Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elsword na steamie czy z GF ?

ViQney

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakoś postanowiłem wrócić do jakiejś starej gry. Pomyślałem że może wrócę do Elsworda tylko nie wiem jak jest na steamie, bo nigdy tam nie grałem. Ktoś wie jak tam jest ? Gdzie lepiej się gra, na steamie czy od GF ? Na GF mam Chunga ileś chyba 46 lvl, ale nie problem dla mnie zacząć grę od nowa na steamie, tylko chciałbym się wam zapytać jak z eventami, i czy to jest amerykański serwer czy można też na europejskim grać ? Bo jak na amerykańskim to raczej ping będę miał jakiś lipny, ale nie wiem xD

Opublikowano

Witam. Jakoś postanowiłem wrócić do jakiejś starej gry. Pomyślałem że może wrócę do Elsworda tylko nie wiem jak jest na steamie, bo nigdy tam nie grałem. Ktoś wie jak tam jest ? Gdzie lepiej się gra, na steamie czy od GF ? Na GF mam Chunga ileś chyba 46 lvl, ale nie problem dla mnie zacząć grę od nowa na steamie, tylko chciałbym się wam zapytać jak z eventami, i czy to jest amerykański serwer czy można też na europejskim grać ? Bo jak na amerykańskim to raczej ping będę miał jakiś lipny, ale nie wiem xD

Tak, jest to serwer amerykański, inaczej NA (north america), który jest również możliwy do pobrania na oficjalnej stronie. Kiedyś był event za pobranie tej gry na steamie i dostawało się tytuł, ale już go nie można zdobyć. Co do nacisku na kasę lepsze jest NA niż GF, jednak od siebie polecam serwer prywatny VOID Elsword. :)

Opublikowano

Tak tak, standard, odrazu idzcie wszyscy na voida, niech ofi upadną to void bedzie sobie sam pliki serwerowe robił :)

Moim zdaniem lepiej na GF (PL'u), z racji, że musisz sie troszke namęczyc na gre, nie tak jak na wyżej polecenonym Voidzie.Void to priv, na którym exp po planszy jest x2, ciągle eventy (za to +), przez co lvl cap wbijasz w 3-4 dni przy kilku godzinnej grze. NA jest tym samym co PL (tyle że, jest dla ameryki xD), tylko różni sie troche ekonomią (ceny avków, mountów itp.), no i oczywiscie ping.
A tutaj linijka antybólu zadniej części ciała, no ale na PL'u przecież nikt nie dobiera! :O Dlaczego? Bo większość uciekła na Voida, z resztą  wieczorami, lub w długie weekedny nie jest tak źle, no ale cóż, i tak wszyscy powiedzą że Void lepszy :v
Moje zdanie jest takie, jak chcesz sie brać za gre na poważnie, to bierz PL'a, a jak chcesz sie pobawić i w kilka dni wbić max lvl, to bierz Voida :v

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

A tutaj linijka antybólu zadniej części ciała, no ale na PL'u przecież nikt nie dobiera! :O Dlaczego? Bo większość uciekła na Voida, z resztą  wieczorami, lub w długie weekedny nie jest tak źle, no ale cóż, i tak wszyscy powiedzą że Void lepszy :v

Moje zdanie jest takie, jak chcesz sie brać za gre na poważnie, to bierz PL'a, a jak chcesz sie pobawić i w kilka dni wbić max lvl, to bierz Voida :v

Bzdura, gram w PLa odkąd jest i problem z dobieraniem nie był jedynie przez pierwsze tygodnie, gdy level cap był na 35 poziomie i nie posiadałeś drugiego joba, bo każdy chciał mieć już profkę na start. Tak naprawdę na polskim serwerze nigdy nie grało dużo osób i to jest wina mechaniki GFu - otwórz serwer w każdej części Europy, a potem miej duże zyski z DE i mniejsze z reszty.  

Gra na poważnie tak naprawdę zaczyna się na 70 poziomie.

NA jest gorsze od PLa, przynajmniej takie wrażenia odniosłem podczas gry na tym serwerze. 

A właśnie, nawet jakby PL padł, to pliki i tak są na podstawie KR. Nikogo nie obchodzą już losy GFu, to nie te same gry co kiedyś. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Powiem tak void jak void jest fajny,ale może się niektórym znudzić.Grałem na NA i mam co do tego serwera mieszane uczucia,więc się nie wypowiem.Co do PLa fakt jest faktem fajnie się pomęczyć itd.,ale grając na nim teraz i grając go kilka lat temu to wielkie wysypisko dla mnie.Może i wcześniej było lepiej,ale w porównaniu z voidem/NA odczuwam od PLA(zwłaszcza administracji i ogólnej załogi) brak zaangażowania,starań o cokolwiek. Dziś zauważyłem pewną wypowiedź nowych graczy(Nie tylko w grze),np.

