Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem

MineR666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem z minecraftem grałem sobie to się tak nie robiło tylko teraz od jakiegoś czasu zaczęło. Może powiem konkretniej grałem sobie na serwerze i chciałem ozdobić oraz oświetlić domek ale gdy chwyciłem za roślinkę czy tam pochodnie wszystko robi się przezroczyste oprócz tam parę itemów dzieje się to gdy biorę do łapki grzyby,roślinki,pochodnie i chyba coś jeszcze ale nie jestem pewny więc proszę was o pomoc tak się grać nie da i z góry mówię texturepack nic nie da i jeżeli będę zmieniał texturpacki co chwilę gdy to się stanie bo to się i tak po chwili znowu zrobi a jeszcze dziś grałem na serwerze wszedłem i wszystko niby ok serwer taki survival bardziej i po chwili nic nie miałem w eq i znowu się to stało proszę was o pomoc tak się grać nie da liczę na was dodam jeszcze ss'y :)post-1227427-0-91212600-1428512492_thumb.pngpost-1227427-0-81444100-1428512501_thumb.pngpost-1227427-0-97794900-1428512515_thumb.pngpost-1227427-0-82097300-1428512535_thumb.png

Opublikowano

Próbowałeś reinstalacje Minecraft .?

Zazwyczaj pomaga,tak jak resetowania ustawień graficznych w grze.

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Opublikowano

Spróbuje a jeżeli nie pomoże to co ? a reinstalacje czyli muszę od instalować i na nowo zainstalować minecrafta bo mam by zyczu ;d

Opublikowano

@MineR666 - jak masz minecraft by zyczu to robisz teraz po kolei rzeczy:

1. Wchodzisz w start i wbijasz w wyszukiwarce plików - %appdata% i akceptujesz.

2. Otwiera ci się folder i tam stoi - '.minecraft' jak i ten od zyczu.

3. Zaznaczasz je i usuwasz - gotowe, teraz możesz go od nowa instalować.

Dla windows xp tylko pierwszy punkt robisz inaczej:

1. Wchodzisz w start i klikasz 'uruchom' i wbijasz %appdata%

No i to wszystko, spróbuj to wykonać.

Jak nie pomoże wykonaj aktualizacje sterowników od karty graficznej jak i aktualizacje Java.

Opublikowano

Eto, może masz jakąś modyfikacje prywatną, która niewspółgra z serwerami, albo sam serwer ma buga, jeśli nie masz takiego problemu na singlu.

Opublikowano

Eto, może masz jakąś modyfikacje prywatną, która niewspółgra z serwerami, albo sam serwer ma buga, jeśli nie masz takiego problemu na singlu.

Miałem podobny problem,zrobiłem reinstalacje i pomogło.

Bawiłeś się ustawieniami ? @MineR666 , czy tak z dupy ci się tak stało .?

­

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

:ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja: :ninja:

Opublikowano

1.Mozesz cos mieć z mc Zrestartuj sobię go (usuń wszystkie pliki minecraft z komputera) jeżeli to nie zadziała muszą coś mieć z serwerem lub coś jest nie tak z twoją javą !

Opublikowano

Jeśli masz kartę graficzną od Nvidii to w Panelu sterowania Nvidia klikasz "Zarządzanie ustawieniami 3D" , potem kartę "Ustawienia programu" i "Dodaj". Wskazujesz Javę (domyślnie C:\Program Files\Java\jre1.8.0_40\bin\jawaw.exe). Teraz z ustawień wybierasz "Optymalizacja wątkowa" - wybierasz "Wyłącz".

@Edit: Jeśli masz premium to Javę wskazujesz tak: C:\Users\NazwaUżytkownika\AppData\Roaming\.minecraft\runtime\jre-x64\1.8.0_25\bin\jawaw.exe

Opublikowano

Spróbuj uruchomić minecraft poza zyczu - przy launcherze: Shiginima Launcher która nie posiada modyfikacji.

http://keinett.com/sponge.php

i powtarzam

Jak nie pomoże wykonaj aktualizacje sterowników od karty graficznej jak i aktualizacje Java.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...