Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena komputera

Shockx2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje wyceny tego komputer. Jest używany i bardzo zadbany, co miesiąc czyszczony kompresorem.

Parametry:

CPU: AMD FX-8350 4.0/4.2Ghz 8MB-L3 (Gwarancja: 10 miesięcy) 
Chłodzenie CPU: Water cooling - Zalman Reserator V1 (brak gwarancji)
Płyta Główna: Asrock Extreme 9 990FX (Gwarancja: 17 miesięcy)
Karta graficzna: Asus Radeon HD 6970 2GB GDDR5 (brak gwarancji)
Ram: 16 GB Kingston 1333Mhz (brak gwarancji) 
Dysk #1: SSD 128 GB Kingston HyperX (brak gwarancji)
Dysk #2: Segate Barracuda 7200 2TB (gwarancja: 6 miesięcy)
Zasilacz: Corsair CS750M Modular 80+ Gold (gwarancja 20 miesięcy)
Obudowa: Sharkoon Tauron Green (brak gwarancji)

11079402_369305419944404_2063909780_n.jp

Wszędzie gdzie jest napisane gwarancja jest to gwarancja producenta.
Nowicjusz
Opublikowano

Wystaw na OLX za 3400zł i patrz jakie będzie zainteresowanie ;-) 

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

@TroLLu

To jaka musiałaby być optymalna cena żeby łatwo poszło? Sama płyta kosztowała 750 zł kupowana nie cały rok temu, zasilacz 400, procesor 750, ssd 400 zł, hdd 350, grafika kupowana dawno teraz może warta 350-500, ale każda gra na ultra idzie, 16gb ram 500, chłodzenie wodne 300-450 zł, napęd blu-raya, drugi napęd dvd, obudowa dawniej kosztowała 380 zł, 5 wentylatorów markowych sharkoon, enermax, corsair. Zliczając to wszystko, niektóre części są starsze, niektóre praktycznie nowe to cena całego zestawu jako nowego wynosi lekko ponad 4 tysiące 4200-4300 coś w tym stylu i taki zestaw za 2.500 i problem ze sprzedażą? Może się na tym nie znam, ale trochę mi się to chore wydaje że tak szybko ceny spadają, albo ja taki głupi już jestem.

Opublikowano

Nie przesadzajmy, procek za więcej jak 600 nie pójdzie, płyta tak samo. SSD 400 zł używany 128 GB bez gwarancji? Teraz nowe mniej kosztują. HDD cena no mniej-więcej ok. Grafika raczej max. 350 zł, a nawet nie, bo referent. 16 GB zwyklych ram używanych to koszt mniej 800 zł. No tego zalmana za więcej jak 250 zł nie opchniesz. Napędów nie liczę. No buda może te 250 zł warta z wentylami. Zasiłka może 300 zł. Wszystko się zgadza.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...