Osoba 1:"Gram w to jakies 4 miechy i powiem szczerze że nie ma z kim grac map. Bardzo zamknięte w sobie społeczeństwo podzieleni na Gildie a jeden przed drugim udaje nie wiadomo kogo .Mapki Belder,Hamel,Sander dob 30 min może nie wystarczyć .Na pewno znają sie jakies hejty ale ja tak to widzę"

Osoba 2(pytająca):"okej, dziekuje bardzo za szybką odpowiedź. Czyli niema sensu tu "marnować" czasu. \można zamknąć"

To 1 sprawa,a teraz dyskusja w grze 2 (prawdopodobnie nowych graczy):

Osoba 1:"Byłem na pvp i jakiś koleś 60lvl z A wyzywał mnie od cheaterów,noobów i idiotów,a najgorsze jest to,że to nie 1 osoba taka"

Osoba 2:"Ja też takich spotkałem... Ostatnio czytałem na forum,że ceny w górę poszły,niema z kim grać,wszyscy się wyzywają i ogólnie panuje tu dziwna atmosfera"

Coś w ten deseń. Dalej nie wiem co pisali,bo wszedłem na planszę.

Widziałem też kolesia co sprzedawał zwój +9 za 2kkk/3kkk. Dla mnie to szok...

175391455323056340908.png

Opublikowano

Widzę jak się tu coś napisze to leci fala shitstormu :)

@ppkkp: Nie no, no pewnie, że lepiej pójść sobie na takiego elsworda PL zamiast voida i czerpać z tego zero zabawy, bo serwer wymarł i jest spory nacisk na kasę. Za nim VOID powstał to ludzie i tak nie grali na serwerze od gf, bo wiedzieli, że jest do bani. Dopiero po minor aktualizacjach wysokość ludności lekko podskoczyła, ale po tygodniu opadła. Nie wiem co oznacza twoje sformułowanie lekko namęczyć, ale wiedz, że tam się praktycznie nie da grać (jedyna opcja to full premade team + jakaś gildia, a jak chcesz robić solo dungeony to daleko nie zajdziesz)

Mimo tego, że gra się zaczyna od 70 poziomu, to z szybszym lvlowaniem na tym serwerze bardziej ogarniesz postać i jej potencjał.

@ViQney: "jakiś głupi serwer dla leniwych gdzie się nie ma satysfakcji", skończ :)

Opublikowano

Dużo ludzi tam gra na NA ? Właśnie wróciłem do Elsworda od GF i byłem bardzo rozczarowany, nie dość że zmienili znowu drzewo umiejętności to muszę wybrać pomiędzy dwoma fajnymi skillami, którymi kiedyś używałem, ale jeszcze gorzej jak tam panowała głównie pustka, serio, idę do miasta, tam widzę tylko 4 graczy i npc i tyle. A na expowiskach to nikogo nie ma. Za moich czasów to ludzi było tyle że nie trudno było znaleźć sobie grupę, a teraz ? Eh.. 

EDIT : Dobra, sam sobie odpowiedziałem na to pytanie i się przeniosłem na steama, bo w GF już nie ma po co grać ( w dodatku ta firma..), a na steamie mimo że ping jest normalny jak na NA to i tam gra już sporo ludzi i postanowiłem tam zacząć wszystko od nowa.

Co do Voidu to nawet nie sprawdzałem bo mnie nie interesuje jakiś głupi serwer dla leniwych gdzie się nie ma satysfakcji ;)

Opublikowano

Na voidzie przynajmniej jest miła atmosfera, nikt siebie nie wyzywa, a polskich gildii jest sporo.

Kiedy zobaczyłem ceny w ISie na PLu  i NA to od razu zacząłem szukać jakiegoś priva.

Opublikowano

Na voidzie przynajmniej jest miła atmosfera, nikt siebie nie wyzywa, a polskich gildii jest sporo.

Kiedy zobaczyłem ceny w ISie na PLu  i NA to od razu zacząłem szukać jakiegoś priva.

Miła atmosfera zmienia się z czasem jak będziesz grał PvP - największa wada voida.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...