Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Inteligencja - Szczegółowo

Maliniak4554

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Jak zapewne wielu graczy zauważyło gdy damy staty w inta zwiększa się Nam na postaci wartość "Obrona magiczna". co to znaczy raczej wiadome, ale czy działa to na wszystkich postaciach? Głównie na prywatnych serwerach mamy tak że wszystkie staty są max i jeszcze zostaje kilka pkt.. Więc pytanie główne: Czy jeśli gramy postacią która z magią ma wspólnego tyle co.. Papież z s*x-shopem (przykładowo mental, pomijając jednego skilla - uderzenie miecza), dając w inta uzyskamy jakiś abs na (przykładowo) Surkę BM? Niezbyt potrafię to udowodnić, ani znaleźć, a chętnie poznałbym prawdę :D
Pozdrawiam

Opublikowano

Dobre pytanie , nigdy bym sie nad tym nie zastanawial. 

Moze wallander cos wie na ten temat :D 

Czekam na jakies info ! 

ps. ta magiczna obrona wgle dziala ? xD

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Nawet jeśli to coś daje wszystkim postaciom to i tak nie przebijesz tego podstawowym buildem. Bo zręczność da więcej mentalowi niż inteligencja, nawet jeśli inteligencja daje obrone magiczną mentalowi. 

Opublikowano

Zgadzam się z up, aczkolwiek jeśli mielibyśmy do wyboru WIT czy INT, zakładając że:
- Wit doda dmg walnięcia
- Wit doda hp (lecz czasem gdy w bonach jest ponad 5k to wit traci sens)
- Wit doda do obrony (padamy od szycia)
ALE!
Int dodałby nam obrony przeciwko takiej surce BM czy też szamanom (co na serwerach easy/pvp byłoby przydatne bardziej niż wit)

Opublikowano

Tylko, że na serwerach Easy/PvP masz po 125+ punktów statystyk i wymaksujesz wszystko. Jakbym miał serwer hamachi to bym to przetestował ale za bardzo nie mam jak.

Jeśli się nie mylę to obrona magiczna jest połową defa z eq + staty

Więc zbroja daje 100 defa i 50 defa magicznego, tako więc gdy całość eq daje z 250 defa my dostajemy 125 defa + bonud od inta ewentualnie zwinki
Dlatego szamani i Sury mają więcej defa magicznego od wojów bo muszą iść w inteligencje <i patemu wojowie mają więcej defa bo aksują pż>

Emm.. cytat z forum PLa, jeśli to prawda to:

1. Mentalowi inteligencja da mniej niż INT, ponieważ ma silne ciało które daje dużo deffa + WIT który daje deffa, HP i DMG do walnięcia. Czyli u mentala moim zdaniem to kompletnie odpada, bo skoro ma tyle deffa to nie potrzebuje więcej obrony magicznej.

2. Szaman (smok) ma tak dużo obrony magicznej bo: Maksujemy u niego INT co daje mu większe DMG ze skilli i % buffów, zręka która daje ataki fizyczne, deffa w małej ilości, następnie WIT co znów mu daje deffa a z deffa obrone magiczną + obrone co znów daje obrone. 

Nie wiem czy to prawda, jeśli tak to masz uzasadnienie a dalej nie chce mi sie myśleć ;x

Tu masz jak zwiększyć obrone magiczną bugiem u metala i WP.

Znalazłem dodatkowy atut czarowanej zbroi mianowicie daje ona magiczną obronę pod warunkiem, że zrobimy w ten sposób: odpalamy zbroje, wsiadamy na konia, zsiadamy z konia i nasza magiczna obrona automatycznie się podnosi to samo dotyczy Silnego Ciała - sprawdzałem nawet w temacie z mitami i jest tam błąd, ponieważ jest tam napisane, że silne nie podnosi magicznej obrony a to nie prawda... nie wiem czy to jakiś bug? nic więcej na ten temat nie znalazłem na forum. Poniżej zamieszczam ss pierwszy screen robiony przed drugi po (czarowana zbroja jest na poziomie M2)

Opublikowano

Up zamiast wsiadać na konia, wystarczy ściągnąć i założyć item dodający defa, wtedy obrona magiczna wzrośnie. 100 pkt obrony da 50% pkt obrony magicznej.

Opublikowano

Up zamiast wsiadać na konia, wystarczy ściągnąć i założyć item dodający defa, wtedy obrona magiczna wzrośnie. 100 pkt obrony da 50% pkt obrony magicznej.

Chyba 50 punktów a nie % :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...