Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilenie Karty Graficznej

Xenadas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam problem otóż :

Zakupiłem kartę graficzną AMD Radeon R4870 . Tradycyjnie -

Odkręciłem obudowę komputera , wyjąłem starą kartę graficzną , włożyłem nową i jest problem... Do zasilenia karty potrzeba 2 molexów 6-pinowych a ja mam tylko taki jeden . Jest jakiś sposób, by zasilić tą kartę właśnie jednym kabelkiem ? Słyszałem , że też są przejściówki , ale jest możliwość że spali to podzespoły . I chcę się poradzić - Czy zakupić takową przejściówkę , nowy zasilacz , czy też jest jakiś inny sposób na zasilenie tej karty ? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

A orientujesz się mniej więcej jaki zasilacz byłby dobry ? A jakbym kupił przejściówkę , odłączył nagrywarkę i podpiął to wszystko do karty , to poszłoby ?

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Jaki masz zasilacz - model i firma powinny być na nim napisane. Możesz kupić tą przejściówke i zamienić zasilanie z napędu do karty o ile nie używasz napędu.

Opublikowano

A orientujesz się mniej więcej jaki zasilacz byłby dobry ? A jakbym kupił przejściówkę , odłączył nagrywarkę i podpiął to wszystko do karty , to poszłoby ?

Jak chcesz nowy zasilacz , to podaj resztę podzespołów i budżet .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Kupiłem przejściówkę. Podłączyłem wszystko jak należy. Włączam komputer , wiatrak chodzi ale komputer nie odpala. Czy plyta glowna ma na to jakiś wpływ??jeszcze powiem , że jak odpalam kompa , to świeci się czerwona dioda. Jest takich 4 ale swieci sie jedna i niewiem od czego to zalezy.

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Zasilacz- ATX 12V 2.2 COMPATIBLE . Płyta główna - GIGABYTE GA-G31M-ES2L.Diody znajdują się na gorze karty graficznej po prawej stronie . Zorientowałem się że 1 i 4 dioda świeci , gdy nie ma zasilania. Ale nie wiem od czego zależy 2 i 3 dioda..

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Nie mam możliwości sprawdzenia na innym zasilaczu . Takie pytanie jeszcze : W biosie musze wyłączyć zintegrowaną kartę graficzną ?? 

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

To ja nie wiem czemu nie działa ta karta. Już mam po prostu dosyć .. Co do tych diod , 2 dioda - D601 . 3 dioda - D1603

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

D1603 - nie jest podłączone drugie gniazdo zasilania

D1601 - shows critical temperature fault - krytyczna temperatura

Napewno podłączyłeś dwa złącza PCIe? I karta widocznie grzeje się mocno, bo masz diodę od krytycznej temperatury.

Opublikowano

Czyli w biosie ustawić temperaturę tak ? A jeszcze powiem jedno , że dzisiaj jak próbowałem podłączyć kartę , to żadna dioda nie świeciła ale nadal obrazu nie było ... Przez płytę główną to nie jest , bo karta w 2009 roku chyba została wyprodukowana .. Nie mam pojęcia , czy nie zasila czy coś . Jak drugą kartę wsadziłem i zasiliłem tą przejściówke to obraz był . Czyli pewnie nie od zasilania . To albo za duża temperatura albo nie wiem. Może od kabla ? Bo jak podłączam kabel do karty to mam tylko tryb oszczędny i koniec..

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Dobra , z samego rana zadzwoniłem do kolegi , oddałem mu tą kartę graficzną a kupiłem słabszą , i działa . Może nie tak dobrze jakby tamta działała , ale jest ;) Dzięki wszystkim za pomoc , każdemu lajka dam ;) Temat do zamknięcia

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Opublikowano

Wsadzilem jeszcze raz nową kartę graficzną i co się okazało ? Że GŁUPIĄ  SRUBKE OD PRZEJSCIOWKI NIE DOKRECILEM !!!! Dzieki wielkie za pomoc daje naj kto najwiecej postow napisal

Uwaga ! 18+

Ty zboczuszku ^^ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...