Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w rozwoju wojownika i sury

kieropmi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat co do rozwoju konta/kont.

Otóż posiadam 2 konta:

1.

Wojownik body 61lv

skille:

-aura m4

-berserk m8

-wir m6

-szarża 8

-3str 1

statystyki:

PŻ: 90 (14.5k HP)
PE: 3
ATAK: 102 (500-600 atak w V2 na pająkach)

ZRE: 15 (511 defa łącznie)

Koń:

-militar

Eq:

FMS +9, śr. 32, um. -7, 20% diabły, 6% mistyki, KD potwora i śmierci +3

Kozaki 1.5k HP

Ebo +9

Maska strachu +7

Lwia tarcza +9

Ametystowa bransoleta 1.5k HP (50lv)

Wisior 1.5k HP (46lv)

Biolog:

-księgi klątw

2. Sura WP 37 lv.

skille:

-czarowane M3

-zbrojka M3

-strach 1

-wir 1

statystyki:

PŻ: 41
PE: 78
ATAK: 5
ZRE: 5

Eq:

FMS +9, śr. 32, um. -7, 20% diabły, 6% mistyki, KD potwora i śmierci +3

Kozaki 1.5k HP

Ebo +9

(eq z woja)

YY +9 1.5k HP, 10% do PE, strzały 4%, 10% na odbicie ciosu, 3% do PŻ, KD spida +3

srebrna bransoletka +7

zamkowy hełm +8 (41lv muszę dobić)

bojowa +8

koń:

-bojowy

I otóż mam pytanie.. Którym kontem grać, na którym będzie mi się lepiej zarabiało itd. itp. Sposoby na zarobek, pomysł na eq, exp, drop. Które konto jako główne, które jako drop. Co muszę zmienić w eq itd.

Posiadam buffa 31 lv: błogo M2.

Mam na wydanie 200kk na rozwój postaci, około 10 PD i 100 pelerynek. 

GRAM NA ETOLIN (PL)

Opublikowano

Bodziakiem bij metki 65lvl (kamyki, kd, ku + matowe)
Podbij wyżej aure i korzystaj z eventu wielkanocnego.
Załatw buffa do tego.
Postaraj się o Wody SamBo/białe rosy - ułatwi to bicie metków.

WP możesz latać i bić metki 35/45lvl. -dropek

Na woja poszukaj bransy z łez i fenków +7 z HP.
Rób biologa codziennie (pamiątki bardzo przydatne)

Opublikowano

Graj WP jako głównym kontem a bodym bij metki na Sohan lub w Lesie. WP będzie ci łatwiej rozwinąć niż Bodego (mniejsza cena ku)

"Humans don't deserve to live."

Opublikowano

Mogę doexpić surę w V2 bodym, ale właśnie pytanie, która postać ma do czego służyć, bo już totalnie nie wiem, na którą wydać te 200kk na KU..

Opublikowano

Mogę doexpić surę w V2 bodym, ale właśnie pytanie, która postać ma do czego służyć, bo już totalnie nie wiem, na którą wydać te 200kk na Ku

Wbij 65 lvl WP expiąc bodym w V2 a potem samemu do 75. I zostań na nim i chodź WP na DT, wtedy zarobisz na Bodego.

"Humans don't deserve to live."

Opublikowano

Body postać główna
WP drop
WPka nie musisz sporo rozwijać, ku będzie nie tak drogie, więc aby tam troche i bedzie. Zależnie od tego jak wysoko chcesz expić, ale jak już grać to grać, WP robisz 75lvl i walisz na DT - stoisz sobie na piętrze z mapkami i zarobek leci ładny.. Póki co ja bym grał obiema postaciami WP do 75, Body ile się da.. Teraz będzie ciężko, ale potem będziesz zadowolony raczej z takiego rozwiązania. Zawsze możesz brać itemy na DT, wyexpić delikatnie buffa (tam z 45-50 to odrazu bedzie do DT) i chodzić trzema postaciami ulepszać itemy (niby też jakiś zarobek, choć nie zawsze).. Bodym masz ładne eq, chodziłbym na metki do lasu/redlasu itd.. JEŚLI nie chce Ci się expić sury tak wysoko, to daj se z nią spokój, weź sobie buffa do PT, wejdź do v2, wyjdź na 75lvlu i wtedy metki/DT bodym (aczkolwiek będzie ciężej, ale mając 200kk lekko doinwestujesz i powinieneś ogarniać.. chyba..)

Opublikowano

A jakbym sure zrobił jako dropka na metki ? Tylko teraz pytanie, czy na metki Cienia (który wtedy lvl doexpić?), czy na te mocniejsze (też który lvl?), bo nie chcę surą wbijać wyższego lvl jak 54/61 do wakacji :D

Opublikowano

Wbij sobie 55lvl i najlepiej na sohan wal.. Metki diabła (55lvl) oraz śmierci (65lvl) surą wp je ogarniesz, a z tych 55 lecą kamole ;p cienia (pustynia+orki) rzecz jasna też możesz bić, zawsze to KU/KD oraz metki twardości (pustynia) a na 55lvlu jak zrobisz stop to akurat na biżu 54/55lvl ;p Jak wbijesz 61lvl to bedzie za wysoki na te metki (odrazu mówie)

Opublikowano

A jakbym sure zrobił jako dropka na metki ? Tylko teraz pytanie, czy na metki Cienia (który wtedy lvl doexpić?), czy na te mocniejsze (też który lvl?), bo nie chcę surą wbijać wyższego lvl jak 54/61 do wakacji :D

42 lvl lub 55.

Na 42 - Metki Zazdrości, Duszy, Cienia, Diabła, Śmierci. 

Na 55. Cienia, Diabła, Śmierci, Upadku + te z lasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...