Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słabe renderowanie mapy Minecraft!

Zigersky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje zdanie jest takie że sterowniki są niedopracowane jeszcze skoro nawet nie da się ich zainstalować, zmień kartę albo czekaj aż Intel ruszy Tyłek i coś z tym zrobi.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Intel raczej zajmuje się robieniem nowych kart a nie poprawianiem zintegrowanych gówienek :D Ja sie zastanawiam czym oni sie kierowali pakując mi do laptopa zintegrowaną karte przy Intel Core i7 4 CPU's 3.7 GHz , 8 GB Ram, 2 TB Dysk.. No cóż...polecacie jakąś karte zewnętrzną do lapka do 500 złotych?

Opublikowano

Options > Video Settings > Performence

Smooth FPS OFF, Load Far ON, Chunk Updates 5, Fast Math ON, Smooth World OFF, Preloaded Chunks ON, Dynamic updates ON, Lazy Chunk Loading OFF

Takie ustawienia są pod rendering +12 chunków. Jeżeli tak nie masz to nie widzisz dalej niż 8 chunków. Powinno pomóc

Opublikowano

Jeśli masz zintegrowaną grafike to sobie raczej nie pograsz w mc na zbyt wysokich ustawieniach. Jeśli masz ustawione renderowania na max to się nie dziw ze Ci się świat nie renderuje przy takim kompie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@krecio5

Sorka wiem że kopię ;)

Ale też mam zintegrowaną kartę 6 letnią i mi działa na max ustawieniach więc to chyba zależy jak kto trafi.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Widziałem ze screenów że grasz na jakimś serwerze - według mnie to serwer nie wyciąga z renderowaniem mapy 

Lub masz zbyt wolny internet żeby pobrać od serwera informacje o jej wyglądzie

NA serwerze może być wgrany również plugin ograniczający pole widzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...