Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Podpięcie Domeny pod serwer CSRV.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kupioną domenę na nazwa.pl

Chcę ją podpiąć pod serwer mc, kupiony na hostingu Craftserve.

Lecz gdy próbuje.

Wyskakuje:

post-981735-0-22731400-1427982507_thumb.png

Ip to n8.csrv.pl:14144 a  ma wyglądać mc.easyplay.pl

Nie wiem jakie jest cyferkowe, bo nigdzie nie pisze.

Opublikowano

Jakieś logi błędów?

Gdzie tu logi sprawdzić?

Napisałem do supportu craftserve, i dostałem odpowiedz

Witam,

Własną domenę może Pan ustawić korzystając z rekordów SRV.

Po zakupieniu domeny należy do jej głównej strefy (bądź dla subdomeny) ustawić rekord SRV przekierowujący na serwer w Craftserve.

Poniżej podałem przykład konfiguracji dla BIND9 oraz dla przykładowego serwera o adresie: s100.craftserve.pl:12345

_minecraft._tcp.panska_domena.pl. 86400 IN SRV 0 5 12345 s100.craftserve.pl.

Zrobiłem tak jak było napisane. I znowu błąd.

post-981735-0-51653000-1427986638_thumb.png

Opublikowano

Napisz do hostingu, wszystko powinno u Ciebie działać.

@1361622928-U485574.pngofftopic

Domeny najlepsze na ovh.pl

Napisałem, ale za nim dostanę odpowiedz to ...

Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

Opublikowano

Craftserve też mi taką wiadomość wysłało i słuchaj - usuń na końcu nazwy jak i wyniku srv kropki. - na samym końcu : nie wszystkie.

To powinno problem rozwiązać, bo to u mnie ten błąd walił.

Wiktor Dzieżyc

Opublikowano

Craftserve też mi taką wiadomość wysłało i słuchaj - usuń na końcu nazwy jak i wyniku srv kropki. - na samym końcu : nie wszystkie.

To powinno problem rozwiązać, bo to u mnie ten błąd walił.

Wiktor Dzieżyc

A teraz mam pytanie, jakbym chciał na tej domenie też podłączyć ale stronę www na hostinger to jak? Poda ktoś jakiś TUT

Opublikowano
                                                                                                              CNAME                                                                                                                                                  PTR                                                                                                                                                  TXT                                                                                                                                                  MX                                                                                                                                                  A                                                                                                                                                  FRAME                                                                                                                                                  AAAA                                                                                                                                                  NS                                                                                                                                                  SRV                                                                                                                                                  REDIRECT                                                                                                                                                                                                                  CNAME                                                                                                                                                  PTR                                                                                                                                                  TXT                                                                                                                                                  MX                                                                                                                                                  A                                                                                                                                                  FRAME                                                                                                                                                  AAAA                                                                                                                                                  NS                                                                                                                                                  SRV                                                                                                                                                  REDIRECT                                                                                                             

Pozmieniaj se tylko nazwe, port i ip ; ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...