Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zaczynać?

KombajnKosiciel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem spytać czy warto jest zaczynać grę w AA? Ostatni post tego typu jest ze stycznia, a podobno sporo się od wtedy zmieniło. Grałem trochę przed świętami bożonarodzeniowymi wbiłem maks lvl, ale miałem przerwę. Doszły mnie słuchy, że ekonomia padła, coraz bardziej P2W się robi i że zmiany nie idą w dobrą stronę dla graczy ftp. Czy ktoś z was gra obecnie i może potwierdzić bądź obalić te ploty?

Z góry dziękuję,

Dawid K.

Opublikowano

Z tego co widzę na większości for, to faktycznie ekonomia padła m.i przez boty. Apex (chyba tak to się nazywa) kosztuje coraz więcej, i w endgamie w zasadzie nie ma co robić, bo po wyfarmieniu statku trzeba pływać conajmniej 2 godziny w poszukiwaniu zaczepki co sie mija z celem.

Opublikowano

Jesli wybierasz server zaludniony jak Kyprosa nie szukasz 2h zaczepki. Masz co robic na end game jedyny minus taki ze ta gra to 9999% RNG jak masz fart w zyciu to AA jest dla ciebie. Duzo ludzi pisze ze a gra to P2W tylko ze tu mozesz kupic itemy z Item Shopu za Apexy wiec nie wiem skad ludzie biora te p2w ale fakt jak masz kase jest latwiej. Jednak gra warta i polecam gre na kyprosa.

Opublikowano

Tzn tak jak mówię grałem już trochę, maks lvl wbiłem tylko że przerwę miałem i jak pytałem ludzi dużo zmieniło się na gorsze. Sam w 2tyg wbiłem maksa i zarobłem na apexa także miałem za free premium, tyle że trochę czasu na to poświęciłem, a teraz ma być jeszcze gorzej.

Opublikowano

Nie warto zaczynać, jeśli TRION nie zmieni szybko polityki, gra padnie jeszcze szybciej. Ekonomia padła, a to bardzo ważna rzecz w Sandboxach. 

Opublikowano

Nie warto zaczynać, jeśli TRION nie zmieni szybko polityki, gra padnie jeszcze szybciej. Ekonomia padła, a to bardzo ważna rzecz w Sandboxach. 

Widzę, że wiesz coś o tym. A mógłbyś szczegółowo opisać co się zepsuło?

Opublikowano

TRION World prowadzi złą politykę jeśli chodzi o ArcheAge, nie licząc botów i strasznie powolnej pracy NIEKTÓRYCH części supportu dochodzi do tego Item Shop. Nie wiem jak jest teraz z botami ale sekundę temu sprawdzałem forum z botami itp. i ostatni post o ArcheAge był 11 godzin temu i dotyczył Fishing Bota (wygląda, że nadal są), ekonomia w grze też upadała, a jest to bardzo ważna rzecz w sandboxach. Jeśli nie masz zamiaru płacić i nie masz zamiaru też farmić po kilka godzin na Patrona nie masz po co zaczynać. Jeśli masz zamiar albo farmić albo płacić za patrona to mimo wszystko można sobie spokojnie pograć, chociaż moim zdaniem gra nie ma wcale jakiegoś ciekawego contentu.

Opublikowano

TRION World prowadzi złą politykę jeśli chodzi o ArcheAge, nie licząc botów i strasznie powolnej pracy NIEKTÓRYCH części supportu dochodzi do tego Item Shop. Nie wiem jak jest teraz z botami ale sekundę temu sprawdzałem forum z botami itp. i ostatni post o ArcheAge był 11 godzin temu i dotyczył Fishing Bota (wygląda, że nadal są), ekonomia w grze też upadała, a jest to bardzo ważna rzecz w sandboxach. Jeśli nie masz zamiaru płacić i nie masz zamiaru też farmić po kilka godzin na Patrona nie masz po co zaczynać. Jeśli masz zamiar albo farmić albo płacić za patrona to mimo wszystko można sobie spokojnie pograć, chociaż moim zdaniem gra nie ma wcale jakiegoś ciekawego contentu.

Ok wielkie dzięki. A jaką darmową alternatywną grę byś ewentualnie polecił??

Opublikowano

Ok wielkie dzięki. A jaką darmową alternatywną grę byś ewentualnie polecił??

RIFT mimo, że też jest od TRION Worlds to twórcy lepiej o niego dbają i nie trzeba wydawać pieniędzy, moim zdaniem najlepsze F2P.

Opublikowano

Gramy na Nebe, niedawno zaczelo kilka osob wraz ze mna, jest coraz mniej spotykanych botterow [a wiemy ze w kazdej mmo bd boty] Patron- to jest pikus, tak na poczatku sie poswiecic trzeba [nie chcesz placic kombinuj] Patron pierwszy taaa jest troche meczarni, 2tyg -3 patrony[6Apex] Blokuje tylko labor wiec zanim wbijesz 50 praktycznie juz go masz, pozniej Patrona to ja robie dziennie. Wiecej info zapraszam na pw podam ts przeanalizujemy +/- warto czy nie warto.w miesiacu robic 4 =/- Apexy z Ameryki. Jesli masz leb do tej gry dasz rade. Jeden podstawowy warunek gra typowa TeamPlay, jak ktos gra solo niedziwie sie ze placza.

"NIe masz pojecie a grze ? Dalej Pierd... PayToWin czy nie ma pvp"

Pozdrawiam

Mow Mi Azazel 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...