Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Hasło na komputerze

_xer0s

Pytanie

Opublikowano

Cześć, wczoraj w nocy zmieniłem hasło w laptopie a dzisiaj go nie pamietam, jest możliwość złamania tego hasła albo cofnięcie go do dnia wczorajeszego?

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co za różnica? Windows to Windows, koniec i kropka. Bootuje się tak samo jak z płyty.

Właśnie chodzi o to, że z pendrive nie chce ruszyć, nie mam tego boot menu jak w poradniku wyżej

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

Opublikowano

Więc ustaw w BIOSie priorytet bootowania z pamięci USB na najwyższy.

Boot menu musisz mieć, najwyraźniej nie potrafisz go włączyć. Przy starcie PC, podczas testu POST pojawia się informacja, jaki klawisz należy wcisnąć aby przejść do menu bootowania lub do BIOSu.

ㅈㅈ.

Opublikowano

moge uzyc pendrive czy musi to byc cd, i mowie od razu ze nie mam dostepu do konta administratora

Opublikowano

Do biosu jest to f2, jak mam włączyć te boost menu, bo ja jak próbuje włączyć to nie działa..

Opublikowano

Możesz je zmienić z poziomu innego konta administratora (poprzez panel sterowania lub wiersz poleceń [jako admin]). Innego sposobu nie ma.

Mam tylko jedno konto, to na którym wczoraj zmieniłem hasło.

Opublikowano

Jaki masz windows ?

jak od win xp - win 7 to łatwo .

Wchodzisz na tryb awaryjny Windows+R [wiersz poleceń] -> CMD -> explorer.exe -> *******

Komenda ********* trzeba zamienić na komendę otwierające konto bez wpisywania hasła.

Przywróć system do ostatnich 24h .

****** - trzeba poszperać w internecie . 

{ja nie pamiętam}

Opublikowano

Bo to musisz ustawić w BIOSie albo w boot menu wybrać opcję bootowania z CD.

Dzięki, można zamknąć ;)

Opublikowano

Nie miałem styczności z pendrive jako windows, chcesz to spróbuj czy ci pójdzie z pendrive.

Nie pojawia mi sie te "boot menu"...

Opublikowano

@tls01 włożyłem orginalną płytkę z windowsem ale nie ma takiej opcji jak CD-ROM drive ani nic podobnego. ;(

Opublikowano

Czyli z pendrive ci nie bootuje.Masz płyte? To spróbuj z niej, lub jak masz jakiś inny sprzęt, zgraj sobie z pendrive na płyte.

sds.jpg

Opublikowano

Mam tylko jedno konto, to na którym wczoraj zmieniłem hasło.

A co z ukrytym kontem administratora? Odpal system w trybie awaryjnym i powinno być. Zawsze możesz też podmienić program z ułatwień dostępu (np. klawiaturę ekranową) na cmd i na ekranie logowania odpalić wiersz poleceń (z prawami administratora). Później zmieniasz hasło za pomocą komendy net user użytkownik *.

ㅈㅈ.

Opublikowano

A co z ukrytym kontem administratora? Odpal system w trybie awaryjnym i powinno być. Zawsze możesz też podmienić program z ułatwień dostępu (np. klawiaturę ekranową) na cmd i na ekranie logowania odpalić wiersz poleceń (z prawami administratora). Później zmieniasz hasło za pomocą komendy net user użytkownik *.

Chodzi o to, że ja nawet wchodząc na tryb awaryjny musze się zalogować. Windows 7 64bit

Opublikowano

Bootujesz z płyty Windowsa, wchodzisz w CMD, kompiujesz C:\windows\system32\cmd.exe do nowego pliku pod nazwą sethc.exe. Potem klikasz 5x shift podczas logowania, wpisujesz net user nazwa_konta nowe_haslo

Dla tego pana prosiłbym o warna.Nie czytasz postów.Ma windowsa na pendrive, nie na płycie i po co ten spam?

sds.jpg

Opublikowano

Jedynym rozwiązaniem będzie reinstalacja systemu.Innej opcji nie ma.

Nie da się jakiegoś programu na usb/cd ? ;x

Opublikowano

Raczej nie, jedyne sposoby to te, które podali koledzy u góry.Na prawdę reinstalcja systemu będzie konieczna.

Na komputerze mam zapisane wszystkie hasła, wszystkie ważne pliki z ponad 4 lat.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...