Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Jakie są wasze sposoby na jego osiągnięcie ? :)

2.Za którym razem udało się go osiągnąć / ile razy próbowaliście ?

Proszę abyście poważnie to potraktowali i pisali odpowiedzi z sensem :)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

1.Jakie są wasze sposoby na jego osiągnięcie ? :)

2.Za którym razem udało się go osiągnąć / ile razy próbowaliście ?

Proszę abyście poważnie to potraktowali i pisali odpowiedzi z sensem :)

1. Chyba najlepszą techniką jest WBTB - musisz się obudzić po kilku godzina snu, pod koniec fazy REM. Potem przez kwadrans zająć się czymś co rozbudzi twój umysł i znowu zasnąć 

2. No póki co mi się nie udało, a próbowałam już kilka razy. 

Opublikowano

Autosugestia tylko i wylacznie :p a sposobow jest w c**j i jeszcze troche.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Szczerze to również próbowałem .. lecz gdy doczytałem "drobny druczek" jak to mówiął to zrezygnowałem kompletnie to samo tyczy się OOBE. Nie polecam ze wzgledu na to iż na pierwszy rzut oka nie widać w tym nic złego.. lecz podobno jest to forma okultyzmu, czy coś takiego .. tak więc robisz na własną reke i na własne życze. Poczytaj sobię *klik*

A pomimo tego co napisałem są też fizyczne skutki uboczne .. nie wyspanie , zmeczenie i wiele gorsze.

Opublikowano

Mam jedno pytanie. Co wy rozumiecie przez słowa świadomy sen? Nie za bardzo rozumiem o co tu biega. :D

Opublikowano

Mam jedno pytanie. Co wy rozumiecie przez słowa świadomy sen? Nie za bardzo rozumiem o co tu biega. :D

Chciałbyś kiedyś kontrolować swoje sny? powiedzmy myślisz sobie podczas spania że jesteś w swoim domie i już w nim jesteś .. chcesz nagą Sashe Grey bądz Lise Ann? wystarczy chwila myśli bedzie przed tobą. Tylko nic nie ma za darmo trzeba po 1 ćwiczyć i są w/w skutki "uboczne". 

Opublikowano

Chciałbyś kiedyś kontrolować swoje sny? powiedzmy myślisz sobie podczas spania że jesteś w swoim domie i już w nim jesteś .. chcesz nagą Sashe Grey bądz Lise Ann? wystarczy chwila myśli bedzie przed tobą. Tylko nic nie ma za darmo trzeba po 1 ćwiczyć i są w/w skutki "uboczne". 

Dziwna sprawa, ale mi się to często zdarza.  xD Ostatnio w takim śnie przewróciłem się i to poczułem. Tak samo raz wchodziłem po schodach we śnie i za nic nie mogłem po nich wejść. Na dodatek po chwili obudziłem się cały spocony. To jest życie tego nie ogarniesz.  B)

Opublikowano

Dziwna sprawa, ale mi się to często zdarza.  xD Ostatnio w takim śnie przewróciłem się i to poczułem. Tak samo raz wchodziłem po schodach we śnie i za nic nie mogłem po nich wejść. Na dodatek po chwili obudziłem się cały spocony. To jest życie tego nie ogarniesz.  B)

Hahaha no bywa i tak .. pamietam jak miałem sen i jakiś potwór mnie uderzył chyba w reke a gdy się obudziłem miałem ją zaczerwienioną xD 

Swoją drogą jak masz je "naturalnie" to całkiem dobrze. ^ ^ 

Sny bywają psotliwe ze wzgledu na to że np. nie chcesz by coś strasznego w nim było a się pojawia bo myślisz o tym. ;_: 

Opublikowano

Szczerze to również próbowałem .. lecz gdy doczytałem "drobny druczek" jak to mówiął to zrezygnowałem kompletnie to samo tyczy się OOBE. Nie polecam ze wzgledu na to iż na pierwszy rzut oka nie widać w tym nic złego.. lecz podobno jest to forma okultyzmu, czy coś takiego .. tak więc robisz na własną reke i na własne życze. Poczytaj sobię *klik*

A pomimo tego co napisałem są też fizyczne skutki uboczne .. nie wyspanie , zmeczenie i wiele gorsze.

