Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja serwera Minecraft!

Gość Szaki22

Ankieta  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiej wersji grasz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pytanie odnośnie serwera minecraft, otóż na jakiej wersji obecnie warto go uruchomić? Albo raczej na jakiej wersji gra więcej graczy? 1.7.9 czy 1.8? Czy na 1.8 nie ma już klienta non-premium? :P

Opublikowano

1.7.2/1.7.4 to jest największa ilość graczy.

Lecz sam pograłbym na 1.5.2 / 1.6.4

I tu pojawia się pytanie. Czemu nikt nie gra na najnowszej wersji? :P

Opublikowano

I tu pojawia się pytanie. Czemu nikt nie gra na najnowszej wersji? :P

Bo 3/4 ludzi tutaj gra non-premium i im sie client crashuje przy ladowaniu. Mnie dziwi to ze ludzie wola 1.7.2 od 1.7.10.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Ja gram na 1.8.3 jako, że gram tylko na swoim świecie SSP, na serwery nie wbijam

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

­Jeśli chodzi o serwery najlepsze są jeszcze na 1.7 bo 1.8 ma kiepskie wsparcie dla pluginów :/

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Klient 1.8 no premium raczej jest. Problem jet tej natury, że wyeliminowano część rzeczy, które były wykorzystywane na serwerach survival z gildiami. Ogólnie na Polskiej scenie serwerów chyba nie ma ani jednego większego, lub jest znikoma ilość na wersji 1.8. Mi osobiście nie chciałoby się pobierać i zmieniać wersji dla jednego serwera także wydaje mi się, że lepiej będzie jak zrobisz serwer na wersji 1.7.x.

Opublikowano

Jak chcesz stawiać serwer to tylko na wersji od 1.7.2 do 1.7.10. Masa ludzi gwarantowana jak nic.

Opublikowano

Zależy. Wersja 1.8 jest dobra pod względem nowości, a na wersji 1.7 powinno być więcej graczy, nie powinno być problemów i jest więcej serwerów na tę wersje. 

Polecam zrobienie serwera na wersje 1.7. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...