Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Thanatos

mateusz2173

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Thanatos.

Stosunkowo rzadko można go spotkać w grze, bo mało kto potrafi nim dobrze grać.

Tutaj zamieszczam poradnik jak się budować i jak grać.

Zaczne od najpotężniejszego skilla który się przydaje aż do późnej fazy gry czyli;

Thanatos_Death_Scythe.jpg

Z pozoru różni się od kosy obszarowej tylko DMG

jednak w rzeczywistości prócz podobnych obrażeń posiada też znaczne spowolnienie,

a co najważniejsze: 10% HP celu zostanie dodanych do obrażeń

Po prostu miodzio.

Długo gram tą postacią i w każdej grze zaczynałem od maxowania właśnie tej umiejętności.

Przy wymaxowaniu potrafi wycisnąć z przeciętnego anubisa 50% HP 

Jeszcze warto wspomnieć że kilka % z zadanych obrażeń wraca nam do HP : )

Thanatos_Scent_Of_Death.jpg

Kolejny skill hmm... co tu dużo mówić?

OGROMNA PENETRACJA

Nie wspominając o dość fajnym Speed-UP

Używając jej jesteśmy niewrażliwi na spowolnienia (j*b sie nemesis!)

Skill z początku maxujemy na 1 poziom a staramy się go maxować przy większym poziomie

Używamy go kiedy bijemy czołga lub nasz cel świeci się na czerwono i ucieka a my nie mamy ulta.

Thanatos_Soul_Reap.jpg

Kosa obszarowa jak to ja zwiem.

Skill dośc przydatny ale zazwyczaj maxuje go jako ostatni.

Obrażenia nie ma jakiś wysokich ale bardzo łatwo jest nim trafić (w przeciwieństwie do 1 skilla).

Posiada też bardzo ciekawą funkcje min. SILENCE czyli wyciszenie skilli przeciwnika (j*b sie thor).

Thanatos_Hovering_Death.jpg

Ii... nasz ulcik ... nadchodząca śmierć.

Swietny skill. Standardowo jak przy każdym Ult ładujemy punktami kiedy sie da.

Nie należy go używać do stunowania bądź zadawania DMG!

Używamy go do zabijania celów oznaczonych na czerwono bo wtedy mamy 100% pewność że ten ktoś

kopnie w kalendarz natychmiast po ataku.

Ult powiedzmy podobny do ulta naszego smoczka AO, ale

ma wyższy próg egzekucji tj.

Kiedy nasz cel będzie miał HP poniżej X% to jest naznaczony

Thanatos go widzi z każdego końca mapy na swojej minimapce

Kiedy jest naznaczony i zaatakowany ultem ginie od razu tak jak wcześniej pisałem.

Próg ten dla smoczka AO jest niższy (czyli źle ;p)

Dodatkowo zawsze można użyć ulta w sytuacjach kryzysowych do ucieczki.

Każdy z naszych umiejętności od 1-3 pochłania 5% naszego HP, a

ult 10% Źle? NIE! Za to, że pochłania nam HP to kosztuje GROSZE MANY

Naprawde... thana nie potrzebuje wiele many.

Np. wymaxowana koska kosztuje coś koło 40 many

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

BUILD

Co do budowania się robimy to co trzeba w zależności od sytuacji, ale należy pamiętać, że w itemach

NIE POWINNY POSIADAĆ WIĘCEJ NIŻ 15 PENETRACJI.

Dlaczego? To proste. Wymaxowany skill 2 daje nam 35 penetracji na czołgi a 15 powinno starczyć na każde inne buildy.

Tutaj przedstawie mój build, zawiera dużo Kryta i Life steala, a także 15 penetracji i troche attack speeda.

Przykładowe buildy:

by LyQsPL: // zedytowane ze względu na dużą ilość krytyki ;'(

Death_Toll.jpg>i2692.jpg>i2887.jpg>Asi.jpg>Bloodforge.jpg>Rage.jpg>Deathbringer.jpg>

By TheJeron78

i2692.jpgi2887.jpgi2877.jpgi2885.jpgi2803.jpgi2851.jpg

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

GRA

Thana w zasadzie nadaje sie tylko na jungle.

