Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakie sposoby reklamowania serwera byście polecili?

Już gdzieś pamiętam pisałem, że najlepszym sposobem (o ile możliwe) jest wypalenie laserem IP twojego serwera na księżycu.

A tak na serio to polecam odpowiedni dział na mpcforum :)

Opublikowano

McLista  CraftSite [ o ile tak sie to pisało :D] Reklama na YT nwm może taki który ma 500 sub ale najczęsciej biorą $$ nie obchodzi ich ranga na serwerze no i inne fora związane z mc

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Opublikowano

Ja Tobie podam bardzo zabawny i skuteczny sposób, który sam wykorzystywałem, gdy byłem w gimnazjum i bawiłem się w promowanie serwera. Otóż wydrukowałem pare reklam serwera i nakleiłem je w 2 szkołach i "podrzuciłem" na kilku przystankach, stacjach autobusów itp. Troche graczy przybyło i to w pozytywnym znaczeniu. Z początku na serwie był śmiech typu "Co za pa***nt reklamował ten serw u mnie w szkole? :D", ale szybko powstało zgromadzenie i gildia "Armia Piła" (Piła to moje rodzinne miasto, gdzie reklamowałem).

Najważniejsza rzecz w sprawie reklamowania;
NIGDY, ale to nigdy nie reklamuj się pod prezentacjami innych serwerów, na innych serwerach lub nie proś ludzi z większych serwerów o pomoc. Takim działaniem albo sprowadzisz sobie oszustów, albo serwery, które chciałeś wykorzystać "przyślą prezent" w postaci ataku (Szkoda, że w każdym biznesie używa się mocnych ciosów. A prowadzenie serwera to biznes.).

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...