Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt za 500 euro czy nowy komputer?

BSOD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem w posiadaniu kilkuletniego komputera który już niestety nie jest tak efektywny jak kilka lat temu (Karta graficzna geforce9800GT, procesor amd phenom II X4 B50 3.11 ghz,4gb RAM, płyta główna Gigabyte MA770T-UD3P i słaby dysk twardy 150gb ponieważ moja 500gb sie spierdzieliła :) i jakiś tam monitor fujitsu siemens 60 hz ze 16/17 cali.

(i taki zasilacz zrobiłem ssa http://scr.hu/1lka/plo65 )

Pewna osoba doradziła bym dokupił sobie taki ram: Kingston HyperX FURY 8 GB DIMM DDR3-1600

Taki monitor:BenQ GL2450HM

Karte Graficzną: Asus GTX750TI-OC-2GD5

Dysk Twardy: WD Blue WD10EZEX 1 TB

No i cena tego wszystkiego wyniosi 480 euro (mieszkam za granicą) nie chcę wydawać wielkich pieniedzy na kompa  i teraz pytanie czy opłaca sie kupować to wszystko czy lepiej kupić odrazu całego złożonego kompa niż wymieniać duperele w swoim :) oczywiscie chcę komputer przewaznie do gier itp

Opublikowano

Pierwszą rzeczą którą powinieneś wymienić to ten zasilacz, jakiś noname.

Jeśli chcesz komputer do gier, to nawet sie nie zastanawiaj i nie inwestuj w AMD tylko idź w Intela czyli płyta główna do wymiany + procesor + ram + dysk + ram

I wszystko jasne...

Opublikowano

Na pewno nie kupuj gotowca, odradzam zupełnie, na pewno wymień zasilacz bo jakiś bezfirmowy, dokup ramy, wymień procesor i kup lepszy dysk twardy z lepszą pojemnościa.

sds.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...