Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Nemesis - Bogini Zemsty - Build, Combo, Fazy Gry

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SMITE.jpg

Hai.

Jako, że odpoczywam sobie na razie od rankedów, chciałbym przedstawić i opisać jednego z lepszych assasynów, Nemesis. 

Jest to grecka Bogini Zemsty. Od razu mówię, że Nemesis, jak i sam poradnik stworzony jest na podstawie gry na Conqueście, a nie innych gównach, które nie wyrabiają skilla. Ta postać charakteryzuję się wysoką mobilnością, dobrymi slowami i ultem, który na dzień dobry ściąga 50% hp. 

Skiny:

Standardowy:                                                                                                                       Recolor:

T_Nemesis_Default_Card.png?version=3b3ff                                       T_Nemesis_Skin1_Card.png?version=d7d04d3

Postać można kupić za 200 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8 lub za 5500 18px-Favor.png?version=6e87833b8a307ad6e                                                                  Recolor można kupić za 100 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8 lub 9500 18px-Favor.png?version=6e87833b8a307ad6e

Blind Vengeance*:                                                                                                                     Golden:

T_Nemesis_Ninja_Card.png?version=55a6d78                                     T_Nemesis_Gold_Card.png?version=3650881c

400 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8                                                                                                                     200 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8 lub 950018px-Favor.png?version=6e87833b8a307ad6e

Legendary:                                                                                                                      Diamond:

388px-T_Nemesis_Legendary_Card.jpg?versi                                   388px-T_Nemesis_Diamond_Card.jpg?version

300 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8 lub 12500 18px-Favor.png?version=6e87833b8a307ad6e                                                                                                          400 18px-Gems.png?version=7443256d2cb58093c8 lub 15000 18px-Favor.png?version=6e87833b8a307ad6e

Build:

Na start zaczynamy:

i2359.jpgi2686.jpg   +  i2091.jpg oraz i2929.jpgi2930.jpg

Idziemy na speeda, używamy hoga jeśli wiemy, że przeciwnicy nas nie będą invadeować lub nasz solo laner też ma hoga

(taki mały pro tip, hoga tylko biorą postacie fizyczne idące na solo).

Potem robi blue solo i idziemy na linie, farmimy do 3 levela, potem mamy parę możliwości:

• invade na small campa przeciwnika, możemy go zrobć solo, jeśli wiemy, że przeciwny jungler ma zbyt mało hp by go obronić
  • gank na mida

albo po prostu idziemy na mida, czyścimy falę i idziemy z naszym miderem na small campa. 

Gdy będzie 3 minuta idziemy na midcampy, z naszym miderem i supportem, który powinien zrotatetować.

Staraj się nie bronić zawszelką cene campów, bo nemesis ma bardzo słabe early i może łatwo zginąć. 

Po zrobieniu tego cofamy do bazy, po buty jak starczy golda to kupujemy od razu całe. 

Potem farmimy, gdy już wstaną buffy robimy reda dla mid lanera(starać się robić go razem z nim, aby on również dostał expa), blue dla solo, speed dla

siebie i ostrożnie gankować linie oraz kupować i1992.jpg i i1972.jpg(chociaż 1 lvl, do anulowania stun czy cc przeciwnika). W early do dobijania wrogów możemy sie posłużyć naszą 1. 

W mid game. Po złożeniu butów i Jotun's Wrath, zaczynamy robić jakiś konkretniejszy dmg. Jako, że nemesis w early bardziej polega na swoich skillach niż na auto attackach, te itemy to rozsądniejszy wybór.

Reszty gry raczej już tlumaczyć nie będę. Nemesis jest bardzo dobra w lategame, używasz ulta, potem 2 i bijemy z auto attacków. 

Full build:

i2359.jpgi2692.jpgi2887.jpgi3285.jpgi2803.jpgi2877.jpgi2885.jpg

Ewentualne zamienniki:

i2802.jpgi2204.jpgi2851.jpg

Aktywki:

i2413.jpgi2936.jpg

Od razu mówię, że Nemesis to postać na którę można składać cryty, ale zbytnio nie jest o opłacalne. Deatbringer można stosować, ale to i wyłącznie chodzi tutaj o dmg, a nie o cryta. Z obecnych junglerów cryt dobrze działa na Serqet, Hun Batza, Kali, Merca. 

Winged Blade można złożyć jeśli nasi enemy maja dużo slowów, a ten itemek jest bardzo dobrą kontrą. Niedość, że ma super pasywkę to jeszcze do tego cooldown reduction, attack speed, movment speed i 300+ hp. 

Po nerfie qinsów i zmniejszeniu kwotu na zakup Ichivala, teraz właśnie ten itemek jest bardziej grywalny. Niedość, że jest bardzo tani to dodatkowo otrzymujemy 30 as i 10 penetracji. Qinsy oczywiście można złożyć, ale są on dość drogie i może zająć na to trochę czasu. 

Combo i walka:

DIVINE_JUDGEMENT_Nemesis.jpg > SLICE_AND_DICE_Nemesis.jpg i auto attacki.

W walce gdy stracimy te 50% hp używamy naszej tarczyRETRIBUTION_Nemesis.jpg,która regeneruje hp, zadaje obrażenia przeciwnikowi, daje na dodatkowe hp na określony czas.

Oczywiście trzeba wyczuć ten odpowiedni moment w którym jej użyjemy. Nie jest to nie wiadomo jakiś wielki heal i dmg. 

Maxowanie skilli:

SLICE_AND_DICE_Nemesis.jpg > DIVINE_JUDGEMENT_Nemesis.jpg > RETRIBUTION_Nemesis.jpg > SWIFT_VENGEANCE_Nemesis.jpg

Nie będę omawiać po kolei każdego z nich bo to starta czasu. Opis można znaleźć smite.guru czy tiermonster.com.

