Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam GTX560 - wymieniać?

kite4jesus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

czy opłaca się wymieniać gtx 560 przy kupowaniu nowego zestawu?

nie znam jego możliwości ale wydaje mi się że niestabilność gier w które gram (lol, cs go) wynika jedynie z tego ze mam słaby procesor. przy i5 raczej byłoby okej?

­

Opublikowano

@2up nieznaczne, ale zauważalne, w teamfighcie ostatnią rzeczą jaką robię to patrzenie na fps. czasem jak jest duży spada do 30, ale chcę stałe 60fps nawet w teamfightach

@Michoł3 czy różnica pomiędzy quadem/xeonem a i5 jest naprawdę tak mała ze nie warto kupować i5?

­

Opublikowano

No Xeon dobra sztuka plus jakaś dobra chłodzona płyta pod 775 i jakieś chłodzonko + oc = 400zł (urzywane) a jest bardzo podobno wydajnościowo do i5 2400 czyli jakieś 10% gorzej niż i5 4590 który z płytą najtańszą kosztuję nowy 1050zł około

Tak więc tak ale dobra płyta to podstawa więc trzeba zobaczyć czy twoja obecna podoła chociażby i nawet bez OC.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

WOOOW Myślałem że takie miedziaki to tylko w ameryce i ciepłej afryce. 

To wpakuj tam Xeona X5482 od biedy X5472 ceny to kolejno 180zł, 130zł

(Xeony szukaj na Ebay z wyszukiwaniem z całego świata)

Do tego moocne chłoodzonko.

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

to cos dobrego? dałem jedynie 200zł wraz z cd2 3ghz xD szczerze to ktoś mi to na forum znalazł i polecił dlatego kupiłem - raczej nie ma złych intencji, pomyślałem.

ten X5482 to jeden z lepszych xeonów?

opłaca się xeona z zagranicy ściągać? koszt przesyłki potężny i jeszcze nerwy że nie dojdzie, a jak  już miałoby być bez nerwów to kuriery po milion zł... ogarnę w wlk bryt czy nic nie ma, bo jak jest to mi ktos ściągnie. jak nie, ile kosztuje przesyłka?

jakie chłodzonko polecasz? na thermaltake contac 16 da radę bez żadnego OC? (o tym bym myslał później)

summon @Michoł3

­

Opublikowano

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Nie polecajcie mu xeonów z 1600 fsb, 150 w tdp, słaby mnożnik (co oznacza słabe oc)

Ja bym z takim mobo nie brał więcej jak E5450, mocny cep za przystępną cenę, nie jest to grzałka z nie wiadomo jakim tdp, podkręcić zawsze można.

Na tej płycie w oc zbytnio się nie pobawisz (chipset g33)

­

Opublikowano

Jak chcesz mieć grzałkę to bierz, ale E5450 jest lepszym procesorem, prawie o połowę mniejsze tdp, dzięki temu jest chłodniejszy, wyższy mnożnik w razie jakiegoś oc w przyszłości.

­

Opublikowano

to jakiś typ mi mówi że pomiędzy tymi procesorami jest 5-krotna różnica, a ty mi że e5450 jest lepszy, pogubiłem się. @Michoł3 wypowiesz się?

nie chcę kupić i być zawiedzionym...

­

Opublikowano

Pomiędzy X5472 a E5450 5 krotna różnica? XDDD

Chyba na korzyść E5450, tak samo wydajny, mniej pobiera prądu, wyższy mnożnik, co w przypadku xeonów owocuje lepszym potencjałem do OC.

Nie widzę żadnych zalet by brać X5472 oprócz ceny, choć ich na allegro nie widziałem, a oba cepy czy to na ebayu czy aliexpress są w podobnej cenie.

Mówi to właściciel X5472

­

Opublikowano

okej, dzięki za pomoc w takim razie! wezmę niedługo x5450. powiedz mi jeszcze, jak w biosie chcę zmienić napięcie to nie mogę nawet zaznaczyć pola z napięciem - tym samym zmienić jego wartości.co uczynić w takiej sytuaccji? update biosu wystarczy?

­

Opublikowano

Ten jest specjalnie dostosowany do oc o czym świadczy znaczek X 

Ten proc ma większą moc obliczeniową.

@TroLLu
co ty na to? mówisz że masz ten x5472 a wolałbyś e5450 ?

­

Opublikowano

Tak, wolałbym, 1333 FSB, wyższy mnożnik w razie oc, znacznie mniejsze tdp.

Ale i tak mam zamiar wymieniać go na X5460 i mocne oc na nim robić :P

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...