Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagłe gwałtowne spadki fps, nic nie pomaga

MBH1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu mam duże spadki fps. Z powyżej 100 spadają do 0-20 i wtedy w grze zwiesza mi się totalnie obraz i po jakimś czasie wraca to do normy i później znowu. Jest to uciążliwe ze względu na to, że taki lag może potrwać nawet 10sekund. Myślałem, że to jakaś aplikacja na kompie go dobija i przez to takie spadki. Zrobiłem przed wczoraj format, zainstalowałem wszystkie sterowniki i uruchomiłem cs i dalej to samo. Wcześniej miałem też takie spadki w lolu, teraz nie miałem okazji sprawdzić. Jeśli pytacie o sterowniki to mam oryginalne ze strony nvidia do gtx260. Niby jest jakaś aktualizacja lecz nie mogę jej wykonać ze względu na brak obsługi Nvidia Geforce Expierence. Zmieniałem ustawienia graficzne na minimum, bawiłem się w cfg, opcjach startowych i nic nie pomogło. Dodam, że wcześniej wgl nie mogłem wejść na serwer podczas turniejów bo mnie wyrzucało lecz później udało się to naprawić. Teraz po kilku ustawieniach próbowałem wejść na DM i gra dostała crash. W konsoli oczywiście milion problemów. Failed to load coś tam i tak cały czas lecz wątpię, że to może być związane ze spadkami fps. 

Danych kompa nie pamiętam dokładnych ale:

Procek AMD 4 rdzenie 3,4ghz

4gb ram

Gtx 260

A i neta mam z netii 20mb poprzez kabel sieciowy.

Dodam, że korzystam z win 7 32bit a wcześniej 64bit. Wątpię, że to problem z kartą, prockiem czy ramem bo chodziły gry o wiele większych wymaganiach na full bez lagów... Problem tylko w grach online a raczej cs:go i lol bo więcej nie grałem.

W dodatku strasznie długo ładuje mi się dołączanie na serwer. Przed chwilą ściągnąłem config olofmeistera i można powiedzieć, że 70% lagów mniej lecz nadal zdarzy się jakiś lag...

Opublikowano

Sprawdź temperatury procesora podczas tych lagów, może po prostu się przegrzewa i dlatego masz lagi / crashe.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Podaj pełną konfigurację komputera.Żebym mógł coś zaradzić, ale procesor dla mnie wygląda słabo.Jeszcze nie wiem jak karta graficzna i płyta główna

sds.jpg

Opublikowano

http://screenshooter.net/102373298/urergsg54 stopni max przy lagach było

Specyfikacja kompa:

Grafika: GTX 260

Procek: AMD Phenom II x4

Ram: 4gb nwm dokładnie jaki

Płyta główna: MSI 760GM-P33

Jak mówiłem w innych grach zbytnio nie ma problemu, choć pobrałem wczoraj Borderlands na steam i lagi też występują a kilka miesięcy wcześniej jak i w Borderlands, CS:GO i lolu nie było żadnych lagów.

Opublikowano

http://screenshooter.net/102373298/urergsg54 stopni max przy lagach było

Specyfikacja kompa:

Grafika: GTX 260

Procek: AMD Phenom II x4

Ram: 4gb nwm dokładnie jaki

Płyta główna: MSI 760GM-P33

Jak mówiłem w innych grach zbytnio nie ma problemu, choć pobrałem wczoraj Borderlands na steam i lagi też występują a kilka miesięcy wcześniej jak i w Borderlands, CS:GO i lolu nie było żadnych lagów.

Może komputer potrzebuje format ? czy był robiony nie dawno?

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Może komputer potrzebuje format ? czy był robiony nie dawno?

Format był robiony we wtorek, więc już nie potrzebuje.

Przecież robił już. Jak z czyszczeniem sprzętu?

Staram się czyścić systematycznie co jakieś 2tygodnie więc chyba nie ma z tym problemu.

Opublikowano

Refresh~

Ogólnie zauważyłem, że grając na ESEA miałem troszkę mniej lagów niż na MM lecz w dalszym ciągu były. Raz są większe, raz mniejsze. Nwm czy to zależy od ustawień w cs:go czy może karta graf siada?

Opublikowano

-novid -console -threads 8 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -low

Wlacz to tylko zmien -threads <Ile masz rdzeni> i -low jezeli chcesz grac na high to -high itp...

Wylacz równierz renderowanie wielordzeniowe bo uruchamianie na starcie aktywuje to i jest to wiele efektywniejsze

Pomogłem? Kliknij c3FDAIn.png

Opublikowano

-novid -console -threads 4 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -high +mat_dxlevel 95  

Takich aktualnie używam czyli praktycznie wszystko to samo.

Zobaczę jak z tym renderowaniem wielordzeniowym. Dodam iż odkąd zacząłem mieć lagi zaczął często występować bluescreen, teraz na to uwagę zwróciłem  xD

Opublikowano
-novid -console -threads 8 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -low

Wlacz to tylko zmien -threads i -low jezeli chcesz grac na high to -high itp...

Wylacz równierz renderowanie wielordzeniowe bo uruchamianie na starcie aktywuje to i jest to wiele efektywniejsze

///

Komenda high to nie zadna jakosc tylko ustawienie priorytetu dla csgo.

O7Kc8dF.png

Opublikowano

/// Komenda high to nie zadna jakosc tylko ustawienie priorytetu dla csgo.

Tak czy inaczej to nie zmienia faktu, że mam lagi ani nie wyjaśnia dlaczego je mam ;v 

Naprawdę nikt nie potrafi pomóc?

Opublikowano

Też tak miałem. Może to wirus? Tak było w moim przypadku

Niestety w moim wypadku się to nie sprawdza bo wcześniej żadne antivirus nic nie wykrył a po formacie dalej to samo. 

Opublikowano

-novid -console -threads 4 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -high +mat_dxlevel 95  

Takich aktualnie używam czyli praktycznie wszystko to samo.

Zobaczę jak z tym renderowaniem wielordzeniowym. Dodam iż odkąd zacząłem mieć lagi zaczął często występować bluescreen, teraz na to uwagę zwróciłem  xD

Mam to samo, za stary komp jak na cs :( Dodam że w lolu też po 20 minucie spadają mi fps i czasami bluescreena wywala. Formaty nic nie dają, chyba lepiej kupić nowy sprzęt.

xD

Opublikowano

Mam to samo, za stary komp jak na cs :( Dodam że w lolu też po 20 minucie spadają mi fps i czasami bluescreena wywala. Formaty nic nie dają, chyba lepiej kupić nowy sprzęt.

No chyba nie bardzo. Bo jak mówiłem jakiś czas temu grałem bez żadnych lagów w cs, lola i wiele innych gier a to stało się po jakimś momencie i do teraz nwm co jest tego przyczyną. A w lolu to spadają obojętnie w jakim momencie, czasem nawet przed 1minutą. Bluescreen czasem wywala czasem nie i to bez względu czy jest jakaś gra włączona w dodatku i tak jest ich 80% mniej po formacie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...