Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

StaraProchownia

ArturBrodek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem na serwerze, nawet obu serwerach i survival i freebuild, moja ocena to zdecydowanie ocena negatywna!

Po pierwsze, administracja nie zna podstaw ortografii Własciciel serwera i kidmod bez problemu robią takie błędu jak "Kturzy i muj" i nawet nie starają się tego poprawiać (ponoć 4 z polskiego mają).

Po drugie nie skonfigurowane pluginy, nawet im sie McMMO nie chciało spolszczyć, serwer freebuild nie ma skończonego spawnu, nawet /warp działki jest "zbugowany".

Po trzecie gra tam mało osób, a jak już grają to dzieci które proszą o opa, społeczność jest tam prawie jak na każdym survivalu.

Po czwarte serwer niczym  się nie wyróżnia od innych, drop ze stone, funnyguilds o ile się nie pomyliłem i to tyle, mają zamiar dodać "pvp" nie wiem o co im chodziło.

Widzę że administracjii nie zależy na serwerze tylko na kasie z serwera.

Każdemu radzę omijać ten serwer z daleka! Nie jest wart czyjej kolwiek uwagi.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Dziękuję za twórczą krytykę panu Looken.

Widziałem Twoją rozmowę z jednym z administratorów i zachwalałeś nasz serwer z dawnych lat. Proponowałeś szczerą pomoc aby rozwinąć nasz serwer. Twój post w tym temacie wspaniale wyraża jakie faktycznie miałeś zamiary. Spolszczanie pluginów nie należy do konfiguracji, odrobina wysiłku młodym graczom nie zaszkodzi, przynajmniej się czegoś nauczą. Prawdą jest, że przydałoby się spolszczyć MCMMO, ale gdy patrzę na plik wiadomości jedyne na co mnie stać to głębokie westchnienie. Jeśli masz dostęp do dobrego spolszczenia - zapodaj. No chyba że Twoje intencje są dobre, i chcesz mi w tym pomóc ;)

FunnyGuilds? Jasne że są lepsze pluginy, a nawet będą. Nie po to spędziłem do tej pory około 45 godzin na pisanie swojego pluginu na gildie żeby używać tamtego po wsze czasy. Chcesz skrytykować? Patrz w sygnaturę, pisz komentarze, szukaj bugów. Plugin opensource.

Na usprawiedliwienie swojego administratora z którym miałeś przyjemność rozmawiać mogę powiedzieć tylko tyle, że urodził się raczej budowniczym niż poetą.

Za dojrzałość graczy natomiast nie mogę odpowiadać, serwer jest publiczny, dostępny dla każdego.

Jeśli nie jesteś zawodowym krytykiem serwerów Minecraft to nie potrzeba tutaj takich rozwiniętych ocen pisanych pogrubieniem i kolorkami, bo jak mają wchodzić do nas gracze, skoro jedną z powodów Twojej negatywnej opinii jest ich mała ilość? Mogę to uznać jedynie za złośliwość.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie

Autorski plugin na gildie!

newlogo.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngArturBrodek

No niestety, grałem parę lat temu na prochowni i jak zobaczyłem nazwę waszego serwera pomyślałem, to jest to!

Pewnie go zreaktywowali.. ale jak wbiłem to niestety zobaczyłem nie skończony spawn, brak jakich kolwiek atrakcjii, po prostu niczego. Powiedz mi co na tym freebuildzie można robić, bo ja naprawdę nie wiem, napisze ci co było na oryginalnej prochowni, oczywiście jeżeli będziesz chciał.

Jeżeli twój "administrator" bardziej buduję to daj mu rangę budowniczy, albo przynajmniej wgraj plugin na poprawianie błedów ortograficznych, jak takiego nie znajdziesz to możesz śmiało napisać, piszę grubo i kolorkami bo mi się tak podoba, ktoś mi zabroni?

Miałem nadzieję że ten serwer będzie inny niż reszta... ale się myliłem, bo tutaj widać ewidentnie że serwer robiony na szybko, jeżeli nie chce ci się spolszczyć to wystarczy wkleić wiadomości w dziale zarządzanie serwer i na pewno ktoś znajdzie chwile żeby przetłumaczyć, to dosłownie 2 minuty? Może i mniej... radzę zrobić coś do końca i potem wystartować.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Z tego wszystkiego zapomniałem dopisać, że nasz FreeBuild jest nieaktywny, więc nie dziw się że nic tam nie ma. Temat dotyczy naszego survivalu.

Gdyby spolszczenie MCMMO miało zająć dwie minuty, już dawno byłoby spolszczone.

Pozdrawiam

newlogo.png

Opublikowano

Serwer jest dopracowany, estetyczny i dobrze prowadzony. Spełnił moje oczekiwania. Gracze też całkiem ok - poziom kultury jest odpowiednio wysoki. W prezentacji natomiast brakuje mi screenów.

images.jpg

Opublikowano

Dobry pomysł, wstawię screeny jutro jak będę pamiętał i będę miał czas.

Na dodatek chciałbym powiedzieć że dodana została opcja autologowania graczy premium ;)

newlogo.png

Opublikowano

Serwer w dobrych rękach, admin CTRL bardzo konkretny człowiek, ogarnięty w temacie.
Chętnie będę wpadać częściej, zachęcam pozostałych  ^_^

hjln299024443d.gifPiszę poprawnie po polsku.
Opublikowano

novaguildslogo_small.png

Nareszcie jest! Na serwerze możecie zagrać ciesząc się autorskim pluginem na gildie napisanym specjalnie na potrzeby tego serwera!

Prawie 70 godzin pracy tylko dla Waszej przyjemności!

mc.staraprochownia.pl:26738

Zapraszam

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...