Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem mam swój serwer Metin priv przerabiałem go i przez pomyłkę skasowałem tabelkę Mob_proto cz jest możliwość jej od zyskania

jak ktoś wie ja to zrobić bardzo proszę o pomoc to pilne jak możecie to proszę o pomoc

Pozdrawiam xardas032

Opublikowano

Zaczynamy!! 1. Włączamy program "Navicat 8" ikonkan.jpg 2. Wypieramy połączenie. connectionsl.jpg - zakładkę "account", "common", "player" (zależy jaką tabelkę chcemy zmienić) np. commonm.jpgplayerbp.jpg 3. Następnie wybieramy tabelkę która nam nie działa. 4. Wyświetla nam się błąd !!! <i>brak obrazka</i> 5. Klikamy ok! 6. Zaznaczamy daną tabelkę (niedziałającą) i następnie "Delate Table" usunęło nam tabelkę. deleteke.jpg 7. Teraz klikamy "Import Wizard" import.jpg 8. A teraz : a)step1c.jpg zaznaczamy "Text file*txt" i klikamy "next" step2j.jpg klikamy na "..." wybieramy lokalizacje pliku, którego wcześniej ściągnęliśmy i zapisaliśmy na pulpicie (patrz góra) (chodzi o quest*txt, gmlist*txt, mob_proto*txt, refine_proto*txt) c)step3e.jpg nic nie zmieniamy i klikamy "next" d)step4wp.jpg nic nie zmieniamy i klikamy "next" e)step5c.jpg nic nie zmieniamy i klikamy "next" f)step6x.jpg nic nie zmieniamy i klikamy "next" g)step7j.jpg nic nie zmieniamy i klikamy "next" h)step8q.jpg nic nie zmieniamy i klikamy "start" 9. Następnie "Close" 10. Zamykamy okienko 11. Zamykamy Navicat 8 12. Otwieramy FreeBSD i wpisujemy "reboot", następnie resetujemy! 13. Uruchamiamy serwer.

Objaśnienie również by P4W3L.

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Cieszę się z twojego szczęścia ( :lol: ) Odwdzięczyć się możesz wstawiając 5* w moim profilu oraz kilka minusków :)

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

sorry ale mam jeszcze 1 sprawę jak byś mógł pomóc po za logowani się i wpisani komend wyskakuje mi takie coś connect: connection refused i co mam z tym zrobić wiesz może ??

Opublikowano

Odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj VPC. Jeśli nie ma w plikach opcji unistall polecam odinstalowywać programem CCleaner.

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Ja tak mam codziennie, odinstalowuje vpc i instaluje raz jeszcze i to pomaga w twoim przypadku źle zainstalowałeś tą tabelkę którą ci podałem, zrób to raz jeszcze. 100% jest to wina tej tabelki.

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

hmm bo ja dodawałem nowego npc przez program i wszystko działało do czasu gdy nie po zmieniałem ceny u nowego npc potem jak zmieniłem ceny to co wgrać nową tabele mob_proto od nowa a tamta usunąć ??

Opublikowano

no i lipa a jak mam zrobić nową tabele robiłem już wszystko i ale tabele w kleiłem nowa tabelę Mob_Proto i dupa potem od instalowałem VPC i jeszcze program do wrzucania npc od instlowałem i skacze mi na poczadku jest na zprzemina a potem tylko ta jedna komenda connect: connection refused co juz mam po serwerze cz jak ??

jak dasz rade pomóc to bardzo cie proszę bo nie dam rady tego sam zrobić

Opublikowano

cześć mam jeszcze 1 pytanie naprawiłem tamto okazało się ze tabela była uszkodzona w navicat a wiesz co zrobić ze by z każdego moba leciała kasa i jak dodać 5 bon do handlary bo czytałem już o tym trochę lale oni piszą nie wyraźnie jak wiesz proszę o pomoc i przy okazji jak chcesz zapraszam na serwer MetinTwierdzaPL filmiki na youtube :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...