Miśku, co gorsze niby? I czemu zmęczenie? Mózg pracuje tak samo jak podczas normalnego snu, mózg podobnie jak serce raczej nie odpoczywa :)

13759664181.jpg

Opublikowano

Miśku, co gorsze niby? I czemu zmęczenie? Mózg pracuje tak samo jak podczas normalnego snu, mózg podobnie jak serce raczej nie odpoczywa :)

Tak ale pewnie po przez ten cały trening by osiągnąć ten swój "cel" .. dużo trzeba sie skupiać i inne duperele.

Opublikowano

Tak ale pewnie po przez ten cały trening by osiągnąć ten swój "cel" .. dużo trzeba sie skupiać i inne duperele.

Ale gdy już to ogarniesz to koniec, właśnie dlatego powinno się to praktykować w jakieś dłuższe weekendy czy coś. Tak to sam świadomy sen nie ma żadnego wpływu na zdrowie.

13759664181.jpg

Opublikowano

Chodzi o to że w ld uruchamia się płat czołowy odpowiadający za logiczne myślenie w związku tym może występować drobne zmęczenie ale poza tym u każdego wygląda to inaczej niektórzy po takich marzeniach sennych czują się rewelacyjnie różnie to bywa u mnie zazwyczaj jest tak że jestem bardziej wypoczęty niż dotychczas po zwykłych nieświadomych snach.

1.Na początek nie ma najlepszej techniki dla każdego wygląda to inaczej. Ja zaczynałem z wildem i po tygodniu miałem ogarnięte trzeba tylko poświęcić temu czas. WILD polega na tym że kładziesz się spać, najlepiej połączyć to z techniką WBTB czyli budzisz się w środku nocy, zajmiesz czym umysł najlepiej czytając coś o świadomych snach, no i próbujesz zasnąć "na świeżo" to znaczy spróbuj utrzymać świadomość aż do zaśnięcia, potrzebne tu będą tzw. kotwice które ci tą świadomość utrzymują bo łatwo ją stracić przy zasypianiu. Moją "kotwicą" było skupianie się na oddechu. Gdy zaczniesz zasypiać będą się pojawiać hipnagogi są to omamy po prostu halucynacje wzrokowe dźwiękowe i kinetyczne (czuciowe). Pojawi się potem paraliż senny i staraj się nie zwracać uwagi na halucynacje. No i w końcu zapadasz w sen i możesz się cieszyć..

Według mnie i tak tego nie zrobisz bo ld cie zainteresowało po moim temacie co w nim robić a takie zapały wygasają po tygodniu..

2.Tydzień

Opublikowano

Ale gdy już to ogarniesz to koniec, właśnie dlatego powinno się to praktykować w jakieś dłuższe weekendy czy coś. Tak to sam świadomy sen nie ma żadnego wpływu na zdrowie.

Jednakże bywają efekty uboczne. 

Nigdy nie wiesz co może Ci się trafić ;) 

Opublikowano

Jak kiedyś prówbowałem to działało wmawianie sobie przed snem - "tej nocy będę świadomie śnił" mowiłem sobie tak przed zaśnięciem i czasem się udawało

jednak ostatnio od kilku dni zdarza mi się mieć kilka świadomych snów jednej nocy i nie mam pojęcia z jakiej racji.

Opublikowano

Jednakże bywają efekty uboczne. 

Nigdy nie wiesz co może Ci się trafić ;)

Co Ty masz z tymi efektami ubocznymi ? :D

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja miałem kilka razy i jeden raz się przebudziłem i poszedłem spać i miałem ten sen, a drugi raz jak w śnie zobaczyłem na zegarek- że wskazówka godziny lata jak szalona i uświadomiłem sobie że to sen :D Najfajniejsze było to że mogłem sobie tak biegać, że wyprzedzałem samochody :p WKońcu mi się znudziło i nie mogłem się obudzić, wkońcu zadzwonił budzik, a ja wstałem cały zapocony ze strachu ;P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Osobiście mam świadomy sen jak nie śpię powyżej 24h i zazwyczaj jest to kilka snów.

Najłatwiej to walnąć kwasa o średniej i mocy i iść spać po 15 minutach od startu ale można się zawiesić.

Opublikowano

świadomy sen ? Pamiętam kiedy byłem mały to lubiłem "straszne sny" i zawsze przed snem (małe dziecko przypominam) prosiłem w myślach o taki właśnie sen i nie wiadomo dlaczego prawie zawsze się udawało :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...