Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modyfikacja z AMD, na Intel`a

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chcę zmodyfikować komputer z AMD na Intel`a (mam limitowane środki pieniędzy). Staram się o coś wydajnego, głównie po gry takie jak CS:GO (min. 180fps). 

0q9iox.jpg

Karta graficzna, którą wybrałem to GTX 660 2gb, ale nie jestem pewien czy R9 280x nie była by lepsza

adyg02.jpg

Aktualnie mam zasilacz 500V, i nie jestem pewny czy starczy. Możecie mi napisać, czy taki zestaw by pasował lub coś zmienić? Czy będę miał wysokie fps w grach (szczególnie CS;GO)?

Mam aktualnie 4gb ramu, i nie jestem pewien czy starczy. Czy jest coś, przed czym mnie ostrzegacie, lub macie coś do polecenia. Dziękuję, pozdrawiam!

Opublikowano

nazwy zasilacza niestety nie podam iz jestem teraz za granica wiec.. budżet to 1500-1700PLN podzespoły ch*owe :) jakąś r7 2xx series numerkow nie pamiętam procek jest jakiś 3 rdzeniowy 4gb ramu 100gb twardego dysku.

Nowicjusz
Opublikowano

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

okej, mój budżet wzrósł trochę i odpisał mi znajomy który się zna i kupilem GTX 960. ale mam problem z pośpiechu przypadkowo zamowilem zła płytę główną iz nie wzrocilem na to uwagi. ma zły socket oraz jest micro ATX. kupowalem z strony modele.net i do nich napisałem zapytania iz telefony są teraz wyłączone. i pytanie mam takie czy prosząc ich o zmianę płyty głównej nawet na tańszą to czy by wysłuchali mnie?

Nowicjusz
Opublikowano

A pochwal się (link) którą kupiłeś dokładnie kartę ?

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Dobry wybór wśród 960, co do wymiany produktu po rozmowie raczej nie powinno być z tym problemów. 

Zresztą, zawsze masz 14 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...