Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

< JBL GT5-1204BR > + Wzmacniacz < PIONEER GM-X574 > bądź < CLARION APX 4241E > ?

James Rodríguez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Tak jak w temacie mam w najbliższym czasie zamiar kupić sobie jakiś subwoofer do samochodu i myślałem nad JBL GT5-1204BR lecz kompletnie nie wiem jaki wzmacniacz nadał by się do niego. Znalazłem coś takiego : CLARION APX 4241E oraz PIONEER GM-X574. Czy jest ktoś mi w stanie pomóc w doborze wzmacniacza do tego subwoofera? Na subwoofer chcę przeznaczyć ok 300 zł, a na wzmacniacz max do 250 zł. Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc. Wesołych świąt wszystkim ;).

Radio jakim dysponuje to JVC KD-R331 4 x 50 W - 1 Para wejść Cinch.

PS : Ew. Do tego mogłyby być jeszcze jakieś 2 Głośniki do przodu do max 150 zł za komplet. 

­

Opublikowano

Prosze cię, nie kupuj tego shitu.. To gra od 45hz popełnisz bardzo duży błąd jak to kupisz. Najlepszy bass to niski bass. Kup coś używanego ale żeby grało chociaż od tych 30 hz.. Za 300 zł kupisz już pioniera jakiegoś w budzie, ktory  400 rms'u i gra od 18 hz. Wzmacniacz kup sobie 2 kanałowy z mostkiem lub 1 kanałowy. Wzmaki jakie ci proponuje to: carpower hpb-1502, crunch p2200, crunch mx 2175, peiying br2h67r, peiying py-2h30r, esx v1502.

Tak jak ci mówie, żadne blaupunkty i jbl. 

Masz wogóle okablowanie? 

Opublikowano

Prosze cię, nie kupuj tego shitu.. To gra od 45hz popełnisz bardzo duży błąd jak to kupisz. Najlepszy bass to niski bass. Kup coś używanego ale żeby grało chociaż od tych 30 hz.. Za 300 zł kupisz już pioniera jakiegoś w budzie, ktory  400 rms'u i gra od 18 hz. Wzmacniacz kup sobie 2 kanałowy z mostkiem lub 1 kanałowy. Wzmaki jakie ci proponuje to: carpower hpb-1502, crunch p2200, crunch mx 2175, peiying br2h67r, peiying py-2h30r, esx v1502.

Tak jak ci mówie, żadne blaupunkty i jbl. 

Masz wogóle okablowanie? 

Właśnie nie mam nic :D mam tylko jakieś radio tak jak wspomniałem powyżej :D potrzebuje jakiś Subwoofer,Wzmacniacz,Głośniki na przód oraz Okablowanie. ;) tak do 700 zł jesteś w stanie coś polecić ? :>

­

Opublikowano

Ja zaczynałem od jbl 5355 i magnata bs30 :P Nie potrafie ci w takiej cenie doradzić. Ale na twoim miejscu bym tą kase trzymał i dozbierał na coś lepszego. Ja w pół roku uzbierałem na kruger & matz km1001 i 2x pioneer ts-w306c.

Opublikowano

Ja zaczynałem od jbl 5355 i magnata bs30 :P Nie potrafie ci w takiej cenie doradzić. Ale na twoim miejscu bym tą kase trzymał i dozbierał na coś lepszego. Ja w pół roku uzbierałem na kruger & matz km1001 i 2x pioneer ts-w306c.

Ale ogólnie o JBL słyszałem same dobre opinie :P że za taką kasę to niby całkiem dobry sprzęt :D

­

Opublikowano

Dostaniesz.. Szukaj pioneerow, hertzow, jl audio, cadence, earthquake moglbym ci tego mnostwo wypisac. A to jest ostatnie ciulstwo jakie bys chcial uwierz :P

Opublikowano

Dostaniesz.. Szukaj pioneerow, hertzow, jl audio, cadence, earthquake moglbym ci tego mnostwo wypisac. A to jest ostatnie ciulstwo jakie bys chcial uwierz :P

No właśnie mało się na tym znam i nie wiem co mam kupić konkretnie :D a nie chce też kupić gówna za przeproszeniem :P dlatego szukam czyjejś pomocy xD

­

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/skrzynia-basowa-pioneer-ts-w306c-1000w-wzm-gm-6100f-600w-CID5-ID8DXbd.html

Bierz poki jest :) zatrzesie ci autem uwierz. Mam takie dwa i lusterka same sie przestawiaja nie mowiac o cisnieniu jakie panuje w aucie :)

Kurde jakoś dziwnie wygląda :D to jest oryginalny subwoofer czy jakaś samoróbka ? :>

­

Opublikowano

Samoróbka- w tej cenie uwierz mi ze jest najlepsza bo jest idealnie wyliczona pod dany głosnik :). Wyglądac sobie moze, przejedz sie i posluchaj to bedziesz goscia prosil zeby ci to za tyle sprzedał :D

Opublikowano

Samoróbka- w tej cenie uwierz mi ze jest najlepsza bo jest idealnie wyliczona pod dany głosnik :). Wyglądac sobie moze, przejedz sie i posluchaj to bedziesz goscia prosil zeby ci to za tyle sprzedał :D

Kurde słabo przekonany jestem do samoróbek :D nie znalazłeś nic więcej ? :>

­

Opublikowano

Gdzie ty taka glupote wyczytales? Masz racje lepiej kupic dżejbiela ktory gra od 45hz i ma 275 rmsu niz pioneera w fajnej budzie br ktory gra od 18hz i ma 400 rms..

Opublikowano

Gdzie ty taka glupote wyczytales? Masz racje lepiej kupic dżejbiela ktory gra od 45hz i ma 275 rmsu niz pioneera w fajnej budzie br ktory gra od 18hz i ma 400 rms..

Tak jak już wspomniałem wyżej, że się na tym kompletnie nie znam :D dlatego też proszę o pomoc innych :P

­

Opublikowano

Czeka cie tylko sprzet uzywany tak czy tak.

Kup sobie kable spawalnicze 35mm2. Znajdziesz w bankukabli za 14 zl za metr. 6 metrow ci starczy na plusa i mase. do tego rca i byle jakie podtrzymanie z radi. Mam rozumiec za masz wyjscie rca w radiu.

Opublikowano

Czeka cie tylko sprzet uzywany tak czy tak.

Kup sobie kable spawalnicze 35mm2. Znajdziesz w bankukabli za 14 zl za metr. 6 metrow ci starczy na plusa i mase. do tego rca i byle jakie podtrzymanie z radi. Mam rozumiec za masz wyjscie rca w radiu.

Tzn mam 1 x Cinch oraz tą kostkę standardową do radia :D

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...