Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Farmienie Golda.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przedstawić wam sposób dzięki którym można na globalu wyciągnąć nawet po 5-6k na godzinę, jednak w tą godzinę możesz robić coś innego bo wszystkie jest zautomatyzowane :).

1. Najpierw potrzebujemy JC, 350, będziemy tworzyć te przedmioty:

http://www.wowhead.com/item=42337

http://www.wowhead.com/item=42336

http://www.wowhead.com/item=43244 (wykluczyłem niebieskie gemy bo z reguły są one dużo droższe)

musisz zorientować się w cenach: Bloodstone, Sun Crystal, Huge Citrine, Eternal Earth, Infinite Dust, lesser cosmic essence. Jeżeli cena wytworzenia jednego z tych przedmiotów jest droższa niż 1x Lesser Cosmic Essence lub 2x Infinite Dust, sprawdź czy cena jest mniejsza niż 3.14g. Jeżeli cena wytworzenia jest większa dalsze czytanie tego poradnika nie będzie miało sensu.

2.Sprawdziłeś ceny? Obliczyłeś że średnio z jednego z tych przedmiotów możesz zarobić nawet do 10g? To świetnie, ale to zajmie Ci dużo czasu, nuda i tyle.

Jeżeli zabierasz się za Disenchantowanie tych przedmiotów będziesz potrzebował paru rzeczy:

a) Więc polecam ściągnąć addon Postal, pomaga on w wyciąganiu przedmiotów z maila.

B) Macro na disenchanting jednego z tych przedmiotów:

#show Crystal Chalcedony Amulet 
#show Crystal Citrine Necklace 
#show Sun Rock Ring 
#show Bloodstone Band 
/cast Disenchant 
/use Crystal Chalcedony Amulet 
/use Crystal Citrine Necklace 
/use Sun Rock Ring 
/use Bloodstone Band

Zapisujemy te macro i wrzucamy pod action bar "1".

c) To nie wszystko, aby sprawnie to disenchantować bez siedzenia przed komputerem potrzebny jest skrypt AutoIT, klikający klawisz "1" w oknie world of warcraft.

$GameTitle = "World of Warcraft"
WinWaitActive($GameTitle)
Call("Gameloop")

Func Gameloop()
While 1
   ControlSend($GameTitle, "", "", "{1}")
   Sleep(4500)
   Call("Gameloop")
       WEnd
EndFunc

while 1
       hotkeyset("{HOME}","start")
       HotKeySet("{END}","stop")
WEnd

Jest to skrypt który w oknie World of Warcraft klika klawisz 1 co 4,5 sekundy, możesz zmienić tą wartość.

Lub ściągnij stąd: http://rapidshare.com/files/380494058/klawisz_1.exe.html

SKAN: http://www.virustotal.com/pl/analisis/83d0300dc3c44d3088af7c496d3fdd725b524fee58225c5f33df4b08906fcdeb-1272312578 (Nie wiem dlaczego wykrywa, JEŻELI NIE WIERZYSZ MI NIE ŚCIĄGAJ, ŚCIĄGNIJ AUTOIT I ODPAL TEN SKRYPT!!!!! Większość AV nie wykrywa więc raczej nie syf...)

JAK TO ZROBIĆ OD PODSTAW:

1. Kupujemy na AH potrzebne materiały.

2. Zabieramy się do robienia, jeżeli mamy na tej postaci enchanting to wysyłamy wszystkie zrobione przedmioty na drugą, potem odsyłamy, jeżeli na innej to poprostu wysyłamy.

3. Otwieramy mailbox, chodzimy w ustawieniach POSTALA i ustawiamy szybkosc otwierania na 3.50.

3.5. Ustawiamy w opcjach Video Windowed Mode, dzięki czemu będziemy mogli korzystać z komputera

4. Klikamy Open All, lub wybieramy maile i Open i odpalamy skrypt, pamiętaj żeby mieć macro pod klawiszem 1! ( I odpowiednia ilość miejsca w plecakach).

5. Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne bany ;).

Zakaz kopiowania bez mojej zgody, napisałem ten poradnik własnoręcznie..

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciał bym dodać, że dobrym sposobem na zarobek jest zbieranie skór ;) ja około 1k golda na 1,5 h na tym wyciskam ( mowa tu o northerend ) tylko trzeba mieć sporo chęci na to bo takie zajęcie nudzi się po 30 min ;>

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

Taa, sam uzbierałem ponad 1k Borean Leather - trzymałem troche, potem oferowali mi 5g za stack... Arctic fury - 20g. Także nie polecam jeżeli takie ceny macie na serwie lepiej iść i questy porobić

userbarwb.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zależy jakie tam ceny są.

userbarwb.png

Opublikowano
Działa to na prywatnych ??

Popatrz na ceny na prywatnym serwerze, na którym grasz. Na serwerach ,,blizzlike'' opłaca się robić.

Legenda
Opublikowano

Popatrz na ceny na prywatnym serwerze, na którym grasz. Na serwerach ,,blizzlike'' opłaca się robić.

Nie do końca, mimo że to BlizzLike to tylko ratami, bo ceny i tak są inne, niby coś zarobi, ale dużo mniej niż na globalu.

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...