Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modelowanie - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :).

Chciałbym zapytać czy jest tutaj jakiś poradnik dotyczący eksportowania np. objektów z innych gier?

Jak sprawdzić czy dana rzecz działa na AMD nie posiadając owego procesora?

Jak sprawdzić pod jakie granny jest dany model?

385541427972753564465.png

Opublikowano

Witam :).

Chciałbym zapytać czy jest tutaj jakiś poradnik dotyczący eksportowania np. objektów z innych gier?

Jak sprawdzić czy dana rzecz działa na AMD nie posiadając owego procesora?

Jak sprawdzić pod jakie granny jest dany model?

Myślę że nie ma, mogą ci tylko pomóc osoby które już w tym siedzą. :)

Granny - Model danej rzeczy kierujesz na plik odpowiadający za model czyli np: nozownik_2.gr2 i piszę jaka wersja Granny np: 2.4, 2.9 itd.

Albo otwierasz Granny Vieverem. :)

Wgrywasz model i patrzysz czy jest na AMD czy nie jak nie działa to nie jest na AMD.

53594961070274399019.png

Opublikowano

a co do tego jak wyciągać z innych gier to np z GTA:SA. Otwierasz plik image i szukasz sobie jakiegoś obiektu.. edytujesz go blenderem nie wiem czy masz plugin do exportu na gr2. Więc ja zawsze exportowałem do .3ds(chyba tak to się nazywa). w 3ds usuwam tam jedną strukturę i exportuje do gr2. te gr2 konwertujesz i Gotowe <3 Może specjaliści mają inne podejście ale ja jako amator dla zabawy tak to robiłem i tak to działało :)

Opublikowano

ściągnij 3ds 2004 bo plugin z .GR2 będzie ci potrzebny były gdzieś jakieś poradniki baran chyba robił a do exportu gier używasz przeróżnych programów które służą do wypakowania danych plików (rozszerzeń) potem to exportujesz do 3ds maxa z teksturą etc etc 

Opublikowano

Wgrywasz model i patrzysz czy jest na AMD czy nie jak nie działa to nie jest na AMD.

:O :o :O

A wiesz w ogóle to co AMD?

@topic

Każdy model działa, nie działają tylko zle wyexportowane animacje. A rozpoznasz je po otworzeniu przez Granny Viewer i powinno być "0.333333", jak nie, to nie działa na AMD.

Opublikowano

Zamiast eksportować modele z innej gry spróbuj dla odmiany zrobić sam? To byłby wyczyn.

Co do drugiego pytania gdzieś był wrzucony temat z objaśnieniem podglądu czy model działa na amd czy nie, nie pamiętam dokładnie musisz poszperać.

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Zamiast eksportować modele z innej gry spróbuj dla odmiany zrobić sam? To byłby wyczyn.

Co do drugiego pytania gdzieś był wrzucony temat z objaśnieniem podglądu czy model działa na amd czy nie, nie pamiętam dokładnie musisz poszperać.

Nope, temat juz nie istnieje. :P

A po za tym juz mu napisałem.

Opublikowano

dzięki. Gdzie znajdę te 0.333333 http://screenshooter.net/100628333/ixuwwxd ?

K

Sory zapomniałem, musisz przejść do Animation list.

Tylko animacje patrz, a nie model. Bo animacja ma tylko znaczenie.

// Edit //

Ok, sprawdziłem dokładnie i moja pamięć mało się myliła:

w 'Animation List' patrz 'Timestep:', aby działało to 'Timestep: 0.033333s'.

Opublikowano

K

Sory zapomniałem, musisz przejść do Animation list.

Tylko animacje patrz, a nie model. Bo animacja ma tylko znaczenie.

// Edit //

Ok, sprawdziłem dokładnie i moja pamięć mało się myliła:

w 'Animation List' patrz 'Timestep:', aby działało to 'Timestep: 0.033333s'.

dzięki stary, leci +.

385541427972753564465.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...