Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką kartę graficzną dokupić do 250 zł

Corragi0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od dłuższego czasu dostaję strasznych spadków fpsów, wcześniej miałem stałe 40-50, od 2-3 miesięcy są częste spadki, które powodują stałe 30fps, minimalizacja gry dopiero pomaga odzyskać fpsy, ale co to da, jeśli muszę to robić 3 razy w rundzie?
Mój sprzęt:
karta graficzna: Nvidia GeForce 210
procek: AMD Athlon™ 64 x2 Dual Core processor +4200
2 Gb ram, 2,21 Ghz
Z góry wiem, że grafika do wymiany, więc chcę zapytać, jaka karta graficzna do 250 zł by pasowała do mojego procesora, by ten jej nie ograniczał? Chcę grać na max. low ustawieniach i 800x600 tak jak teraz.
Mam jeszcze jedno pytanie, mam 2-rdzeniowy procesor, w cs go mam ustawić renderowanie wielordzeniowe ON/OFF ? Gdy je włączyłem miałem skok fps do 60-70 stałych, niestety tylko przez 5 minut, dalej było tylko 35-50fps, czego to jest problem?

Opublikowano

Podaj model i nazwę zasilacza.

A jeśli chodzi o to renderowanie , to zapewne że procek jest zasłaby , albo procek musi mieć więcej niż 2 rdzenie ( ale tutaj musi się ktoś inny wypowiedzieć , bo ja zbytnio nie kojarzę tego renderowania )

J9rrz3v.png

Opublikowano

Podaj model i nazwę zasilacza.

A jeśli chodzi o to renderowanie , to zapewne że procek jest zasłaby , albo procek musi mieć więcej niż 2 rdzenie ( ale tutaj musi się ktoś inny wypowiedzieć , bo ja zbytnio nie kojarzę tego renderowania )

Wyczytałem, że 2-4 rdzenie mają konieczność włączenia renderowania wielordzeniowego. Zasilacz zapewne 500w, nazwy nie znam.

Opublikowano

Postaram się w niedługim czasie

Edit: Nie mam jak sprawdzić nazwy zasilacza, powiedzcie po prostu, jaka karta by pasowała pod mój procek.

Opublikowano

Jak to jest zasilacz no-name , no to będzie krucho.

Może ci kompa spalić.

Ale skoro chcesz , to jeszcze napisz czy mogą być też używki z gw czy tylko nówki .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Poczytałem troche opinii na necie i ludzie piszą, że można znaleźć lepszą za mniej pieniędzy. Podobno ta karta ma spadki fpsów z 200 nawet do 60-70. Jakieś inne propozycje?

Opublikowano

To, że ktoś miał problem ze spadkami, nie znaczy, że Tobie się trafi (bo to raczej pojedyncze przypadki). Patrząc po tym co napisałeś, trafiłem na ten sam post i koleś naprawił problem przez włączenie "Multi core renderingu" w opcjach (problem dotyczył CS Source a nie GO więc już nie komentuję...) za tę cenę dobra karta, na Twoim miejscu bym brał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...