Co do ataków na linie:

Czekamy aż przeciwnik znajdzie się na środku lub pod naszym towerem, wtedy robota jest prostsza.

Wjeżdzamy 3 skillem (silence i ogólna dezorientacja gracza)

Pieczętujemy nasz atak 1 skillem (jeśli atakujemy mida powinien już mieć nie więcej jak 3/7 HP

I dobijamy atakami podstawowymi.

Jeżeli ma więcej niż te 3/7 HP to odpalamy 2 skilla i szybko dobijamy.

Jeżeli jakimś magicznym cudem ucieknie pod wieże to dobijamy ultem (ale nie we wcześniejszej fazie gry!)

Naszym ulubionym jungle campem jest speed camp (ten od szybkości ruchu)

W zasadzie to tyle.

Są postacie których należy się bać grając thana i gdy to możliwe unikać, min:

Hercules - Ah ten czołg i ten heal ... nie da rady ;'(

Ymir (jeżeli jest z towarzyszem) - Zamrozi nas i w zasadzie już po nas.

Anubis - Zmumifikuje i zabije (można zabić jak nie trafi mumifikacją)

Chaac (tank) - Po prostu ciężko go zabić.

Unikać jak ognia.

Podczas walki z przeciwnikiem powinniśmy nie zabijać minionów!

Kiedy będziemy w kryzysowej sytuacji (mało HP) wystarczy pomachać parę razy kosą w miniony.

To samo się tyczy kiedy uciekamy przez jungle. Podchodzimy do jungle buffa, machamy kosą i full HP.

Jeżeli uciekamy od wroga a nie ma jak się uleczyć to się szybko odwracamy, rzucamy 1-szym skillem w przeciwnikia.

Jeżeli trafimy zostaniemy częściowo uleczeni a nasz przeciwnik spowolniony.

Dziękuje.

Opublikowano
 Podchodzimy do jungle buffa, machamy kosą i full HP.

Chyba tylko w early. Thanatos przegrywa prawie z każdym junglerem w late - end gamie. 

Ogólnie nie mam sie do czego przyczepić, poza buildem, który jest tragiczny. 0 defa, za dużo itemów na kryta.

Zamiast butów pod as, lepiej wziąść pod DMG, ponieważ thanatos w early bazuje się głównie na skillach. Na drugi item Jotun's, a nie żadne asi. Potrzebujemy dmg, a nie attack speed. Bloodforge zbędny, thanatos dzięki paswyce i1 skillowi  może się wyhealować. Do late-end game, potrzebny jest def bo thanatos nic nie zrobi. 

i2692.jpgi2887.jpgi2877.jpgi2885.jpgi2803.jpgi2851.jpg

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Co do budowania się robimy to co trzeba w zależności od sytuacji, ale należy pamiętać, że w itemach

NIE POWINNY POSIADAĆ WIĘCEJ NIŻ 15 PENETRACJI.

Dlaczego? To proste. Wymaxowany skill 2 daje nam 35 penetracji na czołgi a 15 powinno starczyć na każde inne buildy.

Ja tylko podałem swój własny, sprawdzony build ;)

Co do 0 defa to thanatos nadrabia to swoim LS

DMG jest nadrabiane 3 itemami na kryta które są wystarczające

W zasadzie bez LS (kradzież życia) thanatos przegrywa z każdym innym assasinem (np loki)

Bańka niewiele tu zdziała.

Co to titana i egzekutora to się nie zgadzam.

Zamiast titana powinien pojawić się rage inaczej thana będzie bezużyteczny w późniejszej fazie gry.

Kupywanie egzekutora  jest zbędne, zamiast tego powinien sie pojawić jednak ten LS + AS

Im więcej DMG tym większy kryt.

Ale co to da jak co 5 nasz cios (20%) to kryt? Bijąc sie z kimś zdajemy sie na szczęście.

