Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłącza się gra

Gladiatorka123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedy gram w skilla są czasami lagi które dośc wkurzają co jest dziwne bo trzy miesiące temu gra chodziła normalnie prawie bez malutkich lagów. Po tych trzech miesiącach bez problemowej gry nagle po nieobecności miesięcznej skill po dziesięciu minutach gry zacinał się na pięc sekund i wyłączała się gra bez żadnego crash reportu.Gdy zmieniłam język na angielski wydawało się że wszystko działa ale po mniej więcej godzinie gry znowu zaczeła się sama wyłączac. Proszę o pomoc z góry dziękuje.

---------------------------------------------------------KIM JESTEŚ ? JESTEŚ SKILLOWCEM !!!!!!!---------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Sprawdź w moim temacie, podałem tam rozwiązanie. Ewentualnie, jeśli to Ci nie pomoże, skorzystaj z pomocy, którą dostałem od supportu.

"Proszę spróbować uruchomić grę w trybie zgodności z Windows XP (Service Pack 3).
Aby to wykonać, należy:
- kliknąć PPM na grę i wybrać Właściwości,
- przejść do zakładki Zgodność,
- zaznaczyć opcję: "Uruchom ten program w trybie zgodności z:",
- z rozwijanego menu wybrać: "Windows XP (Service Pack 3)".
Jeśli to nie zadziała, a korzystasz z Windows 8 - spróbuj uruchomić grę w trybie zgodności z Windows 7."

Opublikowano

ja mam 64 bity

---------------------------------------------------------KIM JESTEŚ ? JESTEŚ SKILLOWCEM !!!!!!!---------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

nedesf spróbowałam i nadal wywala :(

macie tutaj wnętrze mojego laptopa : 

Procek : pentium dual core cpu t4300 2.10ghz 2.10 ghz

RAM : 4 gb

Karta graficzna : ATI Mobility Radeon HD 4530 512mb

System operacyjny Win 7

Cały laptop już ma sześc lat więc pierwszej młodości nie jest

Opublikowano

Hmm ja też mam ostatnio dziwne problemy.

Podczas rund czasem wywali mnie do lobby twierdzac  ,ze mam jakis program i klient zostanie zamkniety. Oczywiscie nie mam nic , bo szkoda kasy na hacki.

Kolejny problem przy wlaczaniu ostatnio pojawil sie ziomek z lupa , ze tez rzekomo cos posiadam , ale jedynie antywirus w tle wlaczony co nigdy nie kolidowalo.

I ostatni problem czasem zlaguje mi gre po czym dostaje crasha , gra sie wylacza bez zadnej zapowiedzi i komunikatu bledu.

Opublikowano

Kolejny problem przy wlaczaniu ostatnio pojawil sie ziomek z lupa , ze tez rzekomo cos posiadam , ale jedynie antywirus w tle wlaczony co nigdy nie kolidowalo.

I ostatni problem czasem zlaguje mi gre po czym dostaje crasha , gra sie wylacza bez zadnej zapowiedzi i komunikatu bledu.

Dodałeś grę do wyjątków w antywirusie i firewallu? Próbowałeś całkiem wyłączyć antywirusa na czas gry?

Próbowaliście zmniejszyć grafikę w grze? 

---------------------------------------------------------------------------

Najczęstsze problemy:

• Niezgodność z innym oprogramowaniem
  • Uszkodzone pliki gry
  • Problem systemu Windows
  • Problem ze sterownikami karty graficznej
  • Problem sprzętowy (najczęściej karta graficzna, pamięć RAM lub inne elementy płyty głównej)

Poniżej znajduje się lista możliwych rozwiązań:

Zastosuj we wszystkich przypadkach

Sprawdź, czy Twój komputer spełnia wszystkie wymagania sprzętowe. 

Upewnij się, że włączasz grę z prawami administratora. 

Problemy z innymi aplikacjami

Zamknij wszystkie niepotrzebne aplikacje. 

Wyłącz wszystkie programy antywirusowe i/lub malware. 

Jeśli używasz Mumble - uruchom je dopiero po włączeniu gry. 

Uszkodzona instalacja

Odinstaluj SKILLa i usuń cały folder z grą.

Korzystając z narzędzi systemowych wyczyść nieprawidłowe wpisy w rejestrze systemu.

Ponownie zainstaluj grę.

Kliknij na przycisk "Check Files".

Uruchom grę.

Problemy z Windowsem

Upewnij się, że Twój system posiada najnowsze aktualizacje. 

Sprawdź pliki systemowe Windows - otwórz konsolę poleceń (WINDOWS + R) jako administrator i wpisz: sfc /scannow

Upewnij się, że posiadasz najnowsze sterowniki (do karty graficznej itd.) 

Sterowniki karty graficznej

Ponowna instalacja sterownika, jeśli używasz wersji BETA, przywróć do wersji oficjalnej. 

Problemy sprzętowe

Sprawdź temperaturę GPU (karty graficznej). 

Przetestuj kartę graficzną. 

Pobierz i rozpakuj MSI Afterburner -> http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm i zainstaluj ten program oraz uruchom, wykonaj test 3D oraz wszystkie "stress" testy. 

Sprawdź dysk twardy

Otwórz konsole poleceń (WINDOWS +R[/i) jako administrator, wpisz: "chkdsk /f /r"i podczas pytania czy chcesz wykonać test przy następnym włączeniu zgódź się. Uruchom ponownie komputer i pozwól wykonać test.

Po zakończeniu uruchom defragmentacje dysku.

Sprawdź pamięć RAM: 

Zrób pełny test pamięci RAM za pomocą MemTest86 (http://www.MPCpc.pl/topic/6006-jak-przetestowac-pamiec-za-pomoca-memtest86/).

MemTest86 nie jest aplikacją pod Windowsa, dlatego trzeba wypalić go na płycie lub pendrive (np. za pomocą PowerISO). Wszystko jest wyjaśnione w powyższym poradniku.

Daj znać, jeśli problem nadal będzie występował ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

niestety problem nadal występuje a ja mam straszną  ochotę pograc w skilla :(

Opublikowano

Oklaski dla gameforge zawsze muszą coś zepsuc

Opublikowano

@Nadim

Niestety to nie wina procka , chociaz mam cooler prowizoryczny i temperature do 60 stopni.

Ni tez to wina dysku twardego po testach.

Karta graficzna tez zadbana i w stresie sobie radzi dobrze nigdy 40 stopni nie przekroczyla.

Ramy rowniez nie , choc moj mostek przeklamuje i twierdzi , ze mam 3gb ramu zamiast 4 posiadanych , ale coz wina tworcow sprzetu jednak to nie ma nic do rzeczy.

Antywirus podstawowy Avast , ktory jest wiecznie wylaczony , wiec to pewnie tez nie jego wina , a samej gry , ktora ma kiepska optymalizacje.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o lagi to też miałem podobnie rok temu grałem na "średnich" i nie miałem lagów teraz gram na najniższych i mam lagi słyszałem , że to przez serwery GF za dużo osób gra i są lagi .

Opublikowano

Dobrze wiedziec , ze dostaje ostrzezenia i reporty za odpowiedz do danego uzytkownika na temat problemow z wylaczeniem gry.

Ktos chyba przegina.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...