Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite na topie

misiek2005tm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMO tank championy nie wymagające flasha -  shyvana, malphite.

Opublikowano

Pantheona raczej nie robisz pod tanka, a ja nie wiem czy się opłaca kupować ofensywnego smite (pod ad). Nie wiem, nie śledzę korei ani LCS'ów, to nie wiem.

Opublikowano

Wydaje mi się, że ta META nie ma przyszłości. Przeważnie tacy toplanerzy biorą smite'a, ponieważ na żabce wbijaj szybciej 2 lv, a na linii chcą zrobić większy DMG. Tak na prawdę ignite zrobi tyle samo.

Opublikowano

Wydaje mi się, że ta META nie ma przyszłości. Przeważnie tacy toplanerzy biorą smite'a, ponieważ na żabce wbijaj szybciej 2 lv, a na linii chcą zrobić większy DMG. Tak na prawdę ignite zrobi tyle samo.

Tu chodzi o dodatkowe HP z cinderhulka. +25% bonusowego życia zmieni tanka w megatanka.

Opublikowano

jak nie masz pojecia to po co piszesz takie glupoty? ;)

Smite+teleport jest grany wlasnie na top lanie a konkretnie shyvanie, poniewaz gdy uzbiera juz 2,2k golda na Juggernauta dodaje on jej takiego power spike'a ze nikt nie potrafi z nia wygrac 1 na 1 w early-mid gamie..+ czerwony smite robi ja praktycznie niezabijalna, jej push z tym wbudowanym sunfire capem + dodatkowy sustain w postaci 25% hp jest bardzo silny, nie wspominajac juz o mozliwosci smitowania zaby co dodaje dodatkowy damage. Nie potrzebuje rowniez flasha bo jesli do 6 lvla jungler zadba o wizje to po 6 lvlu shyvana ma wbudowanego flesha z R.

Opublikowano

Na takiego siona + runy i specki na % hp wzmocnią jego pasyw o 37%, czyli zamiast 10pkt hp za dużego miniona będzie dostawał około 14 pkt hp :) Sam tak gram i naprawdę sporo hp można wyciągnąć + ult do ucieczki lub inicjowania.

Opublikowano

­

I przy pierwszym ganku padniesz jak szmata, bo będziesz miał połowę HP.

Smite na topie to słaba opcja. Zwykły ignite, czy teleport więcej zmienia w grze, niż dodatkowy smite.

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

To że nie umiecie tego wykorzystać nie znaczy, że to głupota.

Taki Mundo ze smajtem i dobrym itemkiem z zielonym ulepszeniem jest nie do ujebania z tym bonusowym hp.

Opublikowano

Nie czytaliście chyba patch note'sów. Item do jungli pod tanka daje 25% więcej hp dlatego gra się po prostu tanka na topie. Sion, który zrobi build po 5-6k hp w late dostaje z tej pasywki około 1300 hp więc zabicie go to praktycznie zajęcie na 15 minut xD

Moim zdaniem wejdzie szybki nerf na ten item do 20%

Opublikowano

­

I przy pierwszym ganku padniesz jak szmata, bo będziesz miał połowę HP.

Smite na topie to słaba opcja. Zwykły ignite, czy teleport więcej zmienia w grze, niż dodatkowy smite.

Ignite więcej zmienia w grze niż dodatkowy smite? Wypierdalaj.

Jak ktoś oglądał chociażby Kubona, który testował tą chińską Shyvane tp+smite to widział, że tego praktycznie nie da rady zabić 1v1/2v1. Z samym całym itemem pod jungle ma te 2k hp a zazwyczaj mamy ten item przy 15 minucie jak dobrze farmimy i coś zabijemy/asystujemy jak nie prędzej.

Wczoraj przykładowo team Kubona RG grało na G2 to  G2 nie wiedzieli co się dzieje. Wbijali w niego [w Kubona] w pięciu a on się trzymał i padał po całkiem sporym czasie.

Ale na soloq takie coś nie działa w niskich ligach. Tam junglerzy są ułomami i bardzo nieprzewidywalni. Bo możemy z tym smitem pokusić się o zabranie reda przeciwnikowi i powrót do bazy a na niskich ligach junglerzy są tak nieprzewidywalni, że możemy go tam spotkać i klapa.

Dziś ten item nerfa dostał ale i tak worth bo to w c**j hp, op smite vs Riven czy inny burster i dodatkowo tani i szybki sunfire.

292iOfI.jpg&.png

Opublikowano

Ja w 4 sezonie grałem lee sinem na midzie ze smajtem + skrypt na autosmajta i zawsze kradłem buffy przeciwnikowi, ale wydaje mi sie że w tym sezonie takie gierki nie przejdą na dłuższą metę.

