Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grę w plemiona?

El Polakoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak zacząć grę w plemiona żeby liczyć się w poważnej rywalizacji i stać się silnym graczem ? jak rozbudować wojsko, i wioskę ? jak atakować ? 

Opublikowano

Jeżeli grasz na świecie z farmą to polecam ładować dużo surki w wojo i questy (szczególnie pikinierów później lekką kawalerię), ważnym czynnikiem jest też położenie jeżeli dookoła masz dużo wiosek barbarzyńskich i graczy który rozwijają się wolniej trafiłeś do nieba, jeżeli znów masz mało wiosek barbarzyńskich albo małą farmę z nich masz 2 wyjścia 1. Zacząć od nowa, 2. Grać w takim miejscu ale wtedy musisz ładować dużo w offa żeby rozwalić konkurentów.

Jeżeli grasz na świecie bez farmy to jest już sprawa prosta, wystarczy że ładujesz wszystko w eko (tartak, cegielnia, huta) i wojo. Nikt Cię nie zaatakuje no chyba że chcę Ciebie podbić to już inna sprawa. Wtedy walisz w eko no i budynki różnej maści, tak że dążysz do pałacu.

To są właśnie 2 typy światów występujących na plemionach. Team plemion robi tak że, parzyste światy są na nowych ustawieniach (Flagi, kościół [nie zawsze] itp) a nieparzyste na starych bądź bez farmy (bez kościoła, zdarza się szlachta za paczki). 

Myślę że pomogłem :D A jeśli nie to najlepiej oglądnij sobie jakis poradnik na YT bądź wygoogluj coś.

Ewentualnie znajdź mentora, teraz jest taka fajna opcja że możesz zostać uczniem kogoś, gwarantuje Ci to szybszy rozwój ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Nie grałem na świecie bez farmy, a na tym z: najwazniejsza jest kontrola otoczenia. Dopóki nie zagraża Ci synchro 4ma szlachcicami rozwijaj wojska ofensywne i niszcz wszystkich dookoła.

Jeśli chcesz się liczyć w rywalizacji musisz poświęcic na tę grę dużo czasu, byc dyspozycyjnym i bardzo agresywnym graczem, nie ma drogi "na około".

sygna.png

Opublikowano

Aby stać się dobrym graczem musisz poświęcić czas na naukę. Za pierwszą grą na pewno nie osiągniesz nic zaskakującego, dopiero po dłuższym czasie zaczniesz ogarniać tą grę w takim stopniu by gracze się ciebie bali.. 

- Ważnym czynnikiem jest mieć dobre plemię i osoby które znają się na zarządzaniu takowym plemieniem, jest wiele plemion które nie są warte przyłączenia ponieważ założyciele nie potrafią tym plemieniem zarządzać w odpowiedni sposób.

Szukaj wielu poradników na google czy youtube, na pewno znajdziesz coś co cię zainteresuję i dobrze podszkoli w grze PLEMIONA.

UGBPHQ1B.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...