Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompilacja TorrentPatch

JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem do którego działu, czy tu czy do "Questy, Dify, C++". Jak coś to przenieście.

Filmik pokazuje jak skompilować TorrentPatcha. Jak masz jakieś błędy to wrzucasz w spoiler-code w komentarzu, jak będę miał czas i chęci to pomogę. Kompilowałem na VS 2008 + SP1. Na pytania kierowane na PW nie odpowiadam.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Daje palec (u stopy), że będziesz miał trucie o config. :P

PS. Dogrywałeś osobno dźwięk?

już mam, ale nad tym pracuję. Każdy może sobie zrobić własny config, wystarczy zerknąć do kodu aplikacji i zaprzyjaźnić się z TinyXML. Mi i tak to nie jest potrzebne :D Tak, dźwięk był nagrywany osobno.

//edit: poza tym to jest tutorial o kompilacji a nie o robieniu configu, więc :D

57199140501148694665.png

Opublikowano

1. TUT nieprzydatny

2. TUT niepotrzebny

3. TUT zawiera błędy kardynalne w obsłudze C++

4. Apka będzie sypać błędem krytycznym bo nie ma comand line do py

5. 99% użytkowników tego nie użyje bo i po co ;)

Pzdr

Opublikowano

Nie wiem po co kompilować Patchera skoro wystarczy 7Zip aby wyciągnąć xml oraz grafikę, zmodyfikować pod swój i zapakować z powrotem do exe i już :D

Ale Plus dla ciebie że, chciało ci się wgl :D

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Nie wiem po co kompilować Patchera skoro wystarczy 7Zip aby wyciągnąć xml oraz grafikę, zmodyfikować pod swój i zapakować z powrotem do exe i już :D

Ale Plus dla ciebie że, chciało ci się wgl :D

Albo źle myślę, ale jak wtedy zaktualizujesz binke (exe)?

Nowy patcher dasz do download'u na stronie serwera? Dawniej taki sposób działał, lecz teraz jest kod źródłowy binki.

Ps. Jeśli ktoś nie umie zrobić configów, to możecie je wyciągnąć tak jak mówił @PanTroian ;)

Edit//

Jakby ktoś całkiem przypadkiem poszukiwał generatora crclist&lzpack to pisać PW.  :mellow:

Opublikowano

Albo źle myślę, ale jak wtedy zaktualizujesz binke (exe)?

Nowy patcher dasz do download'u na stronie serwera? Dawniej taki sposób działał, lecz teraz jest kod źródłowy binki.

Ps. Jeśli ktoś nie umie zrobić configów, to możecie je wyciągnąć tak jak mówił @PanTroian ;)

Edit//

Jakby ktoś całkiem przypadkiem poszukiwał generatora crclist&lzpack to pisać PW.  :mellow:

Chodziło mi o to że plik Patchera zmodyfikować a binkę dać osobno :D To prosty sposób dla tych co zabawa w kompilację i modyfikację plików jest zbyt uciążliwa, osobiście wolałem zrobić AutoPatcher i plik startowy gry osobno :p Więc patchera nie muszę kompilować a tylko plik xml'ki ładuje do exe patchera.

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Chodziło mi o to że plik Patchera zmodyfikować a binkę dać osobno :D To prosty sposób dla tych co zabawa w kompilację i modyfikację plików jest zbyt uciążliwa, osobiście wolałem zrobić AutoPatcher i plik startowy gry osobno :p Więc patchera nie muszę kompilować a tylko plik xml'ki ładuje do exe patchera.

Na to samo wychodzi, tylko teraz mam dostęp i możliwość edycji patchera.
Opublikowano

A jest wgl sens ruszać go :D ? Mi się wydaje że, ma to tyle sensu co dorabianie hackshield'a do zabezpieczenia  :D No ale wiadomo co kto woli  <3

No nic ja miałem tyle w temacie, może komuś się przyda, jeżeli lubi oglądać errory :D Chociaż może bd działać 

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

A jest wgl sens ruszać go :D ? Mi się wydaje że, ma to tyle sensu co dorabianie hackshield'a do zabezpieczenia :D No ale wiadomo co kto woli <3

No nic ja miałem tyle w temacie, może komuś się przyda, jeżeli lubi oglądać errory :D Chociaż może bd działać

Jakie errory?
Opublikowano

Jakie errory?

Ja jak skompilowałem sobie tak od to mi wysypywał się, przy plikach od 50mb+ zawieszał się albo wgl nie chciał łączyć z serwerem [Może ja coś sknociłem] nie wiem potem już się tym nie bawiłem :P

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

Ja jak skompilowałem sobie tak od to mi wysypywał się, przy plikach od 50mb+ zawieszał się albo wgl nie chciał łączyć z serwerem [Może ja coś sknociłem] nie wiem potem już się tym nie bawiłem :P

W sumie nie testowalem przy wiekszych plikach, ale co do zawieszania i bledow, to mialem jak otwieralem kolejny raz program bez uprzedniego zamkniecia poprzedniego. (po zminimalizowaniu sie chowa i nie widzialem, ze mam otwarty)
  • 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...