Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy kupno minecraft przez allegro jest bezpieczne?

lays997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może mi ktoś wytłumaczyć te punkty u ludzi sprzedających na allegro?

Konto pochodzi z jedynego pewnego źródła – firmy MOJANG AB (minecraft.net)
● Konto pochodzi bezpośrednio od sprzedawcy
● Konto należy dożywotnio do Kupującego i nie zostanie wyłączone czy zbanowane po kilku dniach !
● Ze względów bezpieczeństwa konto zostało przeniesione na MOJANG.com, dzięki czemu nie ma możliwości logowania poza grą tj. zmiany danych logowania, skina czy emaila, za to będziesz mógł grać na wersji gry 1.8.1.  (to mnie najbardziej dziwi. Nie będę mógł zmieniać danych logowania?)
● Twoje konto może być współdzielone z innymi graczami
● Oferuję korzystną cenę za doskonałą jakość usługi

Cena za konto 4.99zł -.-

final.jpg

Opublikowano

Ofertą aukcji jest publiczne konto premium. Oznacza to, że do jednego konta ma dostęp np. 50 osób, a na większości serwerów premium takie konta są pobanowane. Ponad to masz regulamin użytkowania konta tzn. zakaz zmiany skina, hasła, emaila bo nie tylko ty korzystasz z tego konta. 
Jeżeli chcesz zakupić konto premium minecraft to polecam zobaczyć forumową giełdę, gdzie konta premium, do którego dostęp masz tylko ty, możesz zmieniać skin itd. za 40 zł czyli połowę tego co chce mojang.

Opublikowano

Nie polecam allegro

ale polecam FabrykaKluczy.pl propsy dla nich

Coś mi się wydaje, że tam też jest jakiś haczyk.

Najlepiej kupić tylko z minecraft.net

Opublikowano

Nie kupuj konto bo przeważnie na jednym koncie gra po kilka osob.A pozniej jak bedziesz chcial sobie zagrac to moze okazac sie ze haslo nie dziala.

Opublikowano

Ciekawe czy jak by sie takie konto kupilo i potem do mojang napisalo to czy mozna zmienic calkowicie dane etc zeby konto bylo prywatne.

Ja kupilem na kontagier.pl za 46.90 jak jeszcze beta byla. Teraz maja za 110zl.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jest to  w miarę bezpieczny zakup ,  lecz Twoje konto nie będzie tak naprawdę Twoim kontem.... a to z tego powodu że

w tym wypadku będziesz je współużytkować z innymi nabywcami

Opublikowano

To konto jest współdzielone z innymi graczami.

Z tego można wywnioskować, że to konto może być często zablokowane przez nieuczciwych graczy używających wspomagaczy na znanych serwerach. To dlatego cena jest taka tania.

Punkty? W sensie te gwiazdki, tak to rozumuję, chodzi o zadowolenie kupującego/sprzedawcy z klienta.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Konto będzie publiczne. Lepiej nie kupuj... Możliwe że nawet nie dostaniesz do niego dostępu...

Jeśli pomogłem lub podoba ci się mój post, daj Lubię to

To nic nie kosztuje

Opublikowano

Polecam fabrykakluczy.pl , Allegro w ostatnich miesiącach straciło ogólne zaufanie i transakcje tam nie są już takie pewne.

Hunt or be hunted.

Opublikowano

Nie polecam tego rozwiązania, sam osobiście kupowałem za czasów bety na kontagier.pl, było coś około 45zł a na minecraft.net trochę drożej, teraz nie wiem jak sytuacja wygląda.

dirt.nitrous.it - serwer Minecraft

Survival + Frakcje, Narkotyki, Alkohol, Nowe Moby oraz wiele innych!

Gorąco zapraszam!

Uczeń
Opublikowano

Kupowanie na allegro jest niebezpieczne, chodzi o to, że konto które checz kupić zostaje sprzedanie  kilkunastu graczom, takie konto może(napewno) ma bana na większości serwerów.

Opublikowano

Kupując konto (niby) Premium na allegro narażasz się na niebezpieczeństwo, a tym bardziej na oszustwo. W dodatku śmieszna cena 5 złotych za konto Premium jest niemożliwa, a jest to tym bardziej próba zwyczajnego oszustwa sprzedającego. 

W 100% najbezpieczniej jest kupić konto Premium na stronie Minecraft.net masz dużą pewność, że nie zostaniesz oszukany. 

Poczytaj też o tym trochę: Nie kupuj GiftCode na allegro!

Opublikowano

Nie polecam.. Naprawdę, jak koniecznie chcesz kupić konto premium, to minecraft.net.

Jednak lepiej pobierz sobie zyczu. Więcej osób widzi skina- przynajmniej w polsce.

Jeśli gracz na creative,

choćby na serwerach:

***.pl

mc.********.pl

(odgadniesz po liczbie gwiazdek xD)

To zyczu bardziej się przyda, choćby do popularnych "konkursów skinów"

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Kupując konto (niby) Premium na allegro narażasz się na niebezpieczeństwo, a tym bardziej na oszustwo. W dodatku śmieszna cena 5 złotych za konto Premium jest niemożliwa, a jest to tym bardziej próba zwyczajnego oszustwa sprzedającego. 

W 100% najbezpieczniej jest kupić konto Premium na stronie Minecraft.net masz dużą pewność, że nie zostaniesz oszukany. 

Poczytaj też o tym trochę: Nie kupuj GiftCode na allegro!

Jest możliwa, bo zazwyczaj za takie ceny dostaniemy publiczne konto premium (czyli takie, na którym gra wiele osób, nie możesz zmienić skina, zalogować się na stronie Minecraft.net). Przed zakupem najlepiej jest popatrzeć na reputację użytkownika na Allegro.

Opublikowano
Twoje konto może być współdzielone z innymi graczami

Nie masz konta na wyłączność. Jeśli kupisz to prawdopodobnie nie zagrasz na wiekszości serwerów bo konto będzie zarejestrowane w pluginach typu 'authme'.

W dodatku możesz mieć długi nick, niekoniecznie przyjemny a coś typu '2143scf234d' . Szukaj kluczy. Lepiej odżałować a mieć swoje.

Pomogłem? Daj Like'a

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...