Bańka to item alternatywny zależny od sytuacji w grze. Kiedy mamy przeciwników z dużym CC to się przyda to albo butki z redukcją CC

Zamiast tego wziąłbym jednak tarcze zmiennokształtnych, podobna ale jednak przydatniejsza kiedy nasi przeciwnicy nie owocują w CC

thanatos dzięki paswyce i1 skillowi

Niestety, ale nie łatwo jest trafiać 1 skillem a nawet jeśli już trafisz to CD wynosi około 8sek to za mało żeby stale móc sie leczyć tak jak w przypadku mojego buildu z LS

Co do samej gry thanatosem na jungli (bo już jeden się przyczepił na PW) 

Zdecydowanie większość graczy wie jak gra się na jungli, ja opisywałem tylko w jaki sposób robimy ganki i jakie buffy przydają się najbardziej.

Celowo nie opisywałem jak thana ma rozstawiać wardy bo to zbędne w tym tutorialu

Opublikowano

Lepiej chyba teraz wariorki kupić bo ninja nie dodają już CD za dużo LF jedynka i kile Ci wszystko oddadzą Malice bez sensu lepiej sprawdza sie na postaciach typu serqet albo te co w penetracje idą typu loki awilix. 

Po za tym zgadzam się z buildem moderatora.

Opublikowano

Ja tylko podałem swój własny, sprawdzony build ;)

Co do 0 defa to thanatos nadrabia to swoim LS

DMG jest nadrabiane 3 itemami na kryta które są wystarczające

W zasadzie bez LS (kradzież życia) thanatos przegrywa z każdym innym assasinem (np loki)

Bańka niewiele tu zdziała.

Co to titana i egzekutora to się nie zgadzam.

Zamiast titana powinien pojawić się rage inaczej thana będzie bezużyteczny w późniejszej fazie gry.

Kupywanie egzekutora  jest zbędne, zamiast tego powinien sie pojawić jednak ten LS + AS

Im więcej DMG tym większy kryt.

Ale co to da jak co 5 nasz cios (20%) to kryt? Bijąc sie z kimś zdajemy sie na szczęście.

Bańka to item alternatywny zależny od sytuacji w grze. Kiedy mamy przeciwników z dużym CC to się przyda to albo butki z redukcją CC

Zamiast tego wziąłbym jednak tarcze zmiennokształtnych, podobna ale jednak przydatniejsza kiedy nasi przeciwnicy nie owocują w CC

Niestety, ale nie łatwo jest trafiać 1 skillem a nawet jeśli już trafisz to CD wynosi około 8sek to za mało żeby stale móc sie leczyć tak jak w przypadku mojego buildu z LS

Co do samej gry thanatosem na jungli (bo już jeden się przyczepił na PW) 

Zdecydowanie większość graczy wie jak gra się na jungli, ja opisywałem tylko w jaki sposób robimy ganki i jakie buffy przydają się najbardziej.

Celowo nie opisywałem jak thana ma rozstawiać wardy bo to zbędne w tym tutorialu

Uwierz mi, że nie wie. Wolą iść zrobić buffa, zamiast zgankować linie gdzie są free kille. To chyba oczywiste, że jak jesteś junglerem to only speed buff dla ciebie. 

Tym buildem co najwyżej można carrować bronzy, które mają 1000 elo albo mniej. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Mój build w rozgrywce sprawdza się wspaniale. Jeśli to wam przeszkadza w tym tucie to proszę zedytowałem, dopisałem twój build i nazwałem je "Przykładowymi"

Build powinien sam sobie stworzyć gracz wedle swoich potrzeb ew. wzorować się na czyimś.

Każdy inaczej potrafi grać a mi z takim buildem gra przychodzi bardzo łatwo i dobrze.

Opublikowano

Mój build w rozgrywce sprawdza się wspaniale. Jeśli to wam przeszkadza w tym tucie to proszę zedytowałem, dopisałem twój build i nazwałem je "Przykładowymi"

Build powinien sam sobie stworzyć gracz wedle swoich potrzeb ew. wzorować się na czyimś.

Każdy inaczej potrafi grać a mi z takim buildem gra przychodzi bardzo łatwo i dobrze.

Ja nie mówię, że masz grać tak jak Ci mówię. Tylko, że tą budowę, którą ja podałem częściej się wykorzystuje. 

