Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słońce, śnieg, deszcz, a może wszystko na raz? anomalie pogodowe.

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, chciałem z wami porozmawiać o pogodzie w Polsce. W każdym mieście/wiosce zaczyna padać śnieg,słońce, deszcz albo wszystko razem czy to nie jest dla was trochę dziwne? w ciągu dwóch minut śnieg przykrywa całą ziemie, chodniki itp a w niektórych zaczynają powstawać tornada i wieje wiatr z 200-300km/h, co o tym wszystkim sądzicie ?

Opublikowano

Pogoda jak pogoda. Zwariowała trochę, narobi trochę szkód i przejdzie. Znów się wszystko unormuje za zapewne kilka dni i spokój będzie.­

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

­Co roku są takie anomalie we wiosne, nic dziwnego. Nie zapomne gdy jak byłem młody i byłem na koloniach (tak cos takiego istnieje gimbusy wyjdzcie z domu) to jak wróciłem do swojego miasta to się załamałem takie zmiany, tu drzewa nie ma, tu dach zerwany... wszystko przez trąby powietrzne.

Opublikowano

No tak w wiosnę było już takie coś ale anomalie pogodowe stają się z rokiem na rok silniejsze, przez kilkanaście lat nie było u nas żadnego tornada a teraz powstają od tak. 

Opublikowano

Pogoda oszalała. Siedząc w klasie na biologii padał śnieg, było go trochę. Na następnej zero śladu

Opublikowano

kwiecień-plecień.. U mnie tak wiało że antenę wyrwało(jaki rym mi wyszedł :p) i musiałem na dach wchodzić żeby naprawić :/

linki w górę

Opublikowano

Pogoda jak to pogoda. Zmienną jest ^^ 

Dzisiaj śnieg, później deszcz + mocny wiatr, później trochę słońca przez jakąś 1h może 2 a później znowu padał śnieg. Nie pierwszy taki przypadek :D 

Opublikowano

U mnie to wyglądało dzisiaj tak:
Pierwsza lekcja: deszcz
Druga  lekcja :   śnieg
Trzecia lekcja:   grad 
Czwarta        :   śnieg z deszczem 

Wieczorem wracając z siłowni zaczęła się burza, gg wp.

Opublikowano

Cześć wszystkim, chciałem z wami porozmawiać o pogodzie w Polsce. W każdym mieście/wiosce zaczyna padać śnieg,słońce, deszcz albo wszystko razem czy to nie jest dla was trochę dziwne? w ciągu dwóch minut śnieg przykrywa całą ziemie, chodniki itp a w niektórych zaczynają powstawać tornada i wieje wiatr z 200-300km/h, co o tym wszystkim sądzicie ?

Boże... Czy Ty masz pojęcie jak wygląda tornado o prędkości 300 km/h? Nie tak jak Tobie się wydaje. Czytając Twoje posty z dnia na dzień przekonuje się coraz bardziej, że dostałeś moderatora "po znajomości". Dla przykładu wstawię Ci kilka takich zdjęć po przejściu tornada, ponieważ samodzielnie raczej nie znajdziesz...

U mnie padał deszcz, później było słonecznie, następnie zaczął padać deszcz z śniegiem i gradem... Ale cóż, wiosenne anomalie to nic zaskakującego.

Chciałbym jeszcze dla p. moderatora podlinkować skalę Fujity, żeby mu się coś nie pomyliło, bo jak troszeczkę wieje z prędkością >50km/h to "niektórzy" przeinaczają to na 300 km/h, więc proszę bardzo

http://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Fujity
Opublikowano

Tornado? Może o mocy F5? Hah, tego tornadem nie można nazwać. A co do pogody - w*****a mnie, siedzę sobie na dworze a tu j*b k***a - deszcz. Lecimy do klatki, wchodzimy a tu k***a słońce. I jak tutaj się nie zdenerwować? :P

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Co rok jest coś takiego i co rok media nakrecaja ludzi jeszcze bardziej, sorry taki mamy klimat. Poczytaj coś o frontach atmosferycznych i będziesz wiedział skąd się to wzięło. Tyle w temacie, taka pogoda nic nie zrobisz ;)

OndteAw.png

Opublikowano

No tak w wiosnę było już takie coś ale anomalie pogodowe stają się z rokiem na rok silniejsze, przez kilkanaście lat nie było u nas żadnego tornada a teraz powstają od tak. 

mało wiesz o pogodzie, skoro dla ciebie ostatnie dni to "anomalie pogodowe"...

Opublikowano

Zawsze tak było w kwietniu, może nie na taką skale, ale było. Pamiętam, że w okresie świąt wielkanocnych zawsze padał grad i to dość mocno.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Na Dolnym Śląsku głównie jest tak:

Na Dolnym Śląsku to przydałaby się stała pogoda, a nie jak dotychczas ciągły wiatr (silny) 30 min słońca, 20 min deszczu, 15 min gradu, 10 min śniegu i od nowa...

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Taka specyfika kwietnia i tego okresu.Będzie śnieg, będzie słońce, będzie deszcz.Pogoda się pewnie unormuje w maju.

Opublikowano

Niech pada, więcej i szybciej zieleni wyjdzie. Szkoda, że tak na święta, ale cóż. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...