Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer ~2100

.iNSANE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten zestaw podany przez ciebie może być tylko zmień procka na i5 4460 a kartę na r9 270 

Teraz wytłumacze ponieważ pomiędzy i3-i5 jest duża różnica a między 270-270x niewielka więc wydaję mi się że to rozwiązanie bedzie optymalne.

Opublikowano

R9 270X ( nie we wszystkich grach , mówię tu np. BF4 ) ma różnice 10 FPS nad GTX660 , nawet po O/C.

Więc to już sporo FPS'ów.

J9rrz3v.png

Nowicjusz
Opublikowano

R9 270X ( nie we wszystkich grach , mówię tu np. BF4 ) ma różnice 10 FPS nad GTX660 , nawet po O/C.

Więc to już sporo FPS'ów.

No tak bo to silnik AMD, a gry takie jak Far Cry AC itp, to tam będzie gtx miał więcej fpsów.

zy95qg.png

Opublikowano

No tak bo to silnik AMD, a gry takie jak Far Cry AC itp, to tam będzie gtx miał więcej fpsów.

Yhm, nie. Te karty to w zasadzie porównywalny poziom, z lekką przewagą dla R9 270, gdzie może w niektórych tytułach ładnie zostawić 660'tkę, w przeciwieństwie do produktu nvidi.

No tak, lepiej wywalić wszystko w mobo aniżeli budę/zasilacz/porządny dysk, zresztą po za budżet.

­

Opublikowano

Yhm, nie. Te karty to w zasadzie porównywalny poziom, z lekką przewagą dla R9 270, gdzie może w niektórych tytułach ładnie zostawić 660'tkę, w przeciwieństwie do produktu nvidi.

No tak, lepiej wywalić wszystko w mobo aniżeli budę/zasilacz/porządny dysk, zresztą po za budżet.

Z czym że r9 270 jest o te parę dyszek droższa, a do tego autor może jest ''fanbojem'' Nvidi i nie chcę AMD  :ninja:

zy95qg.png

Nowicjusz
Opublikowano

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Mówię o używkach na allegro :P

Bo ziomek podał kartę w granicy 500zł, a w tej cenie może mieć no właśnie te dwie używki na gwarancji które są lepsze  :D

Też nie. HD 7870 (karta taka sama jak R9 270) kupisz w tej samej cenie co 660'tke, a R9 270 rzeczywiście kilka złoty drożej, za to z dłuższa gwarancją. 

Nie wiem co ty chcesz mi udowodnić xD

­

Opublikowano

To brac zestaw z i3 czy i5?

Pomyśl, czy w przyszłości chcesz wymieniać procesor czy kartę, karty szybko tracą na wartości w przeciwieństwie do procesorów przy ewentualnej odsprzedaży. Jak nie masz zamiaru modernizować sprzętu brałbym zestaw z i3, jeśli tak to z i5 i w przyszłości wymiana GPU.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...