokazuje, nwm może koniec skilla czy jak? Wiesz może?

Opublikowano

Ja gram na normalnym i nigdy tego nie zmieniałem, kwestia gustu danego Gracza - jak komu wygodniej.

Z ciekawości zobaczę inne opcje.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie do Ciebie Koleżanko. Ustawiając celownik do skilli (wysoki kontrast albo strzałka) mieści sie on w samym środku rzucanego skilla. Gdy jestem np. vulcanem i używam 3 na instant castach, celownik jest dużo dalej niż maksymalny zasięg środka tego skilla. Dlaczego tak jest, albo może ten maksymalny zasięg celownika coś pokazuje, nwm może koniec skilla czy jak? Wiesz może?

Ale przecież ta strzałka jest do hitów, a nie do skilli. 

Opublikowano

Pograłem na quick Agnim i nie zauważyłem znaczącej różnicy, irytowało mnie to, że nie mogłem niekiedy precyzyjnie wycelować.

Opublikowano

Pograłem na quick Agnim i nie zauważyłem znaczącej różnicy, irytowało mnie to, że nie mogłem niekiedy precyzyjnie wycelować.

Niekiedy? Właśnie dla początkujacych jest to ogromny problem tak samo i dla mnie :/ nie rozumiem jak ludzie mogą to ogarniać ba ! nawet zdąrzyć anulować użycie skilla. 

Opublikowano

Ogólnie na swoim przykładzie powiem, że gdy zaczynałam swoją pierwszą przygodę ze Smite, zaczynałam od normal castów. Następnie po bodajże miesiącu, przerzuciłam się na quick casty ze względu na to, że używanie takich combo jakie posiada anhur (pilar+impale) są o wiele prostsze do wykonania(ALE! tylko gdy opanujesz castowanie owych skili na normal cascie do perfekcji, jeżeli pominiesz ten krok i od razu zaczniesz od quick/instant castów to nie dziw później, że coś się jednak w tym nie podoba i ludzie się do tych opcji zrażają, a one są na prawdę godne polecenia). Pare miesięcy później myślałam, nad przerzuceniem się na instant casty na każdej postaci, ale tak jak napisałam wyżej, na tych postaciach, których jednak nie miałam opanowanych do perfekcji, nie wychodziło to najlepiej. Po jakimś czasie doszłam do wniosku, że instant casty będę miała tylko na umiejętnościach, które tego w moim wykonaniu wymagają, typu: fog nuwy, drugi skill nemesis, trzeci skill hel, back off afrodyty i wiele innych, reszte skili typu freeze ymira, sciana ymira, ult nemesis, ult cupida zostawiam na normal cascie - one wymagają zastanowienia na umiejscowieniem przed ich kliknięciem.

A strzałka jest i do tego i do tego moi mili - przykład na anhurze, bez strzalki ciężko będzie trafić impale(dzięki niej przewidzi się to, gdzie przeciwnik się przybije) i trafi się przy okazji pare hitów :)

Opublikowano

Pograłem kilka meczy na quick castach, i gra się o wiele lepiej. Głównie Agnim gdzie ultimate jest bardzo dynamiczne. Quick casty nie sprawdziły się u Serqet, w tej postaci potrzebna jest precyzja.

Przy większości postaci się to sprawdza, jednak jak powyższe osoby mówią, trzeba opanować tych bogów do perfekcji. Ogólnie rzecz biorąc, zmiana rzucania castow nie odbila się na moich statystykach, a wręcz przeciwnie - poprawiły się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...