Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer

fakeitleague

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od paru miesięcy myślę o zakupie nowego komputera. Mój laptop nie daje rady z gamingiem. Głównie chodzi mi o grę Counter-Strike:Global Offensive.
Mój budżet to 3500 PLN maksymalnie. Chciałbym posiadać te 200 fps na LOW. Potrzebuję całej skrzynki, klawiatury i dobrego monitora. Monitor jak najwięcej hz ale nie 144-120, bo to by było za drogie. Najlepiej taki mniej niż 700 zł, np. 100 hz lub 80. Posiadam myszkę i podkładkę. Nie mam żadnego pomysłu na złożenie go. Jestem w tym kompletnie zielony. Oczekuję ułożenia skrzyneczki i podanie nazwy monitora i link do jego specyfikacji i ceny. Z góry dziękuje.

Opublikowano

Teraz jak mają być 6O hz to nie. Chodziło mi o hz a nie o jakość. Teraz to nawet 4OO zł bedzie ok. Ale w art. został wspomniany monitor CRT 85 hz. Nie rozumiem...
"Swoje burzliwe doświadczenia z monitorami opisywałem też na początku bloga: przez swoją ówczesną niewiedzę zdecydowałem się zmienić szybki, 85-hercowy monitor CRT na 60-hercowy monitor LCD"

Opublikowano

Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9 - (GY1600D364L9/4G)

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

Zasilacz XFX Core TS 430W

Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK

Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3, H81, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, mATX

Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460

Obudowa Zalman Z1 - USB 3.0 - czarny

Karta graficzna Zotac GeForce GTX 960, 2GB DDR5 128 Bit HDMI, DVI, 3xDP Medium

Tu masz sprzęt za 2.6 tyś.Nie liczyłem monitora i klawiattury, to tak ci zostaje 900zł no to preferuje http://www.agito.pl/monitor-lg-23-6-led-24en33t-b-promocja-lg-30-dni-gwarancji-lg-na-pikselsubpixel-2492-839935.html

A klawiatura to może Razera

sds.jpg

Opublikowano

@2up nie ma już tego monitora w oferice, btw nie ma pełnych 24 cali, ma gorszy czas reakcji i nie ma złącza HDMI i pewnie flicker free

@Fake chcesz też windowsa do zestawu ? Będzie trzeba coś obciąć 

zy95qg.png

Opublikowano

Monitor by został ten BenQ, klawiatura tania jakaś sobie wybiore za max 150 zł. Sprzęt, hmm z Windowsem 8.1 złożeniem i 8GM ramu ile by wyszło?

8GB + Win 8 , MSI H81M-P33 , GTX 960 Strix 2GB , Zalman Z1 , napęd optyczny , dysk 1TB , zasilacz o zapasie mocy ( np. TT 530W ) , i5-4460 = 3230 zł

J9rrz3v.png

Opublikowano

W takim razie to co napisałeś, monitor za 5OO zł + jakaś klawa za 2O. 375O zł. I teraz taka skrzynka do mnie przychodzi, ja to podłączam do monitora, dołączam kabel od neta i działa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...