Swój build stosowałeś na rankedach? :P

8can.png

Opublikowano

Popatrz na elo swoich przeciwników :P Na tym elo grają osoby na poziomie ziemniaka, więc wbić takie statystyki to nic nadzwyczajnego. :P 

8can.png

Opublikowano

Rozumiem że te "elo" (tak nie wiem co to jest ;] ) jest punktowane na rankedach tak?

Na rankedach gram thanatosem naprawdę rzadko ;x

Opublikowano

Lepszych graczy od tych których dostałeś ty, dostaje sie na casualu. 

8can.png

Opublikowano

Poprostu udało mi sie nafeedować ;p;p Nie pisz że to szczęście bo takich sytuacji było naprawde dużo więcej

Nie napisałem, że to szczęście. Na tym elo można mieć wrażenie jakby sie grało z botami. 

8can.png

Opublikowano

Nie napisałem, że to szczęście. Na tym elo można mieć wrażenie jakby sie grało z botami. 

Dobra... Jeron nie każdy musi być takim super graczem jakim Ty jesteś. Idź może na jakieś inne forum i pouczaj każdego wytykając mu najdrobniejszy błąd dotyczący jego poradników bo to już się robi śmieszne. Nie interesuje tutaj nikogo twój ból, także proszę Cię daj sobie na wstrzymanie. 

Co do poradnika, fajnie opisany, nie uważam aby build był jakiś strasznie słaby - co kto lubi, niektórzy wolą defa inni więcej dmg i nie ma co się tutaj kłócić bo o gustach się nie dyskutuje. Nikt nikomu tutaj nie każe grać w ten sposób jaki jest w poradniku co więcej poradnik może jedynie pomóc co nieco zrozumieć. Fajnie, że wypisałeś ''kontry'' na Thanatosa - ja na to nie wpadłam a chyba by trzeba było to dopisać! :P

Opublikowano

Dobra... Jeron nie każdy musi być takim super graczem jakim Ty jesteś. Idź może na jakieś inne forum i pouczaj każdego wytykając mu najdrobniejszy błąd dotyczący jego poradników bo to już się robi śmieszne. Nie interesuje tutaj nikogo twój ból, także proszę Cię daj sobie na wstrzymanie. 

Co do poradnika, fajnie opisany, nie uważam aby build był jakiś strasznie słaby - co kto lubi, niektórzy wolą defa inni więcej dmg i nie ma co się tutaj kłócić bo o gustach się nie dyskutuje. Nikt nikomu tutaj nie każe grać w ten sposób jaki jest w poradniku co więcej poradnik może jedynie pomóc co nieco zrozumieć. Fajnie, że wypisałeś ''kontry'' na Thanatosa - ja na to nie wpadłam a chyba by trzeba było to dopisać! :P

Uważasz, że build zastosowany w buildzie to drobny błąd? To jest core poradników. Nikogo nie pouczam, tylko wyrażam swoją opinie, które po by nie było są trafne, bo tak jak wspomniałem wyżej takim buildem carrowanie meczy w bronzie/silverze nie jest problemem, co innego w wyższych ligach. Śmieszna to jest twoja wiedza temat tej gry, opierająca się na tym co przeczytasz na stronkach typu smitebulid (tak bardzo wychwalanej przez redaktorów) czy innym gównie. Tak jeszcze btw. uważasz, że wklejenie paru screenów z gry, wrzucenia buildu z "popular items" jest poradnikiem? To wszystko jest w opisane w grze, więc jak chcesz zacząć robić poradniki to najpierw polecam trochę pograć tą grę, a potem próbować pomagać innym. Na wstrzymanie to sama sobie możesz dać, w d***e mam co masz do powiedzenia i jakbyś nie zauważyła nie rozmawiam z tobą tylko z autorem tematu, także wypierdalaj randomku. 

Dobra... Jeron nie każdy musi być takim super graczem jakim Ty jesteś. 

Powiedziała to osoba, która jeszcze dwa dni temu miała ikonke mastersa. śmiechłem xD

8can.png

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

1.death's toll / bumba + popm + 2 warty + 3 hp;ki

2.warior tabi 

3. plate of valor 

4.jotun

5. hydra lament

6. heartsekker

7.  fatalis / titans bane 

• Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Thanatos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...