Opublikowano

Tutaj smite nie ma służyć do żadnych kradzieży, ważne są zupełnie inne aspekty. Przede wszystkim pasywa bonusowo dorzucająca 25% Hp, ale równie ważne jest to że czerwony smite zmniejsza dmg jaki dostajesz na ryj przez 5 sekund. Do tego grając na takiego Gnara czy innego poke champa, możesz brać sobie buff z żabki i masz go w d***e bo pokując robi sobie więcej dmg niż ten który zadaje. IMO smite na topie mega op.

Opublikowano

Ignite więcej zmienia w grze niż dodatkowy smite? Wypierdalaj.

Jak ktoś oglądał chociażby Kubona, który testował tą chińską Shyvane tp+smite to widział, że tego praktycznie nie da rady zabić 1v1/2v1. Z samym całym itemem pod jungle ma te 2k hp a zazwyczaj mamy ten item przy 15 minucie jak dobrze farmimy i coś zabijemy/asystujemy jak nie prędzej.

Wczoraj przykładowo team Kubona RG grało na G2 to  G2 nie wiedzieli co się dzieje. Wbijali w niego [w Kubona] w pięciu a on się trzymał i padał po całkiem sporym czasie.

Ale na soloq takie coś nie działa w niskich ligach. Tam junglerzy są ułomami i bardzo nieprzewidywalni. Bo możemy z tym smitem pokusić się o zabranie reda przeciwnikowi i powrót do bazy a na niskich ligach junglerzy są tak nieprzewidywalni, że możemy go tam spotkać i klapa.

Dziś ten item nerfa dostał ale i tak worth bo to w c**j hp, op smite vs Riven czy inny burster i dodatkowo tani i szybki sunfire.

Za co on dostał warna? Dobrze mowi.

Smite>Ignite, poniewaz 25% wiecej hp to w cholere duzo.

Opublikowano

Ja w 4 sezonie grałem lee sinem na midzie ze smajtem + skrypt na autosmajta i zawsze kradłem buffy przeciwnikowi, ale wydaje mi sie że w tym sezonie takie gierki nie przejdą na dłuższą metę.

Obecnie smite nie ma nic związanego z kradzieżą buffów, nie liczy się sam smite, chodzi o item do jungli pod tanka, który dodaje strasznie dużo hp jak na 2200 golda

Za co on dostał warna? Dobrze mowi.

Smite>Ignite, poniewaz 25% wiecej hp to w cholere duzo.

Może i ma rację, ale wypada również zachować zasady kultury w poście :)

Opublikowano

Obecnie smite nie ma nic związanego z kradzieżą buffów, nie liczy się sam smite, chodzi o item do jungli pod tanka, który dodaje strasznie dużo hp jak na 2200 golda

Może i ma rację, ale wypada również zachować zasady kultury w poście :)

Dobrze wiemy, że gdyby nie napisał tego do upss to warna by nie dostał ; ))

Opublikowano

@N3R4 Co zrobisz? Nic nie zrobisz. Tak na poważnie, pewno za wulgaryzm dostał lub prowokacje.

Co do tematu, czy Smite jest dobry na topie... Nie próbowałam, więc ciężko jest mi ocenić, a po zobaczeniu filmiku, też za bardzo nie mogę. Ważne jest to, jakie umiejętności dany gracz ma i jak mu jest dobrze. Bo ja np.: na midzie, gdy gram Lux wolę mieć Clarity zamiast Ignite, niestety, ale lubię nią na prawo i lewo używać skilli, więc mana raz-dwa mi znika :p  Nie raz w lobby dostałam ochrzan, że biorę Clarity. Wydaje mi się, że nowy Smite ma teraz trochę inną odgrywać rolę niż tylko do jungli, przecież można użyć go na przeciwniku, ma różne bonusy - w zależności, co wybierzemy. Spróbować nie zaszkodzi, zagraj, sprawdź i graj tak, aby Tobie było dobrze! Żebyś był przydatny teamowi :p

Opublikowano

Dużo z was nie wie, że smite użyty na championie zadaje dodatkowo true dmg od AA. Ostatnio grałem w Diamencie vs Fiora, która właśnie miała smita i wiecie co? Solo robiła triple na 6 levelu taki to jest power.

Opublikowano

Jak coś jest dobre i działa to czemu tego nie stosować? :) Teraz smite jest bardziej uniwersalny i można go stosować nie tylko do zabijania potworów w dżungli.

PQpAnug.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...