Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Europa Universalis III - szukam modów na kolonizacje

JaworPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Poszukuje modyfikacji do gry Europa Universalis III który umożliwiałby kolonizację terenów które w podstawce są nie do przejścia, typu Sahara, Syberia, itp.

Dzieki za uwagę.

Opublikowano

Mogłeś mnie oznaczyć, poszłoby sprawniej :P
Do 5.2 DW wątpię, czy znajdziesz coś takiego bez ingerencji w inne pliki gry.
Zawsze możesz stworzyć pliki dla tych prowincji samemu, to nie jest nic trudnego.
Na pewno do HttT było kiedyś Terra Nova czy coś takiego,wiem,że mod dawał możliwość osiedlenia większości z takich prowincji (bo chyba nie wszystkich).

/

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/terra-nova-14115-for-dw-5-2-final.700942/
Tutaj łap Terra Nova dla DW 5.2.
Powiedz, czy o mniej więcej takich efekt Ci chodziło.

@JaworPL
Opublikowano

@Try_X Dziękuję za starania, masz plusik. Co prawda zainstalowałem, lecz nie dodaje prowincji wystarczająco dużo, by mnie zadowolić. Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam.

Opublikowano

@Try_X

Ogólnie dla mnie mody to czarna magia, ale jak postępuję z instrukcjami to mogę coś zrobić. ;)

Wiesz co,ja wieczorem znajde plytke,wgram gre i przygotuje Ci odpowiednie pliki, ktore powinny dac Ci mozliwosc kolonizacji tych prowincji. Wydaje mi sie,ze kiedys juz cos takiego robilem,wiec powinno byc oki :D Dam Ci znac na pw tak w okolicach 21.
Opublikowano

@Try_X Ogólnie chodzi mi o to żebym mógł zająć te szare tereny na mapie ( Wysyłam zdjęcie) jak całą afryke, tą górę Syberii oraz tą niezdobytą prowincję w arabii ;) Foto : 

P.S. Sporo się napracowałem bez kodów przy moim nowym cesarstwie Wschodnio-Rzymskim więc chciałbym zrobić to z rozmachem i zająć całą mapę eurazji ^^ 

P.S.2 Czy można mieć zainstalowane mody ? Pozdrawiam.201504121_weshwnr.jpg

Opublikowano

Spoko spoko,wiem o co chodzi :D
Ogólnie ładnie się rozwinąłeś, ale granice.. Wyglądają conajmniej brzydko haha :P

Ty masz rok 1800 już?
I jak czy można mieć zainstalowane mody? Do czego? :P

Opublikowano

@Try_X Mam już zainstalowanego moda No Time Limit, dlatego sie pytam czy kolejny mod na kolonizacje pustkowi nie zniszczył by mojego No Time Limit :)

A tak poza tym to racja granice brzydko wyglądają. :P Ale to dlatego że pustkowia mnie ograniczają :P

P.S. Bizancjum łatwo jest w miarę grać, mimo posiadanych początkowo 2 prowincji, bo ma pełno prowincji narodowych

Opublikowano

Nie nie, w żadnym wypadku. To co Ci podeślę to nawet nie będzie za bardzo mod. Kilka plików tekstowych, które po prostu wkleisz do folderu z grą :P
A No Time Limit to nie jest najlepsze rozwiązanie. Samemu można sobie czas gry w 20 sekund przedłużyć :P Ale w zasadzie skoro już masz wgranego,to nie jest źle :D

Opublikowano

@megaziomus2014 Dzieki, spróbuje, a co do Eu4 to raczej nie skorzystam. Czemu ? Nie do końca ogarniam polskie Eu3 a co dopiero eu4 i to angielskie. :P

@Try_X No cóż, szkoda że wcześniej do Ciebie nie trafiłem :P Ale i tak dzięki :D

Opublikowano

O,nawet nie wiedziałem,że coś takiego powstało :D Sam miałem zamiar zrobić dla Ciebie dokładnie to samo,więc widzę,że chyba obejdzie się bez mojej pomocy..;)
Ale dziwne,że na to nie natrafiłem haha
Gdyby jednak z jakichś powodów Ci nie działało to daj znać ;)

Opublikowano

Dzięki ziomus przemyśle kupno eu4. ;) @megaziomus2014

P.S. Czemu przy przeglądaniu forum Paradoxu nie mogę ani dodawac tematów, odpowiadać w wątkach, ani pobierać plików ? Pisze że nie mam uprawnień. Jak te uprawnienia dostać ? ;)

Opublikowano

Coś namieszali,bo teraz to już nawet ja nie mam :D
Mi tam EU4 w ogóle nie leży,no aaale. ;)
Zabieram się już do instalowania gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...