Myslę, że to na obecną chwilę było by wszystko.

Pozdrawiam, GL na rankedach. 

697411428225007368616.png

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ciekawy poradnik napewno się przyda - Jedynie co boli to brak praktycznie jakiej kolwiek grafiki (wygląd) Ale mimo to poradnik bardzo pomocny i roztłumaczony. Małe pytanko jak sobię radzisz na rankedach nemesis?

Opublikowano

Ciekawy poradnik napewno się przyda - Jedynie co boli to brak praktycznie jakiej kolwiek grafiki (wygląd) Ale mimo to poradnik bardzo pomocny i roztłumaczony. Małe pytanko jak sobię radzisz na rankedach nemesis?

Teraz zdecydowanie nie jest w mecie, przez swoję słabiutkie early. Kiedyś pickowałem i carrowanie szło prosto, ale teraz taka serqet, thor, aracne czy hun batz zjadają ją. 

Co do grafiki, to nie mam takich umiejętności, a nie chce mi się czekać na kogoś kto miałby chwilę czasu. Z resztą tutaj głównie mi chodzi o to aby użytkownicy, którzy nie wiedzą jak grać tą postacią w jakimś stopniu nauczyli się nią grać. :P

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie czyta się poradniki o swoich ulubionych bogach ~ nie mam się do czego przyczepić, rewelacja. Szkoda jedynie tego, że jednak w obecnej mecie nie da się nią nic praktycznie w early game ugrać. Brakuje tylko wypisanych jej plusów i minusów, typu: ucieczka, slow, mobilność, tarcza etc. ;)

Opublikowano

A w tym buildzie można ew. usunąć itemek z defem (nie pamiętam jak się nazywa) i kupić jeden z tych 3? W sensie np. kupić zamiast niego deathbringera? :P

Od razu mówię, że Nemesis to postać na którę można 

Mały błąd, poradnik fajny i muszę kiedyś zagrać Nemsis. :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz buduję Nemesis tak:

Bumbas - Warrior Tabi - Ichival - Executioner - Winged Blade/Bańka - Qins Sais - Winged Blade/Bańka/ ew. Spirit Robe. 

8can.png

Opublikowano

Teraz buduję Nemesis tak:

Bumbas - Warrior Tabi - Ichival - Executioner - Winged Blade/Bańka - Qins Sais - Winged Blade/Bańka/ ew. Spirit Robe. 

ja osobiscie lubie mieć asi i do tego rage zeby sie ladnie healowac

dzieki czemu czesto nie wracam  :huh:

do tego ichival jak dla mnie w late jest bezuzyteczny

Opublikowano

ja osobiscie lubie mieć asi i do tego rage zeby sie ladnie healowac

dzieki czemu czesto nie wracam  :huh:

do tego ichival jak dla mnie w late jest bezuzyteczny

Jak budujesz Asi na nemesis to usuń Smite ok?

Opublikowano

0 krytów na auto attackera? Nieco słabo.

Nemesis nie używa krytyków - tak samo jak Thor, oni powinni być budowani typowo pod penetrację oraz ciutkę defa.

Opublikowano

0 krytów na auto attackera? Nieco słabo.

Nie sztuką jest najebać 10 itemów na kryta. :P Teraz na większość assasynów nie buduję sie kryta, poza Serqet, Mercurym czy Hun Batzem. To że nie mam kryta nie znaczy, że robie mniej dmg 

8can.png

Opublikowano

Tylko że Thor ma dobry DMG ze spelli, a Nemesis wali GŁÓWNIE a auto ataków, więc przynajmniej jedne item pod kryta to core. Thor to auto attacker waszym zdaniem?

Bzdura. Rage na Nemesis się nie sprawdza, zadaje prawie tyle samo dmg co normalnie lub mniej, może zastosować DB ale tylko i wyłącznie aby zyskać dmg.

Powtórzę to co napisałem wcześniej. To ktoś polega na AA i nie zbuduje itemków na cryta, nie znaczy, że będzie zadawać mnie dmg. 

8can.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kiedyś pickowałem i carrowanie szło prosto, ale teraz taka serqet, thor, aracne czy hun batz zjadają ją.

No nie powiedziałabym. Nemesis w dobrych rękach potrafi siać zamęt. ;)

Opublikowano

Ja lubię tą postać, ma niezłego stuna i jest łatwa + ten nowy skin za Fantasy Points <3

Jej tarcza jest świetna, niekiedy nie warto jej atakować :D

Opublikowano

Fakt, teraz wypadła z mety przez swoje słabe early, mimo to w late nadal jest bardzo mocna.

8can.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja lubię tą postać, ma niezłego stuna i jest łatwa + ten nowy skin za Fantasy Points <3

Jej tarcza jest świetna, niekiedy nie warto jej atakować :D

Mimo wszystko skin drogi, bo 300 gemów ramka kosztuje. ;) 

Ogółem bogini Nemesis to jedna z czterech postaci, który nigdy nie ogarnę. Wiem, że jest bardzo fajna i można nią grać świetnie, ale całkowicie nie mój styl.

Poradnik o takowym bogu był bardzo dobrym pomysłem, bo masterkę przydałoby się wbić i wierzę, że ów tutorial mi w tym pomoże. Sama treść jest dobra i bogata w przydatne informację.

Dobra robota!

Czekam na kolejne poradniki z tych "trudniejszych" bogów w Smite. ;) 

Opublikowano

Build i tak nie aktualny. Niedługo zaktualizuje. 

8can.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Screeny trochę się źle wyświetlają. Brakuje mi wyglądu rzeczywistego postaci a przy tym aktualnego buildu.

Podobny obraz

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Nemesis - Bogini Zemsty - Build, Combo, Fazy Gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...