Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dreikon, 2reka czy 1reka?

kVkis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gram na serwerze Dreikon(mental) i robię EQ klasowe i tu moje pytanie: na kogo robić 1rękę na kogo 2rękę?

Opublikowano

2 rękę na ninja/woj

1 ręka na szaman sura

Dlatego, że woj oraz ninja to klasy nie uciekające a szaman sura to klasy które uciekają i 2 ręka będzie zbędna.

Opublikowano

2 rękę na ninja/woj

1 ręka na szaman sura

Dlatego, że woj oraz ninja to klasy nie uciekające a szaman sura to klasy które uciekają i 2 ręka będzie zbędna.

A co z wojennym, 2ręka czy 1ręka? @pawelek12344

Opublikowano

Wiesz co według mnie to juz zalezy od ilosci danej klasy na wojnie. Na derikonie nie gralem wiec nie powiem ci dokladnie.Moze poradz sie kogos w grze kto ma sporo doswiadczenia.

Opublikowano

To zależy od twojego budżetu, ja bym robił x4 bo jak już coś robie to porządnie, możesz też zrobić dwa z KD 2x klasowe + Zaklęcie czy tam Kryt nie pamiętam jak wyglądała sytuacja dopalaczy na Dreikonie, ale chyba powtórka ;) 

Opublikowano

To zależy od twojego budżetu, ja bym robił x4 bo jak już coś robie to porządnie, możesz też zrobić dwa z KD 2x klasowe + Zaklęcie czy tam Kryt nie pamiętam jak wyglądała sytuacja dopalaczy na Dreikonie, ale chyba powtórka ;)

Tzn. stać mnie na zrobienie 4xklasowej broni, ale chodzi mi czy zrobić 4 1ręczne czy 2:2? @Aysein

Opublikowano

Głupoty piszecie;d.

1ręka-wojownik/ninja

2ręka-wojownik/sura/szaman obowiązkowo.

Wojenne -2reką 1x 1ręka

Uzasadniaj.
Opublikowano

Mighty to ty glupoty piszesz, BM i smok to postacie ktore uciekaja a dwureka ich nie zlapiesz, chyba ze masz zamiar za nimi latac i nie trafiac ze skilli. Zawsze tak bylo jest i bedzie ze 1reka klasowe a 2 reka wojenne.

Pasjonat
Opublikowano

A ja i na wojenne, i na klasowe robiłem jednoręczne przez to, że atak jest szybszy, a przy odpowiednim lvlu, i b­onach dmg jest dobre.

Ze skillami to samo.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

A ja i na wojenne, i na klasowe robiłem jednoręczne przez to, że atak jest szybszy, a przy odpowiednim lvlu, i b­onach dmg jest dobre.

Ze skillami to samo.

Dokładnie ;) Na większości serwerów, na których grałem mentalem też robiłem wszędzie 1rękę - chyba, że DMG 2ręki i miecza bardzo się różniło. 2ręka była dla mnie bardziej dla szpanu, żeby czasem duchowym pieprznąć mocniej - 1ręka jest praktyczniejsza.

Opublikowano

Grałem tam kiedyś. Widziałem jak grają inni gracze. I powiem tak: klasowki mieli jednoręczne, wojenna 2ręka. Ja posiadałem dwie 2reczne i 3 jednoręczne. Sura, szaman, ninja, jednoręczne, a na woja i wojenną miałem dwuręczna. Choć tak jak Argin napisał wyżej, na mentala jednoręka się nadaje i to bardzo, ale widok kryta z dwureki bezcenny.

Pasjonat
Opublikowano

Grałem tam kiedyś. Widziałem jak grają inni gracze. I powiem tak: klasowki mieli jednoręczne, wojenna 2ręka. Ja posiadałem dwie 2reczne i 3 jednoręczne. Sura, szaman, ninja, jednoręczne, a na woja i wojenną miałem dwuręczna. Choć tak jak Argin napisał wyżej, na mentala jednoręka się nadaje i to bardzo, ale widok kryta z dwureki bezcenny.

Odpowiednie eq i kryt z jednoręki jest również na plus.

@Tyav dwuręka na klase nie ma w ogóle sensu

Opublikowano

Zdecydowanie 2 reką (lepsze piertolniecie z duchowego)

Ja zawsze preferowałem pod mentala jednoręke ze względu na atak magiczny.

Chyba w metina nie grales, atak magiczny nic nie daje wojownikowi, pozdro...

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Odpowiednie eq i kryt z jednoręki jest również na plus.

@Tyav dwuręka na klase nie ma w ogóle sensu

Racja, ale przyznaj rację, że na tym serwerze zawsze te kilka k dmg z dwureki wejdzie więcej ;) lecz nie zmienia to faktu, iż jednoręka to klasówka głównie.
Pasjonat
Opublikowano

Racja, ale przyznaj rację, że na tym serwerze zawsze te kilka k dmg z dwureki wejdzie więcej ;) lecz nie zmienia to faktu, iż jednoręka to klasówka głównie.

Większe jest, to oczywiste, bo tu jest właśnie różnica tych broni, dwuręka większy dmg, a jednoręka większa prędkość ataku. O wiele mniej dwuręki już noszą wojownicy.

Opublikowano

Zdecydowanie 2 reką (lepsze piertolniecie z duchowego)

Chyba w metina nie grales, atak magiczny nic nie daje wojownikowi, pozdro...

Za to tyś był w d***e i gówno żeś widział, pozjadałeś wszystkie rozumy i jeszcze wypowiadasz się na coś o czym nie masz pojęcia, w sumie twój sens życia jest jedynie zawarty w twojej sygnaturze ;)

Opublikowano

Zalezy, dla mnie jednoreka jak gram na pandorce mentalem pod hity a jak gram pod skille to dwureka bo ma wiecej ataku i wiekszy dmg z skilla

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

To głównie zależy od taktyki jaką masz szczerze, jak stawiasz na same skile i uciekanie to 2 rek, jeżeli lubisz omdlic, spowolnić i hitować to 1 rek. Jeszcze trzeba trzeba brać pod uwagę klasy które uciekają, typu healler, bm, archer na nich rób 2 rek :).

6222704500-1434194730.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...